Eu pun la toti puii mei microcip, mai ales pentru ca aici toata lumea are scannere si este oricum metoda cea mai folosita de identificare.
De obicei nici nu simt intepatura, pielea dintre omoplati nu e foarte sensibila, si de obicei nici macar nu curge sange. Se vede o gaura maricica in piele cateva minute, apoi dispare. A doua zi nici macar nu se mai vede locul intepaturii.
Producatorii cipurilor zis ca acestea au viata foarte lunga, pentru ca isi iau energia din scanner, deci nu sunt precum bateriile care in timp raman fara energie.
Insa uite ce am patit in primavara: am avut 9 pui si am cumparat 10 cipuri, sa am si unul de rezerva. La 7 saptamani le-am pus, am verificat fiecare catel de 2 ori sa fiu sigura ca merg. O saptamana mai tarziu a venit o familie sa isi aleaga puiul si dupa ce au semnat toate hartiile am vrut sa le arat ca microcipul functioneaza. Si am scanat puiul de vreo 5 ori de la bot la varful cozii si nimic - cipul nu mai functiona. Noroc ca am avut unul de rezerva, dar a fost mare circ, a trebuit sa tina ei catelul sa ii pun cipul, aproape sa lesine cu totii, plangeau, se vaicareau, au mai stat pe capul meu o ora sa fie siguri ca nu moare catelul de la intepatura

Pentru cei foarte prudenti, parerea mea e sa foloseasca toate cele 3 metode de identificare: tatuaj, cip si medalion. Fiecare are avantaje si dezavantaje, dar cand sunt folosite impreuna cainele are toate avantajele la un loc.
Saptamana trecuta m-am trezit la usa cu un vecin care gasise un caine pe strada. Nu avea tatuaj, nici cip, in schimb avea 2 medalioane la gat: unul cu un numar de telefon, care din pacate fusese ros de caine si nu se mai vedeau jumatate din cifre, si unul de la primarie cu nr de inregistrare. A doua zi a sunat la primarie, a aflat cine sunt proprietarii si a returnat cainele.