Forum ciobanesc german
October 13, 2016, 09:06:46 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2 3   Go Down
  Print  
Author Topic: Tatuaj sau Microcip?  (Read 9866 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
alessya1405
Hero Member

Tora

« on: September 28, 2007, 10:50:48 AM »

Eu nu sunt lamurita: de ce vreti sa tatuati cainii daca nu mai e obligatoriu?
M_Luiza
Hero Member

« Reply #1 on: September 28, 2007, 10:53:21 AM »

subscriu si eu...+microcipul e mult mai sigur..  tatuajul se poate sterge ..sau modifica..
Rames
Full Member

Odin

« Reply #2 on: September 28, 2007, 11:41:21 AM »

Eu nu sunt lamurita: de ce vreti sa tatuati cainii daca nu mai e obligatoriu?

Pentru ca in cazul in care se pierde sa putem sa il gasim + daca tatuajul este sters se va vedea urma clara pe ureche.

subscriu si eu...+microcipul e mult mai sigur..  tatuajul se poate sterge ..sau modifica..

Probabil ii vom pune si microcip, insa desi am incredere in tehnologie, nu poti fi sigur niciodata ca acel microcip nu se va strica sau pur si simplu nu va emite atat cat trebuie ca sa fie localizat.

Nihil sine deus
M_Luiza
Hero Member

« Reply #3 on: September 28, 2007, 11:57:06 AM »

corect asta in cazul in care cineva il ..fura si mai  ai sansa sa l vezi poti sa le dovedesti pe loc ..ca e al tau...dar deobicei cand ti l fura..nu prea mai apuci sa dovedesti ca nu o sa ai cui... astia fug si ii mananca pamantu cu tot cu caine... deci tot microcipul ramane valabil pt ca nu o sa l poata vinde fara acte avand microcipul... tot timul se poate verifica  cine e stapanul...
Rames
Full Member

Odin

« Reply #4 on: September 28, 2007, 12:45:49 PM »

Corect! Pana la urma cred ca cea mai buna varianta este tatuaj + microcip + banut la zgarda Tongue.

Nihil sine deus
M_Luiza
Hero Member

« Reply #5 on: September 28, 2007, 01:19:37 PM »

da....  cred ca o sa i  pun si eu ...banut..asta e chiar o idee buna Grin Grin
Rames
Full Member

Odin

« Reply #6 on: September 28, 2007, 02:33:37 PM »

Noi i-am facut la mare in vara aceasta 2 banuti ( pe o fata numele, iar pe verso adresa noastra )...insa deja a si pierdut unul Sad . Daca nu ai de unde sa cumperi unul in BV, cauta pe linkul acesta
http://www.romaniangiftshop.com/medalioanephoto
  Nu stiu cat de sigur este site-ul, nu pot garanta, deoarece am vazut ca exista si mici nemultumiri in legatura cu livrarea, insa e singurul pe care il stiu.
http://www.romaniangiftshop.com/medalioanephoto

Nihil sine deus
Rames
Full Member

Odin

« Reply #7 on: September 28, 2007, 02:35:33 PM »

Poti sa citesti mai multe despre ei pe linkul cu sectiunea medalioane
http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php/topic,1820.0.html

Nihil sine deus
alessya1405
Hero Member

Tora

« Reply #8 on: September 28, 2007, 02:40:56 PM »

Eu intrebam gandindu-ma la caine: chinul cred ca e mult mai mare pentru el la un tatuaj decat la o injectie pentru cip (desi e acul asa mare, trece repede), si cred ca si in timp rezista mai bine cipul. Si-apoi sa fim seriosi: daca pierzi super caine de rasa sunt aceleasi sanse sa-l vezi si cu cip/tatuaj si fara...parerea mea....cine vrea sa-l opreasca ti-l opreste si cu tatuaj si cu cip.
Rames
Full Member

Odin

« Reply #9 on: September 28, 2007, 03:07:03 PM »

Oricum tot iti ofera cele doua o siguranta decat deloc, nu? Deocamdata nu mi-a sosit inca pedigree-ul, insa cand o sa il am ne vom decide, ce sa facem in legatura cu cipul sau tatuajul. Stiu ca il va durea probabil destul de tare cand i se va face tatuajul, dar nu cred ca eu il chinui din moment ce fac ceva benefic pt el. Probabil pana la urma vom opta pentru ambele optiuni.
Am scris 3 lucruri care confera siguranta cainelui ( tatuaj+cip+banut), insa am uitat cel mai important "accesoriu" care trebuie sa insotesca cainele peste tot = Stapanul Smiley. Cu acest accesoriu in mod normal cainele nu ar trebuie sa se piarda sau sa ife furat.   

Nihil sine deus
M_Luiza
Hero Member

« Reply #10 on: September 28, 2007, 03:08:26 PM »

merci de sfat chiar nu stiam de unde: Roll Eyes  ...
 corect sunt de acord cu..alessya.. nu cred ca tre sa l  faci sa sufere de doua ori.. si pentru chip si tatuaj.. sincer cred ca e inutil... si  daca  ..tu o sa fi .." stapanul" ca acesoriu de ... incredere ca nu il vei pierde.. (nu cred ca tre sa fi atat de pesimist... ) nu are rost zic eu..
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #11 on: September 28, 2007, 06:35:45 PM »

In Romania, optez in primul rand pentru tatuaj iar apoi daca se doreste si pt. microcip.
In primul rand chinul nu e mare deloc la un tatuaj, o intepatura "mare" pentru o secunda (nu e nici o diferenta intre a pune un cercel copilului cand e micut si a tatua un caine, de fapt la caine este mai putin dureros deoarece nu trebuie sa poarte nimic in ureche dupa)) si apoi gata, se pune tus peste si atata tot! durerea este foarte scurta si se uita repede. Microcipurile nu sunt intotdeauna citite de cititoarele de microcip si sa fim seriosi cate Asociatii chinologice poseda astfel de cititoare in Romania pentru a le folosi la nevoie. Acul cu care se implanteaza microcipul este unul destul de gros asa ca durerea este cam aceeasi in ambele cazuri. La expozitie se poate dovedi mult mai repede si mai usor identitatea cainelui.
Eu, puiutilor pe care i-a avut Nati le-am pus microcip insa li s-a facut si tatuaj. Mi se pare cel mai bine.

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar
mihaela409
Full Member

« Reply #12 on: September 28, 2007, 10:22:48 PM »

adica Rony are microcip ? nu stiam  Cheesy
crb
Hero Member

« Reply #13 on: September 29, 2007, 05:24:17 AM »

...trebuie sa aibe pe pedigree codul cipului....nr de tatuaj = nr COR

ce nu te omoara ,te intareste ?  ... aiurea !! doar te umple de nervi !!!
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #14 on: September 29, 2007, 09:09:30 AM »

Are, undeva la nivelul cefei... este un cod de bare impreuna cu un numar lipit pe pedigree, pe o marigine. Acela e nr. Parca are unul lipit si pe carnetul de sanatate. In plus mai sunt 8 abtibilde de acelasi fel de rezerva, le-am lasat in carnetul de sanatate. Tineti bine de ele!

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar
Pages: [1] 2 3   Go Up
  Print  

Jump to: