Forum ciobanesc german
October 21, 2011, 10:13:01 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: Asociatia Romana pentru Ciobanesc German

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Va rog sa ma ajutati, catelul meu are probleme cu vazul si auzul  (Read 1518 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
ice4you
Newbie
*

« on: September 08, 2007, 08:16:20 AM »

Bun gasit la toata lumea !

Acesta este primul meu post pe acest forum, si ma bucur ca am gasit un loc in care sa imi pot exprima ingrijorarea si unde sa primesc niste sfaturi.

Numele meu este Mugurel si sunt fericitul posesor al unui superb exemplar de ciobanesc german, femela care se numeste Ancuta. Am crescut acest caine de cand era un ghemotc, insa acum are aproape 11 ani si deja incep sa se vada semnele batranetii  

Acum 2 zile, a facut o criza urata care s-a manivestat prin convulsii puternice. Ne-am speriat foarte tare, insa incet incet si-a revenit. Am consultat un medic veterniar, si ne-a spus ca aceasta criza se poate datora unor paraziti interni (citisem si pe internet asta) dar si unei forme de epilepsie. Pana acum nu a mai facut asa ceva niciodata ...

Ce am observat insa a fost faptul ca, dupa aceasta criza, vazul si auzul au ramas foarte afectate, parca mai mult ca inainte, in sensul ca acum ne aude cu mare greutate, si de vazut doar de foarte aproape. Din aceasta cauza este foarte dezorientata cand o chemam sau si in general, de multe ori se ghideaza doar dupa miros. Sincer sa va spun mi-se rupe inima sa o vad asa mai ales ca acest caine este un caine deosebit de inteligent si de un atasament iesit din comun.

Singura problema majoara care am avut-o cu acest caine, a fost legata de o tumoara care i-a aparut pe coada acum 4 ani de zile si pe care dupa operatie si extirparea ei nu a mai avut nici cea mai mica problema, pana cum vreo 6 luni cand a aparut un alt nodul care a inceput sa creasca din nou. Medicul veterinar care a operat-o prima oara a spus ca se astepta, pentru ca in urma operatiei, nu a reusit sa ii extirpeze ce era intre oasele cozii. Acum se gandeste sa o opereze din nou ... sa aiba vreo legatura ?

Acum as mai avea cateva intrebari pentru dumnevoastra la care sper ca o sa imi raspundeti si sa imi luati o piatra de pe inima:

• este normal sa isi piarda aceste doua simturi atat de brusc ? Adica am observat ca nu mai raspunde la fel de bine ca inainte, dar totusi parca acum s-a agravat ...  
  • ce pot sa fac sa o ajut ?
  • exista vreo posibilitate sa ii amelioram si sa ii imbunatatim putin starea, adica sa auda sau sa vada ceva mai bine ?
  • ce recomandari aveti pentru acest caz ?

In rest de mancat manaca foarte bine, este destul de vioaie, nu a mai avut nici o criza de atunci si in rest pare a fi totul ok.

Pana acum i-am luat deparazitant si niste vitamine cu minerale la recomandarea medicului. Peste cateva zile vom merge din nou cu ea la un control si voi insista sa fie unul cat se poate de amanuntit.

In final va multumesc mult pentru orice raspuns care sa imi ridice o piatra de pe inima, si va doresc toate cele bune,

Cu respect,
Mugurel !
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora