Forum ciobanesc german
May 16, 2017, 05:52:06 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 [2]   Go Down
  Print  
Author Topic: Fire de culoare deschisa  (Read 8500 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
wildspirit
Hero Member

Wildspirit

« Reply #15 on: September 20, 2009, 11:13:12 AM »

Thara...hai sa nu exageram cu problemele numeroase de sanatate ale metisilor sau a CG de leinie veche..ca neu e chiar asa.sunt putin mai mari riscurile decat in cazul celor cu pedigree.atat tot.
igor cg..puii vor fi ba cu ureechi sus,ba cu urechi jos,ba cu displazie,ba fara,ba ca tata,ba ca mama..anyway,nu e asa usor cum crezi tu.mediteaza putin la soarta cateilor astora..si cati prieteni ai?9?care vor pui?ca te poti trezi cu 9 pui sa stii..

Don`t worry..be happy
Thara
Global Moderator

« Reply #16 on: September 20, 2009, 11:23:23 AM »

Thara...hai sa nu exageram cu problemele numeroase de sanatate ale metisilor sau a CG de leinie veche..ca neu e chiar asa.sunt putin mai mari riscurile decat in cazul celor cu pedigree.atat tot.
igor cg..puii vor fi ba cu ureechi sus,ba cu urechi jos,ba cu displazie,ba fara,ba ca tata,ba ca mama..anyway,nu e asa usor cum crezi tu.mediteaza putin la soarta cateilor astora..si cati prieteni ai?9?care vor pui?ca te poti trezi cu 9 pui sa stii..
probleme tot pot aparea.nu se stie niciodata.dar totusi,e o atitudine iresponsabila,dupa parerea mea.nu as imperechea niciodata o femela doar pentru ca vor prietenii mei.
prietenii se pot razgandi usor.
apoi da,asa cum spune si wildspirit,te poti trezi cu 9 sau mai multi pui!cu care vei face...ce?daca trece un timp si nu ii vrea nimeni,vor ajunge la adaposturi,in targ sau si mai rau,pe strada.
crezi nu are Romania suficienti caini comunitari?
costa enorm sa intretii o femela gestanta si puii acesteia,pe care nu ii si dai dupa ce se nasc,raman la tine minim 2 luni!
wildspirit
Hero Member

Wildspirit

« Reply #17 on: September 20, 2009, 11:26:07 AM »

Thara..costa enorm pentru oamenii informati.Daca nu esti informat..nu costa mai mult decat in timpul cand ea nu ar fi gestanta,stai linistita.
Mai,eu cred ca problemele de sanatate apar la toti cainii,cum le e norocul.Defapt,cred ca am auzit de mai multi CG displazici care au pedigree decat lupanii de linie veche.

Don`t worry..be happy
Thara
Global Moderator

« Reply #18 on: September 20, 2009, 11:30:56 AM »

Thara..costa enorm pentru oamenii informati.Daca nu esti informat..nu costa mai mult decat in timpul cand ea nu ar fi gestanta,stai linistita.
Mai,eu cred ca problemele de sanatate apar la toti cainii,cum le e norocul.
da,ai dreptate.
Defapt,cred ca am auzit de mai multi CG displazici care au pedigree decat lupanii de linie veche.
pai nu ai auzit de ciobanesti germani de linie veche displazici pentru ca nu le face nimeni teste!
wildspirit
Hero Member

Wildspirit

« Reply #19 on: September 20, 2009, 11:32:41 AM »

Ma refer si la manisfestarea displaziei.Caci ai dreptate..teste ma indoiesc ca se fac

Don`t worry..be happy
Thara
Global Moderator

« Reply #20 on: September 20, 2009, 11:33:27 AM »

Ma refer si la manisfestarea displaziei.Caci ai dreptate..teste ma indoiesc ca se fac
se poate sa nu aiba o forma grava de displazie si atunci persoanele necunoscatoare sa nu sesizeze.
wildspirit
Hero Member

Wildspirit

« Reply #21 on: September 20, 2009, 11:36:46 AM »

Displazie usoara insemnand...?Daca iti iubesti cainele cred ca observi si cea mai minora problema.Deci,daca manifestarea e insesizabila si dureri nu exista..doamne ajuta sa fie asa 15 ani Smiley

Don`t worry..be happy
Thara
Global Moderator

« Reply #22 on: September 20, 2009, 11:42:41 AM »

Displazie usoara insemnand...?Daca iti iubesti cainele cred ca observi si cea mai minora problema.Deci,daca manifestarea e insesizabila si dureri nu exista..doamne ajuta sa fie asa 15 ani Smiley
da,observi.dar nu intotdeauna.sa ne gandim,unde sunt de obicei cei mai multi CG de linie veche?fara sa luam in considerare exemplarele aflate la persoane care chiar stiu despre ce e vorba.majoritatea sunt la case,la tzara,la persoane care vroiau un caine si au luat de unde au apucat - deci persoane nu tocmai bine informate.CGul de linie veche - cum este numit am vazut si pe strada.exemplare frumoase.am vazut si la carutele de tigani.deci...  Smiley
persoanele care au cg de linie veche si stiu cum sta treaba(adica au totusi experienta) reprezinta un numar mic avand in vedere cati astfel de CG sunt si pe unde sunt plasati.majoritatea care au experienta,cunosc rasa,despre ce este vorba,au trecut pe CGul "nou"..sau vor trece.
wildspirit
Hero Member

Wildspirit

« Reply #23 on: September 20, 2009, 11:47:53 AM »

Mmm..vedem altfel problema.In primul rand e pacat ca anumiti oameni au dreptul sa cumpere un animal,indifereent despre ce e vorba.Ar trebui sa se faca teste psihologice pt asta  Drac
Apoi,cand am spus ca eu am auzit de mai multe cazuri de CG cu pedigree..evident ma gandeam in comparatie cu anumite cunostinte care au CG de linie veche de diferite varste si nu au avut probleme cu ei de-a lungul vietii.De nici un fel.Pentru ca eu asa am auzit nu inseamna ca e si adevarat. Smiley

Don`t worry..be happy
k3na
Hero Member

ALMA-the best

« Reply #24 on: September 20, 2009, 03:11:05 PM »

Primul CG cu displazie pe care l/am cunoscut a fost un exemplar de linie veche. Displazia oricum nu este o boala specifica doar CG/ului ci si altor rase. Eu am auzit de multi rottweilleri displazici. Avand in trecut un CG displazic am intalnit mai multi caini de diferite rase, displazici, cand mergeam la consult (sau radiografii). Cel mai mult m/a intors pe dos o femela de bull terrier, gestanta, care nu prea putea sta pe picioare, displazica fiind. Evident avea un stapan cel putin dubios.
PS: Greu de observat o dispalzie usoara pentru un neprofesionist, eu n/am observat multa vreme si am intalnit chiar medici veterinari care m/au trimis acasa fiindca cainele n/avea nimic la sold dupa parerea lor.

cuget, deci exist!
Pages: 1 [2]   Go Up
  Print  

Jump to: