crinasara
Jr. Member

sara
|
 |
« on: July 18, 2007, 03:43:25 PM » |
|
Se pare ca e din nou o problema cu catelusa mea (in 24 iulie implineste 4 luni). Acum vreo doua ore a avut un scaun moale - prima parte era mai tare, a doua parte a fost moale (mi s-a parut ca e mai verde putin). Cel de dimineata a avut consistenta obisnuita. A mancat dimineata boabe royal canin maxi junior (de obicei manca royal canin maxi baby dog, doar azi a fost o exceptie), branza telemea (putina). De acum doua ore nu a mai avut alt scaun. I-am fiert orez, dar nu vrea sa manance - e si foarte cald aici. acum doarme, cand se trezeste e jucausa. Ieri am fost la veterinar si i-a dat vitamina AD3E intramuscular si i-a injectat cip, poate avea vreo legatura? Ce ma sfatuiti, oare ar fi bine sa-i dau smecta? Si cam cat, un pliculet intreg? Oare ce sa fac cu ea? Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat daca stiti.... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
alessya1405
Hero Member

Tora
|
 |
« Reply #1 on: July 18, 2007, 03:56:15 PM » |
|
Eu i-am dat Torei la 6 saptamani smecta - 1 plic pe zi (asa m-a sfatuit doctorul) pt ca avea diaree la modul nesimtit (am confundat-o cu voma). Dar ai grija sa nu ii dai prea mult, ca a mea dupa 3 zile de smecta s-a constipat de zacea si plangea saracuta prin cate-un colt de camera de mi se rupea inima (pe langa ca tragea cate-o "bomba" de imputea juma' de casa). Dar eu zic sa nu-i dai smecta decat daca e ceva serios. Trece-o pe royal canin maxi baby dog din nou ca s-ar putea sa fie asta cauza. Cand se schimba mancarea la pui, se schimba de obicei treptat, in cateva zile. Sau s-ar putea sa fie doar caldura.....sau apa prea multa bauta din cauza caldurii.....si sa fie ceva trecator. Cam aici se opresc cunostintele mele.....altcineva, alte idei?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
crinasara
Jr. Member

sara
|
 |
« Reply #2 on: July 18, 2007, 04:05:23 PM » |
|
Multumesc de raspuns. Atunci mai astept sa vad ce si cum face in continuare. I-am pus apa de pe orezul fiert in apa de baut si nu vrea sa bea nici apa aceea (va trebui sa-i pun apa simpla, ca se desidrateaza). Merg sa-i cumpar Royal Canin baby dog atunci din nou. Totusi daca cineva stie sa-mi mai dea sfaturi, va rog mult.... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lady
|
 |
« Reply #3 on: July 18, 2007, 04:21:15 PM » |
|
poate ar fi bine si ceai de menta fara zahar...eu i-am dat Donei cand era mica...si smecta i-am dat o juma de pliculet, din ala pt copii, diluat in ceai de menta, intr-un capacel, l-a lipait singura.vezi ce se intampla, iti doresc sanatate cu fetita. 
|
|
|
|
|
|
My sunshine does not come from the skies, it comes from the love in my dog eyes
|
|
|
crinasara
Jr. Member

sara
|
 |
« Reply #4 on: July 18, 2007, 04:36:38 PM » |
|
Multumesc de idee. Daca nu vrea sa bea ceaiul, am sa-i dau cu siringa (e destul de mofturoasa oricum, nu cred ca va vrea sa-l bea). Sper sa fie bine. Sunt stresata pentru ca in ultimele zile s-a tot intalnit si cu alti caini, mai mult sau mai putin vaccinati. Dar ea a facut toate vaccinurile pe care le-a indicat veterinarul.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
alessya1405
Hero Member

Tora
|
 |
« Reply #5 on: July 18, 2007, 04:49:26 PM » |
|
Daca nu vrea ceai, da-i mai bine apa fiarta si racita decat ceai cu forta (siringa)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
crb
|
 |
« Reply #6 on: July 18, 2007, 05:50:50 PM » |
|
..inclusiv la rasa umana, CANICULA "da" scaune moi,..dat fiind consumul (probabil) mai ridicat de lichide...
|
|
|
|
|
|
ce nu te omoara ,te intareste ? ... aiurea !! doar te umple de nervi !!!
|
|
|
crinasara
Jr. Member

sara
|
 |
« Reply #7 on: July 19, 2007, 01:25:21 PM » |
|
Multumesc inca o data de raspunsuri. Cred ca asa a fost, de la caldura, deoarece ieri seara a fost din nou de consistenta obisnuita. Insa nu am reusit sa o fac sa manace orez (decat foarte putin, ieri seara), iar ceai de menta deloc. Sper astazi sa fie bine.  Mai e o problema, ca la amiaza nu vrea sa manace deloc, doar dimineata si seara vrea, si cred ca ar trebui sa aiba cel putin trei mese pe zi la aceasta varsta, nu? (asa e de cateva zile)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
a_yonny
|
 |
« Reply #8 on: July 19, 2007, 02:49:20 PM » |
|
In timpul zilei nu o sa manance deloc din cauza caldurii...........asta este........poti sa-i dai seara ceva mai consistent......dar la pranz nu te chinui sa o faci sa manance ca nu o sa manance !!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
alessya1405
Hero Member

Tora
|
 |
« Reply #9 on: July 19, 2007, 03:08:19 PM » |
|
Subscriu. Incearca sa compensezi la celelalte mese. Oricum nu ai ce face, ca nu poti sa-i bagi mancarea pe gat cu forta. Suferim si noi, sufera si ei .... din cauza caldurii.... Poate reusesti sa o "pacalesti" cu un fruct doua in timpul zilei.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #10 on: July 19, 2007, 04:40:55 PM » |
|
Se pare ca e din nou o problema cu catelusa mea (in 24 iulie implineste 4 luni). Acum vreo doua ore a avut un scaun moale - prima parte era mai tare, a doua parte a fost moale (mi s-a parut ca e mai verde putin). Cel de dimineata a avut consistenta obisnuita. A mancat dimineata boabe royal canin maxi junior (de obicei manca royal canin maxi baby dog, doar azi a fost o exceptie), branza telemea (putina). De acum doua ore nu a mai avut alt scaun. I-am fiert orez, dar nu vrea sa manance - e si foarte cald aici. acum doarme, cand se trezeste e jucausa. Ieri am fost la veterinar si i-a dat vitamina AD3E intramuscular si i-a injectat cip, poate avea vreo legatura? Ce ma sfatuiti, oare ar fi bine sa-i dau smecta? Si cam cat, un pliculet intreg? Oare ce sa fac cu ea? Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat daca stiti....  Diaree inseamna de la mai mult de 3-4 scaune moi pe zi..pentru atat nu e motiv de ingrijorare. Nu stiu de ce toata lumea se ingrijoreaza daca face puiul putin mai moale. Nici nu e sanatos sa faca tot timpul tare. Nu ii da smecta doar daca intradevar are probleme!
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
|
|
|
crinasara
Jr. Member

sara
|
 |
« Reply #11 on: July 19, 2007, 08:27:31 PM » |
|
Multumesc mult de raspunsuri, m-am mai linistit acum. Intradevar, am reusit sa-i dau putina caisa astazi, si i-a placut. Poate ca sunt putin prea stresata, dar vreau sa-i fie bine.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lucas71
|
 |
« Reply #12 on: July 19, 2007, 09:44:12 PM » |
|
daca mai are diaree incearca git de pui cu orez si ERIDIAROM,mergi pe mancarea asta vreo doua saptamini
|
|
|
|
|
|
|
|
|
crinasara
Jr. Member

sara
|
 |
« Reply #13 on: July 20, 2007, 01:34:14 PM » |
|
Multumesc de sfat. E o idee buna cu gaturile de pui, nu mai stiam ce sa-i mai dau (am sa-i curat carnea de pe oase).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
serbo
Newbie
|
 |
« Reply #14 on: August 14, 2007, 10:20:36 PM » |
|
Cei 2 pui CG - 3 luni, au scaune extrem de moi, de fapt apoase de-a binelea. Desi sint hraniti cu mincare uscata (Eukanuba), astazi dimineata au aparut problemele. Duminica am fost cu ei la padure. Au ros iarba, plante, etc. Aceasta ar putea fi cauza ? Ultimul vaccin a fost facut acum 14 zile. Sint abatuti, nu au chef de joaca, amariti... Le-am dat orez fiert amestecat cu citeva boabe de hrana uscata. Asteptam reactiile pina dimineata cind il sunam pe vet.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|