mirela
Sr. Member

Ciobanesc German
|
 |
« on: September 29, 2005, 09:49:35 AM » |
|
   Cam pe la ce varsta se administreaza puilor de cg vitamine si calciu ? Eu i dau lui Ares mancare completa pt. caini de la Pro plan -puppy large brand si cei de la care cumpar mi-au spus ca fiind o mancare completa nu e nevoie sa-i dau si vitamine.Veterinarul insa mi-a dat niste vitamine Pet-Phost parca asa se numesc daca am scris bine ,din care mi-a recomandat sa-i dau una dimineata si una seara.Cat despre calciu mi-a spus ca vom incepe sa-i administram doar din mom. in care isi va schimba dintii.Voi ce parere aveti ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mirela
Sr. Member

Ciobanesc German
|
 |
« Reply #1 on: September 29, 2005, 10:42:51 AM » |
|
sorry...eu ii dau !(am scris gresit)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
razvan
Ciobanesc German
Administrator

www.ciobanescgerman.net
|
 |
« Reply #2 on: September 29, 2005, 10:58:41 AM » |
|
Daca-i dai mancare premium (pro-plan este foarte buna), teoretic nu are nevoie de calciu/vitamine. Totusi este bine sa asculti de sfatul medicului in privinta aportului de calciu si vitamine.
|
|
|
|
|
|
Eu NU sunt membru cncg! Eu SUNT membru ARCG si ma mandresc cu asta!
|
|
|
anja
Full Member

ANJA are un loc special in inima mea
|
 |
« Reply #3 on: September 29, 2005, 01:22:30 PM » |
|
e foarte bine sa ii dai vitamine si calciu, iar cel recomandat de medic este foarte bun. ai nostri, erau tare slabuti cind i-am luat si cu ajutorul mincarii Royal Canin si a acestor vitamine am reusit in 2 saptamini sa le dublam greutatea, chiar aseara le-am terminat tura 2 de vitamine si suntem multumiti de evolutia lor. e tare frumusel puiutul tau. sa-ti traiasca! dar din poze pare a fi destul de plinut, dar cel mai sigur mergi pe mina doctorului.
|
|
|
|
|
|
voi duce mai departe motto-ul lui CRB "ce nu te omoara ,te intareste ? ... aiurea !! doar te umple de nervi !!!"
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #4 on: September 29, 2005, 02:21:27 PM » |
|
Eu i-am dat Natiei vitamine si Ca de a doua zi dupa ce am luat-o acasa.N-am asteptat sa i se schimbe dintii.Apropos,Natia acum n-are un canin,e asa de haioasa,ca o babutza ;D .Mananca Royal canin insa la ritmul in care a crescut, sistemul osos n-ar fi facut fata((in 2luni si jumatate a ajuns de la 4,800Kg la 17 Kg).Eu cred ca ar fi indicat sa incepi cu vitaminele si Ca mai repede de momentul in care-si va schimba dintii.
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
|
|
|
irinayvonne
Full Member

Raj
|
 |
« Reply #5 on: December 28, 2005, 01:51:35 PM » |
|
Mie mi s-a spus ca din mkomentul in care l-am adus acasa sa-i dau si vitamine si calciu, pntru ca calciul este f bun si pentru picioarele din spate. si petphos sunt foarte bine mi-au fost recomandate si mie. eu acum lui raj ii dau 4 pe zi pentru ca are 15 kg si pe langa astea mi-a mai dat doctorul niste picaturi luate de la farmacia umana
|
|
|
|
|
|
|
|
|
K9 Puma
Hero Member

Malinois
|
 |
« Reply #6 on: December 28, 2005, 02:29:19 PM » |
|
Exista o metoda chinezeasca, care a fost perfectionat la facultatea de medicina veterinara din Cluj, si a fost popularizata de domnul Dr Molnos Levente, care a fost crescator de cg, si singurul arbitru SV. Aceasta este metoda cu inplantul de os de vita care este sterilizat, si este extras grasimea din os. Inplantul se pune sub piele cel mai repede la virsta de 3luni. Acest implant are un efect monostimulent, si nu este nevoie de utilizarea tabletelor de calciu si vitamine. Eu de 23 de ani folosec aceasta metoda la ciinii mei cu succes. Asta inseamna peste 200 de ciini.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
george83
Newbie
|
 |
« Reply #7 on: April 22, 2006, 12:18:51 AM » |
|
Salut! Postez aici nu doar pentru a ma da mare ca am o catelusa ciobanesc german frumoasa foc, sanatoasa si jucausa, in varsta de 2luni si 2saptamani ci si pentru a va cere sfatul. In urma cu 2 saptamani i-am facut cel de-al doilea vaccin(pe primul i-l facuse cel de la care am luat-o acum 3saptamani) si am cerut sfatul medicului legat atat de alimentatie cat si de vitamine si calciu. Doctorul mi-a recomandat niste vitamine pe care am inceput sa i le dau inca de-atunci, dar pe care el sustine ca ar fi bine sa le ia o perioada nelimitata de timp. Mie mi se pare un pic exagerat. Stiam ca se dau cateva zile dupa care se face o pauza si-apoi se repeta. Nu stiu acum tipul vitaminelor, dar o sa aflu maine cand ma duc sa-i fac cel de-al treilea vaccin. A doua problema e legata de pastilutele de calciu. Doctorul mi-a spus ca ar fi bine sa-i dau 3pastilute pe zi, o perioada nelimitata de timp. Nu stiu nici tipul calciului sau firma care-l face dar o sa aflu maine. Ar putea sa-i afecteze cresterea si sanatatea aceste vitamine luate in continuu, fara pauze? Calciul am inteles ca n-ar fi o problema pentru ca organizmul opreste cat calciu are nevoie, surplusul fiind eliminat. Am uitat sa precizez ca am optat pentru hrana naturala care consta in: carne de pasare(gaturi si spate de pui), peste(hamsii nesarate, fierte), orez(fiert alaturi de carne, la care se mai adauga spaghete, ceapa si morcov ras).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tiamat
Newbie
|
 |
« Reply #8 on: April 22, 2006, 01:54:33 PM » |
|
am si eu op intrebare...ce fel de calciu dati cateilor? care e cel mai bun? aa...pentru domnul george ...catelul NU ARE VOIE OASE DE PUI...sub nici un fel de forma
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
crb
|
 |
« Reply #9 on: April 22, 2006, 05:54:56 PM » |
|
Normal, cel preparat special pentru catei, la cabinete veterinare se gasesc diferite marci si produse... Eu unul am fost multumit de "petfos" si am mai utilizat Ca de uz uman + vit A+D2...
Versiunea naturista: coaja de ou macinata,...plus diversi adjuvanti pentru a-l face atractiv catelului
|
|
|
|
|
|
ce nu te omoara ,te intareste ? ... aiurea !! doar te umple de nervi !!!
|
|
|
george83
Newbie
|
 |
« Reply #10 on: April 23, 2006, 03:40:19 AM » |
|
...catelul NU ARE VOIE OASE DE PUI...sub nici un fel de forma
Pai am inteles ca n-ar avea voie oase tubulare de pui pentru ca acestea se sparg in aschii si ar putea sa-i perforeze stomacul sau intestinele. Nu vad cum ar putea sa-i faca rau altfel de oase de pasare decat cele tubulare. Eu ii dau de la pui doar gaturi si spate.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
crb
|
 |
« Reply #11 on: April 23, 2006, 08:11:30 AM » |
|
HRISTOS A INVIAT! George, in primul rind, trebuie sa stii ca dezvoltarea unui caiine, ca si la om de altfel, poate evolua diferit, functie de fiecare exemplar in parte... aportul caloric, de proteine, vitamine, saruri, calciu,....etc nu prea il ai sub control , raportat la etapa de dezvoltare a ciinelui, cind utilizezi hrana gatita...parerea mea.
La cg (apropos, al tau e cu singe "albastru" = pedigree?) datorita faptului ca este o rasa peste medie, o dezvoltare a masei corporale excesive, in perioada de formare a sistemului osos, corelata cu o carenta alimentara, poate face ca un caiine sa fie definitiv TARAT din eroare de alimentare... poata suna cam bombastic, dar sa supui scheletul si artculatiile unui pui la o sarcina prea mare = posibile deformatii osoase, si / sau afectrea articulatiilor, cu efect imediat sau in timp...
Optiunea hrana gatita, iti apartine, si ceea ce ai de evita in primul rind, este diversificarea meniuluiin primele 6 luni, pina isi formeaza catelul sist. digestiv, excluderea din meniu a oaselor de Pasare, Porc, Oaie ca si a carnii de porc. ..Bafta si... asteptam vesti...
|
|
|
|
|
|
ce nu te omoara ,te intareste ? ... aiurea !! doar te umple de nervi !!!
|
|
|
krystalon
Newbie
|
 |
« Reply #12 on: June 13, 2006, 01:03:22 AM » |
|
am si eu 2 cg (1 mascul si o femela).. au 2 luni, si au aproape 10 kg (le dau Royal Canin maxi junior)... doctorul mi-a recomandat 3-4 tablete de Ca pe zi, pe o perioada nelimitata.. de fapt mi-a zis sa cresc dozele odata cu cresterea in greutate (pe prospect scria ceva de genul: la 20 kg: 10 tablete).. Mi se pare f mult, mai ales ca am citit ca trebuie administrat Ca in doze limitate (din cate stiu, Calciul care este in plus nu se elimina, ci se depune, si asta nu prea e bine).. tabletele se numesc WEKA TABS (sunt fabricate in Germania, contin 22% Ca, restul Fe, si alte elemente (minerale / vitamine). Stiti ceva de astea?? Care este doza optima zilnica de Ca pt un CG??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ulck
|
 |
« Reply #13 on: June 13, 2006, 09:05:02 AM » |
|
Nu se poate stabili o reteta universal valabila. Perioada 3-6 luni este cea mai sensibila din punct de vedere al necesitatii de calciu. Din cate stiu eu Royal canin junior este bine compensat in privinta aportului de calciu. In mod normal n-ar mai fi necesara suplimentarea decat in preajma varstei de 3 luni. Dar oricum este mai bine sa consulti veterinarul. Daca n-ai incredere in cel actual, mai testeaza si alt cabinet.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #14 on: June 13, 2006, 05:35:25 PM » |
|
dupa parerea mea si experienta cu Nati, crescuta cu Royal Canin maxi junior, aceasta hrana NU asigura necesarul zilnic de Ca pt. un pui de CIOBANESC GERMAN. Am mai scris pe forum exact despre acest subiect corelat cu necesarul de Ca, iar doza de Ca..este de 200-500 mg/kg in functie de starea fizologica, dar si despre asta am discutat pe larg in alte posturi. Asa ca nu iti ramane de facut decat sa calculezi cantitatea de calciu dintr-o pastila. Si nu uita, de multe ori doza administrata nu e nici pe departe egala cu doza asimilata deoarece Ca se poate elimina fara probleme, chiar si cand exista un deficit in organism, ce sa mai zic de surplus. http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php?topic=13.msg7157#msg7157
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
|
|
|
|