Forum ciobanesc german
October 14, 2016, 12:31:20 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 [2] 3   Go Down
  Print  
Author Topic: Problema voma  (Read 16986 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
dorotan_vasile
Newbie
*

« Reply #15 on: July 07, 2007, 09:38:47 AM »

Se pare ca medicamentul de dimineata a avut efect...nu a vomat  Jump1
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #16 on: July 07, 2007, 11:37:28 AM »

Am fost la Baia Mare la medic veterinar..mi s`au pus o groaza de intrebari...si ...mi`au spus caci daca nu a vomat inca de knd a fost f mica..atunci nu poate fi megaesofag..i`au masurat febra..au examinat`o la gat..si i`au dat 3 injectii( pe care am uitat sa intreb de ce le`a dat de la emotii si oboseala  Angry ), si inca ceva medicament care trebuie sa i le administrez de 2 ori pe zi. Au spus caci trebuie sa o hranesc astfel incat ..hrana sa`i fie la un nivel mai ridicat de sol..sa nu trebuiasca sa se aplece..iar dupa aia sa nu se agite. Mi s`a spus ca daca va continua sa vomite va trebui s o duc iar, sa ii faca radiografie si analize...sa speram caci isi va reveni catzelusha. Vreau sa va multumesc pt sfaturi si incurajari!

Chiar sa afirme ca nu poate fi nu se poate!. Megaesofagul poate apare pana la varsta de doi ani. Avand in vedere ca a ta nu are mai mult de doua luni inseamna ca e micuta. Faptul ca au spus sa manance de la inaltime inseamna ca totusi suspecteaza ceva.
Doamne ajuta sa nu fie....sa ne ti la curent cu evolutia...bine ca v-ati dus la medic!

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar
dorotan_vasile
Newbie
*

« Reply #17 on: July 08, 2007, 11:55:29 AM »

Off.. :'(..saracutza de ea...acuma nu stim ce se intampla cu ea..dar nici macar medicamentul nu si-l tine in stomacel. voma in continuu...acum vom incerca sa ii cumparam ceva medicamente de la farmacie anti-voma..care sa ii calmeze stomacul. I-am facut pasta de morcov cu piept de pui...conserva la plic...in cantitati foarte mici..vomita tot ce manca..si ceea ce ni se pare ciudat e ca voma ceva transparent in cantitati mari.
scolaro
Hero Member

Ciobanesc German

« Reply #18 on: July 08, 2007, 01:03:36 PM »

Imi pare tare rau sa aud asta. Altceva nu-mi vine in minte decat pancreatita, care e si mai putin probabila la varsta asta, insa cainele unei prietene a facut pancreatita la 3 luni si a fost tratat, si-a revenit, acum e mare, frumos si dresat! In orice caz, organismul ei ar trebui sustinut cu perfuzii, iar ca mancare, doar zeama de orez... Banuiesc ca vi s-a intors doctorul de la mare, sper sa reuseasca s-o puna pe picioare.

Leader of a screwed-up pack
dorotan_vasile
Newbie
*

« Reply #19 on: July 08, 2007, 06:59:43 PM »

Doctorul de la mare inca nu a ajuns>Sad, dar azi seara il vom suna pe dr. din Bm la care am fost, sa il intrebam ce injectie sa-i luam, caci medicamentul il vomita si nu are nici un efect asupra organismului ei.Acum la ce "priceputa" sunt...ma gandesc...k nu digera mancarea, a mancat aseara carnita(la pliculetz) si azi dimineatza...a vomat carnita inapoi in cubuletze(micutze), sau orice mananca si la un interval de 1 ora . vomita in starea in care a mancat`o. Oare nu poate avea ceva la stomac, ca nu ar digera calumea mancare?In orice caz...vom incerca sa ajungem la 9 in Bm sa`i faca o radiografie, 
Ariana
Administrator

« Reply #20 on: July 09, 2007, 05:17:11 PM »

Eu tot mai mult cred ca este megaesofag avand in vedere ca elimina hrana nedigerata, inseamna ca nu ajunge in stomac...de ce nu cereti oameni buni o radiografie???
                                               ..in felul acesta moare de inanitie...macar sa nu se mai chinuie, este ingrozitor sa-l vezi cum ar manca...e mort de foame dar tot ce mananca da afara.
 Si eu am trecu prin ce treceti voi, acum vreo 12 ani cu un mascul de 2-3 luni..imi pare rau pt. micuta!

medic veterinar
Ariana
Administrator

« Reply #21 on: July 09, 2007, 05:50:40 PM »

Pentru o mai buna informare:

Megaesophagus may be due to a congenital defect or may be an adult-onset, acquired disorder.
Congenital defects that may result in megaesophagus include vascular ring anomalies, esophageal diverticula, and an idiopathic form. 
        Adult-onset megaesophagus may be primary (idiopathic) or secondary to systemic disease.                                                     Secondary megaesophagus may be due to myasthenia gravis, systemic lupus erythematosus, polymyositis, hypoadrenocorticism, heavy metal (lead) toxicity, dysautonomia, CNS disorders including neoplasia, and possibly hypothyroidism. Esophageal dilatation may also develop cranial to an esophageal lesion such as an esophageal stricture, foreign body, neoplasia, or extraesophageal compression.   
The cardinal sign is regurgitation. A puppy with congenital megaesophagus characteristically begins to regurgitate at weaning when it starts to eat solid food. Affected pups are generally unthrifty and smaller than their littermates.
         Pressure applied to the abdomen may cause ballooning of the esophagus at the thoracic inlet. Aspiration pneumonia is a complication with associated signs of cough, fever, and sometimes nasal discharge.
         Adult animals that develop megaesophagus also start to regurgitate and ultimately lose weight. Respiratory signs may predominate, with little or no apparent regurgitation. Thoracic radiographs reveal air, fluid, or food in a dilated esophagus. The esophagus is usually uniformly dilated. A large ventral deviation may be present cranial to the heart. Megaesophagus secondary to a stricture, foreign body, neoplasia, or vascular ring anomaly is visualized as a dilatation of the esophagus cranial to the defect only. Strictures, foreign bodies, or vascular ring anomalies can be excluded with an esophagram and/or esophagoscopy.
    Surgery is indicated for a vascular ring anomaly. Surgery may not successfully resolve the clinical signs in longstanding cases with severe esophageal dilatation cranial to the anomaly.
          Medical management is indicated for congenital or acquired idiopathic megaesophagus. Congenital megaesophagus may resolve as the animal ages, usually by 6 mo of age. The consistency of the diet that best prevents regurgitation varies from dog to dog; a soft gruel works for some, while dry food works for others. Another possibility is canned food formed into a meatball shape. Frequent, small meals work best for most dogs. Feeding from an elevated position with the forelimbs higher than the hindlimbs and holding that position for at least 10-15 min after eating allows gravity to assist food passage into the stomach. Neither surgery nor medications help esophageal function.
 Most animals succumb to a bout of aspiration pneumonia or, ultimately, fibrosis of the lungs secondary to recurrent pneumonia.
                                                                                   The Merck Veterinary Manual
Atasez si doua radiografii.
Ma gandesc ca va descurcati cu limba engleza.

* Megaesofag1.jpg (5.08 KB, 248x253 - viewed 384 times.)

* megaesofag2.jpg (8.49 KB, 375x248 - viewed 397 times.)

medic veterinar
tarra
Newbie
*

« Reply #22 on: July 11, 2008, 04:02:27 PM »

buna ziua.am aceeasi problema cu un puiut de 3saptamani...ati mai aflat ceva noutati? Cry

* 05-07-08_1450.jpg (82.22 KB, 1600x1200 - viewed 397 times.)

* 07-07-08_2215.jpg (79.06 KB, 1600x1200 - viewed 401 times.)
lesty
Newbie
*

« Reply #23 on: November 18, 2008, 05:16:20 PM »

buna ,si femela pe care o am de cg are probleme cu voma ultima luno a fost pe pedigree adult vita iar sambata si dumineca orez cu pipote .. ieri i-am luat iar pedigree si o vomat tot ce o mancat azi nu i-am dat ninik inca si o vomat apa odata... in rest e vioaie se joaca si nu are nici o umflatura pe gat... a nu o mai avut probleme cu voma decat rar cand manca iarba in parc
lesty
Newbie
*

« Reply #24 on: November 18, 2008, 05:19:06 PM »

i-am fiert niste paste cu carne dezosata de pui si legume oare o sa-i faca bine??? daca nu ce sa-i dau?
jimmycj
Newbie
*

