Forum ciobanesc german
October 15, 2016, 04:33:55 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 [2] 3   Go Down
  Print  
Author Topic: Tatuaj sau Microcip?  (Read 9869 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Irina2007
Hero Member

« Reply #15 on: September 29, 2007, 06:07:57 PM »

Eu pun la toti puii mei microcip, mai ales pentru ca aici toata lumea are scannere si este oricum metoda cea mai folosita de identificare.

De obicei nici nu simt intepatura, pielea dintre omoplati nu e foarte sensibila, si de obicei nici macar nu curge sange. Se vede o gaura maricica in piele cateva minute, apoi dispare. A doua zi nici macar nu se mai vede locul intepaturii.

Producatorii cipurilor zis ca acestea au viata foarte lunga, pentru ca isi iau energia din scanner, deci nu sunt precum bateriile care in timp raman fara energie.

Insa uite ce am patit in primavara: am avut 9 pui si am cumparat 10 cipuri, sa am si unul de rezerva. La 7 saptamani le-am pus, am verificat fiecare catel de 2 ori sa fiu sigura ca merg. O saptamana mai tarziu a venit o familie sa isi aleaga puiul si dupa ce au semnat toate hartiile am vrut sa le arat ca microcipul functioneaza. Si am scanat puiul de vreo 5 ori de la bot la varful cozii si nimic - cipul nu mai functiona. Noroc ca am avut unul de rezerva, dar a fost mare circ, a trebuit sa tina ei catelul sa ii pun cipul, aproape sa lesine cu totii, plangeau, se vaicareau, au mai stat pe capul meu o ora sa fie siguri ca nu moare catelul de la intepatura  Grin

Pentru cei foarte prudenti, parerea mea e sa foloseasca toate cele 3 metode de identificare: tatuaj, cip si medalion. Fiecare are avantaje si dezavantaje, dar cand sunt folosite impreuna cainele are toate avantajele la un loc.

Saptamana trecuta m-am trezit la usa cu un vecin care gasise un caine pe strada. Nu avea tatuaj, nici cip, in schimb avea 2 medalioane la gat: unul cu un numar de telefon, care din pacate fusese ros de caine si nu se mai vedeau jumatate din cifre, si unul de la primarie cu nr de inregistrare. A doua zi a sunat la primarie, a aflat cine sunt proprietarii si a returnat cainele.
alessya1405
Hero Member

Tora

« Reply #16 on: October 29, 2007, 12:28:21 PM »

Extras din CIRCULARA AChR Nr.45 din 24.10.2007 - HOTĂRÂRI ALE CONSILIULUI DIRECTOR
......
5. Microciparea obligatorie începând cu 01.01.2008
Cu unanimitate de voturi Consiliul Director hotărăşte ca începând cu 01.01.2008 să se renunţe la tehnica tatuării pentru identificarea câinilor şi să fie introdusă microciparea acestora de către persoanele acreditate să facă acest lucru. Orice altă prevedere anterioară se abrogă.

Irina2007
Hero Member

« Reply #17 on: October 29, 2007, 03:51:04 PM »

Mie mi se pare o prostie sa nu se mai tatueze cateii. Cati oameni isi vor permite sa cumpere scanner si cipuri? Eu am dat 300$ pe al meu plus 20$ de cip.

Dar trebuie sa mai faca si importatorii de cipuri bani, nu? Ca doar crescatorii sunt unii plini de bani taman buni de muls, ca doar nu fac nimic, stau acasa si vand catei  Tongue

Macar crescatorii sunt "persoane acreditate" sau mai trebuie sa se duca si la vet sa mai dea niste bani si acolo?

alessya1405
Hero Member

Tora

« Reply #18 on: October 29, 2007, 04:08:23 PM »

Mie mi se pare o prostie sa nu se mai tatueze cateii. Cati oameni isi vor permite sa cumpere scanner si cipuri? Eu am dat 300$ pe al meu plus 20$ de cip.
Dar trebuie sa mai faca si importatorii de cipuri bani, nu? Ca doar crescatorii sunt unii plini de bani taman buni de muls, ca doar nu fac nimic, stau acasa si vand catei  Tongue
Macar crescatorii sunt "persoane acreditate" sau mai trebuie sa se duca si la vet sa mai dea niste bani si acolo?
Sunt de acord cu tine: e-o afacere a naibii de buna.... desi eu prefer cip-ul.
De ce sa-mi trebuiasca cititor de cip mie, ca simplu proprietar? (aici chiar sunt curioasa, ca ai zis "cati isi vor permite...". Am vazut ca tie chiar ti-a prins bine ca ai avut la un moment dat, dar eu nu am si nici nu planuiesc sa cumpar: mi-ar trebui?)
Cat despre "persoane acreditate"....eu l-am cumparat de la vet, dar nu vet-ul a implantat cip-ul  Wink. Cred ca tre' sa ai doar ceva "sange" sa bagi acul in caine ca-n rest, nu stiu ce "acreditare" ti-ar mai trebui...
Irina2007
Hero Member

« Reply #19 on: October 29, 2007, 06:39:31 PM »

Teoretic unui simplu proprietar nu-i trebuie scanner, ai dreptate. Daca vrei sa fii sigura ca puiul tau are cip te duci la veterinar si il citeste. Dar orice crescator are nevoie de scanner. Chiar si micii crescatori, cu unul-doua cuiburi pe an au nevoie. Pui cipul, trebuie verificat. Vine omul sa cumpere catelul, il scannezi si arati ca are cip.
In conditiile in care un pui se vinde cu 200-300$, un scanner mi se pare o investitie foarte mare. Mai ales ca nu iei unul si functioneaza 50 de ani. Se mai strica, mai dai cu el e pamant, trebuie altul.

Cu tatuajul mi se pare mult mai usor, mai ales la rase mari.
Si eu sunt adepta cipului, dar nu sunt de acord sa te oblige sa pui cip. Fiecare ar trebui sa fie liber sa aleaga - cip sau tatuaj. Eu pot tatua cateii daca vreau, este  alegerea mea personala sa pun cip.

Trebuie vazut daca AchR-ul va accepta cipuri puse de crescator sau va fi nevoie de adeverinta de la vet.
Ca la un moment dat cand eram eu in tara nu mai acceptau tatuajele facute de crescator, puii trebuiau dusi la asociatie si tatuati acolo ca sa poti ridica pedigree-ul.

Eu am importat 2 catei acum un an din Romania, aveau numai tatuaj. S-a dus mama cu ei la o clinica veterinara din Bucuresti si le-a pus cipuri, a costat 4 milioane. Mi-a adus adeverinta si chitanta sa o deduc (in Canada pot deduce facturi din Romania  Cheesy ) Si ... surpriza! Cipurile vandute in Romania nu sunt acceptate de CKC, asa ca aici a trebuit sa le pun alte cipuri la veterinar ca cereau adeverinta. Alti 120$ dati pe cipuri si fee-ul doctorului. 
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #20 on: October 29, 2007, 06:59:29 PM »

Eu puilor mei le-am pus personal microcip, pentru orice eventualitate dar in nici un caz nu se poate renunta la tatuaj in Romania inca. Nu toate cititoarele de microcip sunt bune....noi intampinam multe neplaceri la cai (se aplica acelasi microcip ca la caini)...avem zile in care acelasi scanner citesete sau nu microcipul plus ca nu prea sunt dotati mediciii vet. cu cititor ce sa mai spun de expozitiile canine. Chiar si noi il impartim cu alt medic. Bineinteles ca si medalionul este foarte util. Asa ca eu sunt pro microcip, tatuaj si medalion.

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar
radulyan
Newbie
*

« Reply #21 on: March 25, 2009, 10:54:15 PM »

buna seara. sunt nou pe aici si de curand sunt posesorul unui pui de cg de 2,5 luni. am primit la el carnetul de sanatate si o adeverinta de provenienta. pe adeverinta este o nota in care mi se spune ca pt ridicarea pedigree-ului trebuie sa ma prezint la asociatie/clubul national, tot acolo pot sa obtin si cele 3: tatuaj / microcip / banut. eu stau un rahova. va multumesc.

Alma - Sunny von Castelaro
razvan
Ciobanesc German
Administrator

www.ciobanescgerman.net

« Reply #22 on: March 26, 2009, 08:44:58 AM »

Uite aici: http://achmb.com/contact.html

Eu NU sunt membru cncg!
Eu SUNT membru ARCG si ma mandresc cu asta!
radulyan
Newbie
*

« Reply #23 on: March 26, 2009, 08:50:22 AM »

multumesc.

radulyan
Newbie
*

« Reply #24 on: May 03, 2009, 09:43:09 AM »

buna dimineata. am vorbit cu medicul veterinar despre cip si tatuaj.mi-a spus sa ma duc la asociatie sa-mi iau pedigree-ul si cipul si tatuajul mi  le pune el cainelui. este in regula. astept raspuns. va multumesc.

Ariana
Administrator

« Reply #25 on: May 03, 2009, 11:06:49 AM »

Nu este in regula...de obicei cipul se da de la asociatie deoarece vine tiparit pe pedigree. E foarte posibil sa aiba catelul tau cip deja si tu sa nu stii. Daca nu are atunci ar trebui normal sa ti-l puna cei de la asociatie acolo. Tot ei fac si tatuaj. daca are cipul deja poate si medicul sa faca tatuajul. Nu se da din mana in mana , altfel s-ar putea pune cip si unei cotarle. Cipul are rol de autentificare in acest caz, este singurul lucru care il leaga de pedigree. altfel ai putea duce medicului veterinar un pui oarecare de Cg (chiar si fara pedigree) si sunt convinsa ca ar pune cip si i-ar face tatuaj nestiind daca e catelul real sau e altul.

medic veterinar
radulyan
Newbie
*

« Reply #26 on: May 03, 2009, 11:17:21 AM »

multumesc!

crb
Hero Member

« Reply #27 on: May 03, 2009, 11:39:55 AM »

Nu este in regula...de obicei cipul se da de la asociatie deoarece vine tiparit pe pedigree. E foarte posibil sa aiba catelul tau cip deja si tu sa nu stii. Daca nu are atunci ar trebui normal sa ti-l puna cei de la asociatie acolo. Tot ei fac si tatuaj. daca are cipul deja poate si medicul sa faca tatuajul. Nu se da din mana in mana , altfel s-ar putea pune cip si unei cotarle. Cipul are rol de autentificare in acest caz, este singurul lucru care il leaga de pedigree. altfel ai putea duce medicului veterinar un pui oarecare de Cg (chiar si fara pedigree) si sunt convinsa ca ar pune cip si i-ar face tatuaj nestiind daca e catelul real sau e altul.

.. chestia asta cu ciparea a provocat o brambureala desavarsita....parerea mea.. Cheesy

ce nu te omoara ,te intareste ?  ... aiurea !! doar te umple de nervi !!!
Ariana
Administrator

« Reply #28 on: May 03, 2009, 12:14:08 PM »

brambureala a aparut din cauza lipsei comunicarii si colaborarii. Sunt multi medici veterinari care nu sunt informati de modul de identificare si inregistrare al cateilor cu pedigree si nu au de unde sa stie ce si cum sta treaba. de asemenea sunt multi proprietari care nu stiu ca de obicei cateii care vin cu pedigree-ul au si cip. implantat. Asociatia chinologica ar trebui sa colaboreze cu toate cabinetele veterinare.

medic veterinar
eXxxx
Newbie
*

I love Athena Von Empire

« Reply #29 on: May 13, 2009, 01:31:48 PM »

[...]de obicei cipul se da de la asociatie deoarece vine tiparit pe pedigree.[...]
-cam în ce loc este întipărit numărul cipului?

-aş avea încă o întrebare : scanner pentru cipuri se poate achiziţiona? dacă da, cam la ce preţuri?

mulţumesc.

-=$.P@uL=-
Pages: 1 [2] 3   Go Up
  Print  

Jump to: