alexlinda
Newbie
I love my best friend,i love Linda !
|
 |
« on: July 25, 2007, 01:53:56 PM » |
|
Cainele meu are 7 ani.Cu toate acestea,in afara de o secretie a ochilor care imi cam da batai de cap in ultimul timp (sta in dreptul usii si o trage curenul) , nu are nicio problema de sanatate.Am fost la veterinar sa ma asigur ca e bine , si este.Problema este alimentatia , nu-i plac boabele deloc si i-am luat tot ce e mai scump , vin perioade de 1 luna maxim 2 in care prefera boabele , dupa care zac in castron si bineinteles ca le arunc ... Ce ii place este mancarea gatita , mananca un soi de supa cu orez , morcovi si carne (fara oase,carne de porc etc.).Ii place f. mult acest tip de mancare , boabele nu le agreeaza.In privinta orelor de masa , sunt fixe , dar mai giuguleste si de la ceilalti atunci cand mananca (cerseste in fata ta si nu poti sa nu-i dai) , bineinteles ca ii dam doar carne de pui , fara oase si ii mai mananca din cand in cand cate-o felie cu pateu... Imi puteti spune daca trebuie ceva schimbat in alimentatia ei ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #1 on: July 31, 2007, 09:51:22 AM » |
|
e ok asa!
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
|
|
|
|
|
alexlinda
Newbie
|
 |
« Reply #2 on: July 31, 2007, 05:01:38 PM » |
|
e ok asa!
Multumesc foarte mult pentru raspuns !
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cristinelu
Full Member

|
 |
« Reply #3 on: August 01, 2007, 01:37:55 PM » |
|
poate sunt putin cam dur, dar daca chiar vrei sa manance cainele tau boabe , nu trebuie sa renunti asa usor la idee doar de mila lui..."caine mort de foame cu mancarea sub nas nu cred ca o sa vedem niciodata". adica: nu vrea boabe...bine...ai dam tot boabe...si tot asa...nu cred ca dureaza mai mult de o saptamana...iar apa tre sa aibe in permanenta.
|
|
|
|
|
|
CAINELE ARE TOATE CALITATILE OMULUI SI NICI UNUL DIN DEFECTELE ACESTIUA...
|
|
|
alexlinda
Newbie
|
 |
« Reply #4 on: August 01, 2007, 07:09:27 PM » |
|
poate sunt putin cam dur, dar daca chiar vrei sa manance cainele tau boabe , nu trebuie sa renunti asa usor la idee doar de mila lui..."caine mort de foame cu mancarea sub nas nu cred ca o sa vedem niciodata". adica: nu vrea boabe...bine...ai dam tot boabe...si tot asa...nu cred ca dureaza mai mult de o saptamana...iar apa tre sa aibe in permanenta.
Sa nu fiu nici eu prea dur , dar orice fiinta obisnuita o perioada mare de timp cu o anumita alimentatie isi schimba intr-un oarecare fel metabolismul , si schimbarile rapide pot afecta sanatatea animalului , mai ales cand acesta a atins o varsta la care devine mai sensibil.Iti garantez ca niciodata nu o sa imi fortez cainele sa manance ceea ce nu doreste si nici tie nu iti recomand , tot ce e de-a silea nu e bun ... Bafta ! Iti multumesc pentru sfat ,dar sunt sigur ca vei intelege mesajul meu  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Rk
|
 |
« Reply #5 on: August 01, 2007, 07:17:32 PM » |
|
Alexlinda, tine-o pe a ta. Ce ii dai tu sa manance pare foarte bine. Daca ai timp si bani sa ii gatesti, plus din cand in cand ii dai si mancare uscata de calitate, cred ca esti pe aproape de ideal pentru un caine fara nevoi de dieta speciala. Cand nu o sa iti mai permiti sa ii gatesti (dintr-un motiv sau altul), atunci o sa trebuiasca sa fii mai dura cu ea. Dar iti doresc sa nu vina ziua aia.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
alexlinda
Newbie
|
 |
« Reply #6 on: August 01, 2007, 08:11:35 PM » |
|
Alexlinda, tine-o pe a ta. Ce ii dai tu sa manance pare foarte bine. Daca ai timp si bani sa ii gatesti, plus din cand in cand ii dai si mancare uscata de calitate, cred ca esti pe aproape de ideal pentru un caine fara nevoi de dieta speciala. Cand nu o sa iti mai permiti sa ii gatesti (dintr-un motiv sau altul), atunci o sa trebuiasca sa fii mai dura cu ea. Dar iti doresc sa nu vina ziua aia.
Multumesc de incurajari  .Atat timp cat Linda va trai ii voi da tot ce ii place ei si voi pune pe primul loc preferintele ei  . Va urez tuturor sanatate pentru ciobanestii vostri germani si bineinteles pentru voi ! Vacanta placuta !
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #7 on: August 01, 2007, 08:59:58 PM » |
|
Asa e, ideal ar fi sa putem gati toti astfel incat sa le asiguram toti nutrientii necesari! parerea mea.
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
|
|
|
alexlinda
Newbie
|
 |
« Reply #8 on: August 01, 2007, 09:04:04 PM » |
|
Asa e, ideal ar fi sa putem gati toti astfel incat sa le asiguram toti nutrientii necesari! parerea mea.
O parere foarte buna , dar nici macar oamenii nu isi asigura 20% din necesarul zilnic de vitamine/proteine/minerale etc , in schimb ne asiguram de 10 ori doza de substante cancerigene si nu numai.Parerea mea este ca ai nostrii caini mananca de 100 de ori mai sanatos decat noi , deoarece mancarea lor nu o constituie semipreparatele,aditivii si conservantii alimentari (ma rog,nu in masura in care consumam noi) , nu cola si nici alte vicii.Cainele nu fumeaza,nu bea... (de fumat nici eu nu fumez si de baut o data pe an , de revelion  ).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mihasiradu
Newbie
|
 |
« Reply #9 on: August 01, 2007, 11:27:16 PM » |
|
Salutare tuturor! ne-am luat si noi recent un catel, Lord, care inca numai lord nu e - face numai prostii si ii place jegul mai mult decat orice.  ) . are insa doar 8 saptamani, si i se mai trece cu vederea. de mancat, mananca fara nici o problema, cam orice, inclusiv hartie igienica sau calorifere - se si vede pe el: a depasit cu putin greutatea standard la varsta lui (si asta cu granule (Purina Dog Chow-Junior) - completate cu vitamine). Alte granule nu prea mananca, decat daca vede ca alti caini sau pisici o fac, si atunci devin si pentru el irezistibile. Dupa ce se omeneste astfel, pune capac cu o sarmaluta sau ce o mai fi prin casa, si bea o tona de apa (deranjant pentru noi, pentru ca face doua tone de pipi). Asadar, probleme la noi deocamdata nu sunt decat de comportament, si astea in apartament - unde nu-i place de loc - dar mai rezista putin pana ne mutam si o sa aiba o curte doar al lui, si a inca doua pisici cu care imparte tot.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
alexlinda
Newbie
|
 |
« Reply #10 on: August 01, 2007, 11:43:21 PM » |
|
Salutare tuturor! ne-am luat si noi recent un catel, Lord, care inca numai lord nu e - face numai prostii si ii place jegul mai mult decat orice.  ) . are insa doar 8 saptamani, si i se mai trece cu vederea. de mancat, mananca fara nici o problema, cam orice, inclusiv hartie igienica sau calorifere - se si vede pe el: a depasit cu putin greutatea standard la varsta lui (si asta cu granule (Purina Dog Chow-Junior) - completate cu vitamine). Alte granule nu prea mananca, decat daca vede ca alti caini sau pisici o fac, si atunci devin si pentru el irezistibile. Dupa ce se omeneste astfel, pune capac cu o sarmaluta sau ce o mai fi prin casa, si bea o tona de apa (deranjant pentru noi, pentru ca face doua tone de pipi). Asadar, probleme la noi deocamdata nu sunt decat de comportament, si astea in apartament - unde nu-i place de loc - dar mai rezista putin pana ne mutam si o sa aiba o curte doar al lui, si a inca doua pisici cu care imparte tot. Sa-ti traiasca Lord-ul.Eu m-am mutat de curand in Verona si peste 2 luni Linda va veni aici la o casa mai mare cu curte,de aceia mor de dorul ei  .In ceea ce priveste comportamentul cainelui,este normal pentru varsta lui.A mea "doar" a ros un perete ,in rest energia si-o consuma cu mine prin parcuri la joaca.O sa vezi ca Lord va creste mare,se va maturiza si nu o sa iti mai strice prin casa , insa cheful de joaca nu va disparea prea curand.A mea are 7 ani si se joaca ca una de 1 an , nu stiu de ce are si acum un chef asa nebun de joaca , insa este mult mai matura si mai "inteleapta". Eu iti doresc sanatate pentru catelul tau si sa te bucuri de aici foarte multi ani alaturi de el ! Trateaza-l cu atentie , respect si dragoste si vei primi aceleasi lucruri !
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mihasiradu
Newbie
|
 |
« Reply #11 on: August 01, 2007, 11:58:14 PM » |
|
mersi mult de urari si sa va vedeti si voi cat mai curand. La cat mai multi ani fericiti si Lindei !!! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
alexlinda
Newbie
|
 |
« Reply #12 on: August 02, 2007, 12:00:27 AM » |
|
mersi mult de urari si sa va vedeti si voi cat mai curand. La cat mai multi ani fericiti si Lindei !!!  Grazie !  Foarte interesant ca forumul e mai rapid ca messenger-ul.Imediat primim reply-urile  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mihasiradu
Newbie
|
 |
« Reply #13 on: August 02, 2007, 12:02:22 AM » |
|
fug acuma ca s-a trezit si trebuie sa il duc afara... ca ne inunda daca nu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|