« Reply #25 on: February 21, 2010, 06:19:56 PM »

buna,
sambata am cumparat o catelusa de lup si a trebuit sao transport cu masina vreo 20 km. pe drum a vomat ce vreo doua ori dar nu m-am alarmat deoarece am crezut ca e din cauza mersului cu masina.dar duminica a mancat bine si o vomat de vreo doua ori.intrebarea mea este daca sa imi fac probleme sau este din cauza schimbarii de mediu.vreau saspecific ca este vesela,fuge se joaca nu este apatica.
va multumesc.
Thara
Global Moderator

« Reply #26 on: February 21, 2010, 06:30:20 PM »

buna,
sambata am cumparat o catelusa de lup si a trebuit sao transport cu masina vreo 20 km. pe drum a vomat ce vreo doua ori dar nu m-am alarmat deoarece am crezut ca e din cauza mersului cu masina.dar duminica a mancat bine si o vomat de vreo doua ori.intrebarea mea este daca sa imi fac probleme sau este din cauza schimbarii de mediu.vreau saspecific ca este vesela,fuge se joaca nu este apatica.
va multumesc.
i-ai schimbat brusc mancarea? daca ai facut o trecere brusca si nu treptata intre ce manca la crescator si ce-i dai tu, se poate sa se fi deranjat la stomac.
e vaccinata/deparazitata?
cosmina 71
Jr. Member
**

« Reply #27 on: November 05, 2011, 07:19:08 PM »

si al meu a vomat azi,pentru prima data de cand e la noi,eu zic ca era suc gastric,cu mucus,nu i-am schimbat alimentatia,e vioi si vesel.de cateva zile papa polistiren de la izolatia casei,gaseste peste tot ,pe unde nu-l vad eu sa-l arunc,si in kk este polistiren,nu stiu de unde il papa,oare de la asta sa fie?in rest papa ca un disperat,alearga intr-o curte de 700 mp,cat e ziua de lunga dar azi cand am venit acasa am vazut o varsatura proaspata,fara nici o urma din ce mancase de dimineata,doar mucus si cateva granule de ploistiren.poate mai sunt vasaturi,dar in iarba nu se vad,adica e posibil sa nu se vada cred eu....ce ma fac cu el?
Anca Kristina
Newbie
*

« Reply #28 on: November 04, 2012, 11:52:40 AM »

Buna ziua!
In speranta ca voi primi un sfat cat de repede, va scriu cu ce problema ma confrunt eu cu Chico, un puiut de 2 luni si 1 saptamana, care ieri dimineata a inceput sa vomite putin lichid alb, usor galbui, spumos, si azi dimineata din nou. Iar in dimineata asta nu i-am mai dat sa manance, doar acum ii voi da la amiaza. Mentionez ca nu e apatic, e vioi ca de obicei, mananc tot de fiecare data (il hranesc cu mancare uscata Brit Premium Junior L, si hrana gatita, orez, morcovi, carnita de pui, mere, branza, etc.), jucaus, musca si roade tot Smiley
Maine vom merge cu siguranta la medic, insa pana atunci poate ma puteti sfatui cu ceva.
cosmina 71
Jr. Member
**

« Reply #29 on: November 04, 2012, 05:55:37 PM »

presupun ca nu e foarte grav daca nu e apatic,asa mi s-a spus mie,cel putin,vet-ul a spus ca daca nu apatic o fi inghitit un corp starin care irita mucoasa gastrica si de aceea varsa,poate ar fi binesa vezi daca are scaun,si daca da cum arata,s-ar putea sa te intrebe medicul.e important sa aiba scaun,dar eu cred ca nu e mare lucru daca e vesel si papa bine.va trebui vazut daca a inghitit un corp strain,adica lemne ,vreo pietricica sau altceva din casa,mie mi-a inghitit clema cu care era prinsa o floare de un asa-zis par-o orhidee,si aia e cu zimti,pina sa apuc sa i-o scot din gura foarte mandru a dat-o pe gat,apoi am gasit-o farame in kk,dar am fost cumplit de stresata ca o sa pateasca cine stie ce de la metalul ala cu zimti.
Pages: 1 [2] 3   Go Up
  Print  

Jump to: