rapboyhed
Jr. Member

|
 |
« on: June 30, 2007, 10:34:15 PM » |
|
Buna tuturor, Am o intrebare in legatura cu o femela de cg care vomita tot timpul . Are chef de joaca , de mancare si mi se pare ca se simte bine dar tot ce mananca vomita . Sper ca ma puteti ajuta . Multumesc anticipat.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #1 on: June 30, 2007, 11:27:43 PM » |
|
si de cand are problema aceasta? de la intarcare sau doar de ceva vreme? Nu ati observat cumva vreo umflatura in regiunea esofagului chiar dupa ce mananca? S-ar putea sa fie vorba de megaesofag, pentru un diagnostic trebuie facuta si o radiografie de contrast.
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
|
|
|
|
|
rapboyhed
Jr. Member

|
 |
« Reply #2 on: June 30, 2007, 11:29:39 PM » |
|
Am sa ma uit si am sa`ti zic , ceva umflatura in zona gatului parca are dar si inainte sa manance , o sa ma fiu atent si am sa`ti zic . Multumesc
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

|
 |
« Reply #3 on: July 01, 2007, 12:20:30 AM » |
|
Cu placere.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
scolaro
|
 |
« Reply #4 on: July 01, 2007, 10:12:39 AM » |
|
Da-i sa manance doar hrana foarte moale, adica orez fiert cu pui si cu morcovi si pasat prin robot pana se face pasta. Megaesofagul este tratabil la varsta mica. Daca iti faci putin timp si ii gatesti, o sa vezi ca nu o sa mai vomite. Si chiar daca nu-l are, reteta asta o sa-i faca foarte bine la stomac.
|
|
|
|
|
|
Leader of a screwed-up pack
|
|
|
rapboyhed
Jr. Member

|
 |
« Reply #5 on: July 01, 2007, 09:54:56 PM » |
|
Multumesc scolaro . Azi am observat ca gatul ei se tot mareste parca ar inghitii incontinuu ceva. O sa intrebam si un doctor veterinar despre problema ei.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

|
 |
« Reply #6 on: July 01, 2007, 10:32:09 PM » |
|
Din pacate pare a fi megaesofag. Este o boala ereditare. Desi sunt sanse sa-si revina cat de cat la varsta aceasta pronosticul e rezervat. Trebuie sa-i faceti o radiografie, exista posibilitatea sa mai existe un jabou(dilatatie) si in portiune toracala/abdominala a esofagului.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dorotan_vasile
Newbie
|
 |
« Reply #7 on: July 03, 2007, 10:31:43 AM » |
|
Nu mai stim ce sa facem cu femela... :'(...ii dam de mancare hrana moale, dintr`un castron la nivel mai inalt de sol...care ar fi solutia? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
scolaro
|
 |
« Reply #8 on: July 03, 2007, 11:28:36 AM » |
|
Pai nu ati dus-o inca la doctor? Daca nici asa nu retine mancarea, e urgenta!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dorotan_vasile
Newbie
|
 |
« Reply #9 on: July 03, 2007, 05:22:28 PM » |
|
Medic veterinar nu avem in oras momentan...va veni de la mare peste 3 zile  ...si ne e teama sa nu cumva sa moara pana atunci 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
scolaro
|
 |
« Reply #10 on: July 03, 2007, 05:44:36 PM » |
|
Ok, dar exista masini. Si eu am fugit de la Alba la Deva sau Cluj cand a fost nevoie, 100 km nu sunt foc... Oricum, daca medicul de la voi din oras nu are un cabinet bine pus la punct, posibilitatea de a face investigatii, radiografii, interventii chirurgicale, nu are rost sa-l asteptati. Iar pe forum, fara a putea vedea cainele, chiar si Ariana, care e medic veterinar, nu poate pune decat un diagnostic prezumptiv.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
razvan
Ciobanesc German
Administrator

www.ciobanescgerman.net
|
 |
« Reply #11 on: July 03, 2007, 05:58:47 PM » |
|
Medic veterinar nu avem in oras momentan...va veni de la mare peste 3 zile  ...si ne e teama sa nu cumva sa moara pana atunci  Din cate vad, esti din Baia Mare sau din inprejurimi ... Ia vezi aici: http://www.ciobanescgerman.net/cabinete.php?id_loc=12
|
|
|
|
|
|
Eu NU sunt membru cncg! Eu SUNT membru ARCG si ma mandresc cu asta!
|
|
|
dorotan_vasile
Newbie
|
 |
« Reply #12 on: July 03, 2007, 10:19:30 PM » |
|
 ....aveti dreptate...voi incerca sa ma duc la baia mare
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dorotan_vasile
Newbie
|
 |
« Reply #13 on: July 06, 2007, 10:40:18 PM » |
|
Am fost la Baia Mare la medic veterinar..mi s`au pus o groaza de intrebari...si ...mi`au spus caci daca nu a vomat inca de knd a fost f mica..atunci nu poate fi megaesofag..i`au masurat febra..au examinat`o la gat..si i`au dat 3 injectii( pe care am uitat sa intreb de ce le`a dat de la emotii si oboseala  ), si inca ceva medicament care trebuie sa i le administrez de 2 ori pe zi. Au spus caci trebuie sa o hranesc astfel incat ..hrana sa`i fie la un nivel mai ridicat de sol..sa nu trebuiasca sa se aplece..iar dupa aia sa nu se agite. Mi s`a spus ca daca va continua sa vomite va trebui s o duc iar, sa ii faca radiografie si analize...sa speram caci isi va reveni catzelusha. Vreau sa va multumesc pt sfaturi si incurajari!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
scolaro
|
 |
« Reply #14 on: July 06, 2007, 11:39:42 PM » |
|
Sa speram ca totul va fi bine pana la urma. Mult succes si tine-ne la curent.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|