Forum ciobanesc german
November 02, 2012, 11:47:57 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: SV-Bundessiegerzuchtschau 2012 in Ulm

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: "Dac", 1 luna 3 zile  (Read 2366 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
alecu_ultras06
Newbie
*

« on: July 24, 2007, 06:42:54 PM »

Salut! Vreau sa va prezint primul meu CG, "DAC"; 1 luna si 3 zile, n-are Pedigree, e luat de la munte din zona Rucar; baiatul care il vindea il tinea intr-o cusca la poarta impreuna cu un ciobanesc carpatin, amandoi erau superbi si tata a vrut sa-i luam pe amandoi insa noi avem copil mic (4 luni) in casa si ne-am gandit ca o sa fie prea mult par imprejur daca luam si carpatinul (pe "Dac" am dat 1 milion jumate si pe carpatin cerea 4 milioane dar probabil puteam sa-l iau in 3 milioane).
Este foarte jucaus (oricine il baga in seama nu mai scapa de el  Wink, dar cu oricine se joaca musca, doar in joaca dar se repede la maini, pa picioare, la papuci etc.) presupun ca este un comportament normal pentru un pui de o luna (eu neavand pana acum CG) si as vrea sa imi dati cateva sfaturi in legatura cu cresterea lui, la cat sa incep dresajul etc. I-am facut deja carnet de sanatate si maine o sa ii fac primul vaccin, deparazitarea interioara deja i-am facut-o; cea exterioara mai are de asteptat pana se termina primele vaccinuri.

Din cauza caldurii Dac se tavaleste prin toata curtea => s-a facut ca un purcel  Grin Grin

Bafta

PS: As mai avea o intrebare: cum pot sa-mi dau seama cand o sa i se ridice urechile, sau cand ar fi normal, si daca (Doamne fereste) nu i se ridica cum pot sa corectez chestia asta ?

* Resize of IMGP0021.JPG (50.9 KB, 570x427 - viewed 70 times.)

* Resize of IMGP0012.JPG (55.44 KB, 570x427 - viewed 65 times.)

* Resize of IMGP0013.JPG (40.03 KB, 570x427 - viewed 56 times.)

* Resize of IMGP0014.JPG (54.78 KB, 570x427 - viewed 45 times.)

* Resize of IMGP0015.JPG (49.19 KB, 570x427 - viewed 49 times.)

* Resize of IMGP0016.JPG (51.94 KB, 570x427 - viewed 62 times.)

* Resize of IMGP0017.JPG (55.18 KB, 570x427 - viewed 52 times.)

* Resize of IMGP0018.JPG (43.84 KB, 570x427 - viewed 54 times.)

* Resize of IMGP0019.JPG (41.59 KB, 570x427 - viewed 62 times.)
abalaceanu
Jr. Member
**

Torhaus June

« Reply #1 on: July 24, 2007, 09:10:50 PM »

Sa-ti traiasca sa te bucuri de el.E frumos foc"negru ca tacunele" Grin
petshop4you
alecu_ultras06
Newbie
*

« Reply #2 on: July 25, 2007, 01:28:56 AM »

@abalaceanu : ms mult.

Niste sfaturi, primesc si eu de la crescatori mai experimentati ?
alexlinda
Newbie
*

I love my best friend,i love Linda !

« Reply #3 on: July 25, 2007, 02:00:24 AM »

@abalaceanu : ms mult.

Niste sfaturi, primesc si eu de la crescatori mai experimentati ?
Eu am lup de 7 ani.O am de la 3 saptamani.Povestea cu urechiile e foarte importanta  , eu nu le-am atins pana la 8 luni , fie ca e un mit , fie ca nu , eu asa am procedat si acum urechiile ii sau ciulite Smiley.Puiul tau e superb , ai mare grija de el si acorda-i multa multa atentie.Sunt animale inteligente si emotive.Cu dresajul eu m-am ocupat singur si asculta absolut tot ce ii zic eu , stie o multime de comenzi , e un caine destept si nu necesita neaparat dresor.Ce e important sa nu il bati !!! , cand face o prostie il lovesti USOR la fund cu ziarul , el se va speria , cand va mai face ceva rau doar ii arati ziarul (eu asa am procedat cu a mea) si va intelege ca nu e bine Smiley . Creste-l in conditii bune,sunt caini sensibili,iubeste-l si joaca-te cu el cat mai des.Socializeaza-l cu alte animale (nu chiar de pe acum ) .Fa-i toate vaccinurile si asculta toate sfaturile medicilor.Lupul (CG) traieste in medie 12 - 15 ani , dar poate atinge si varste mai mari daca este bine ingrijit si daca i se acorda atentie.Tata a avut un lup care a trait 20 de ani si acum ceva timp , cand medicina veterinara nu era atat de avansata , sper si eu ca a mea sa traiasca mult si iti doresc asta si tie.Tine-l langa tine , vorbeste cu el pe un ton calm si bland , dar impuneti autoritatea cu o voce severa (decat sa il lovesti) , a mea intelege mult mai repede ceva cand te rastesti la ea.Foarte important (ce am facut eu) , cand greseste nu il giugiuli , lasa-l suparat , va intelege , dupa o sa va impacati Cheesy (O sa iti fie f. greu sa nu il ierti imediat si sa il chemi la tine , cand te uiti la ochisorii lui uiti tot ce ti-a facut Smiley .Daca face o prostie (ex: face in casa) sa nu cumva sa il certi dupa ce ai descoperit , nu prea isi va da seama ce ai cu el , trebuie sa te iei de el cand il prinzi in actiune , sau imediat dupa. Ciobanescul german e un caine inteligent,loial si emotiv , o sa va descurcati cu el. Sa fie sanatos si sa va traisca ! E superb! Smiley
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #4 on: July 25, 2007, 10:19:41 AM »

Salut! Sa-ti traiasca flacaul e tare simpatic!..dar si foarte micut..teoretic pana la 2 luni trebuia sa stea cu mamica lui.  Urechile si le tot poate ridica pana pe la 7 luni dar si dupa aceasta varsta sunt catei care-si ridica urechile. In legatura cu urechile vei gasi toate informatiile necesare pe forum. povestea cu "atinsul urechilor" este un mit si atata vreme cat nu "stati agatati" de ele toata ziua nu influenteaza negativ ridicarea urechiuselor. Totusi e prematur sa intrebi despre urechi la o luna si cateva zile..mai importante sunt imunizarile (vaccinurile), tipul si modul de hranire..etc. Pe forum veti gasi raspuns la majoritatea intrebarilor care va framanta (daca nu cumva la toate).

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar

Eu NU sunt membru CNCG!
alecu_ultras06
Newbie
*

« Reply #5 on: July 25, 2007, 10:19:53 AM »

Multumesc pentru incurajari; de facut in casa nu se pune problema, eu stau la curte si am gradina mare. Ii dau voie si in casa dar pana acum vad ca daca are nevoie iese singur afara si face.
As mai avea o intrebare: culoarea cum o sa ramana ? O sa ramana negru sau o sa fie ca CG obisnuit cu roscat ?

@Ariana: vaccinurile nici nu intra in discutie; eu am ajuns cu el acasa sambata trecuta seara si luni la prima ora eram la clinica si i-am facut carnet de sanatate si l-a deparazitat interior.

Multumesc
alexlinda
Newbie
*

I love my best friend,i love Linda !

« Reply #6 on: July 25, 2007, 01:04:09 PM »

bineinteles ca nu o sa ramana negru , va arata asa  cand va fi mare.Lupul tatei (veteranu familiei Smiley ) , era negru tot de ex. , dar al tau va fi  .Numai bine !
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #7 on: July 25, 2007, 01:17:09 PM »

As mai avea o intrebare: culoarea cum o sa ramana ? O sa ramana negru sau o sa fie ca CG obisnuit cu roscat ?

negru complet nu va ramane insa parerea mea este ca va fi mai negru, va avea o masca negra mai pronuntata! E un scumpic!  Wink

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar

Eu NU sunt membru CNCG!
alecu_ultras06
Newbie
*

« Reply #8 on: July 26, 2007, 12:42:39 PM »

Si as mai avea si eu o intrebare: (eu nu am mai avut CG sau caine asa de mic) Dac musca pe oricine incearca sa-l mangaie; muscaturile nu sunt puternice insa nu se potoleste, daca il bagi in seama te musca de maini, de picioare pantalon etc. Presupun ca este un comportament normal pentru un CG pui, nu? Daca da cam pe la ce varsta incepe sa se linisteasca si cand pot incepe dresajul?
Am incercat sa-l facem sa se potoleasca, sa vorbim pe un ton mai grav, chiar ne-a spus cineva sa-i dam cu ziarul la fund dar nu are nici-un efect. Daca dai cu ziarul mai rau se enerveaza, e vreun mod sa-l mai potolim ?
Multumesc
Bogdan
Hero Member

Navarro

« Reply #9 on: July 26, 2007, 03:58:35 PM »

Cand are chef de joaca luati o carpa (un prosop mai uzat) si jucativa cu el. In felul asta o sa-i ghidati instinctele spre ceva ce poate fi folosit ulterior in dresaj.

MEMBRU ARCG!
Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
alecu_ultras06
Newbie
*

« Reply #10 on: July 26, 2007, 08:38:23 PM »

Dar comportamentul o sa i se redreseze in timp, nu ? Si el are tot timpul chef de joaca; oricine trece pe langa el e muscat de picioare de haine etc. Cheesy
gladiatorul
Hero Member

« Reply #11 on: September 22, 2007, 06:34:46 PM »

eu am aceeasi problema ca si tine am o catelusa tare nebunatica tot ce pride roade si cand vine cineva in vizita nu scapa de muscaturile ei(in joaca)ca sa mai vb baga id meu de messenger in lista la tn sau dami accept       radu_alex_93

Nu mor cainii cand vor caii !
gladiatorul
Hero Member

« Reply #12 on: September 22, 2007, 06:36:25 PM »

si apropo catelul tau e un scump

Nu mor cainii cand vor caii !
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora 

turenhof