@abalaceanu : ms mult.
Niste sfaturi, primesc si eu de la crescatori mai experimentati ?
Eu am lup de 7 ani.O am de la 3 saptamani.Povestea cu urechiile e foarte importanta , eu nu le-am atins pana la 8 luni , fie ca e un mit , fie ca nu , eu asa am procedat si acum urechiile ii sau ciulite

.Puiul tau e superb , ai mare grija de el si acorda-i multa multa atentie.Sunt animale inteligente si emotive.Cu dresajul eu m-am ocupat singur si asculta absolut tot ce ii zic eu , stie o multime de comenzi , e un caine destept si nu necesita neaparat dresor.Ce e important sa nu il bati !!! , cand face o prostie il lovesti USOR la fund cu ziarul , el se va speria , cand va mai face ceva rau doar ii arati ziarul (eu asa am procedat cu a mea) si va intelege ca nu e bine

. Creste-l in conditii bune,sunt caini sensibili,iubeste-l si joaca-te cu el cat mai des.Socializeaza-l cu alte animale (nu chiar de pe acum ) .Fa-i toate vaccinurile si asculta toate sfaturile medicilor.Lupul (CG) traieste in medie 12 - 15 ani , dar poate atinge si varste mai mari daca este bine ingrijit si daca i se acorda atentie.Tata a avut un lup care a trait 20 de ani si acum ceva timp , cand medicina veterinara nu era atat de avansata , sper si eu ca a mea sa traiasca mult si iti doresc asta si tie.Tine-l langa tine , vorbeste cu el pe un ton calm si bland , dar impuneti autoritatea cu o voce severa (decat sa il lovesti) , a mea intelege mult mai repede ceva cand te rastesti la ea.Foarte important (ce am facut eu) , cand greseste nu il giugiuli , lasa-l suparat , va intelege , dupa o sa va impacati

(O sa iti fie f. greu sa nu il ierti imediat si sa il chemi la tine , cand te uiti la ochisorii lui uiti tot ce ti-a facut

.Daca face o prostie (ex: face in casa) sa nu cumva sa il certi dupa ce ai descoperit , nu prea isi va da seama ce ai cu el , trebuie sa te iei de el cand il prinzi in actiune , sau imediat dupa. Ciobanescul german e un caine inteligent,loial si emotiv , o sa va descurcati cu el. Sa fie sanatos si sa va traisca ! E superb!