alexsalo
Newbie
|
 |
« on: October 28, 2007, 01:00:18 PM » |
|
Am o catelusa de cg de 5 luni si ma gandesc serios sa o sterilizez pentru ca am 2 masculi un maidanez de talie medie si un mix de ciobanesc german si malinois care pana sa vina ea se intelegeau perfect acum cum sunt liberi se ataca cu o cruzime pe care nu am vazuto pana acum cel putin mixul il ataca pe maidanez fara sa niciun motiv.Mi-sa spus ca nu este bine sa o sterilizez de mica ca ar trebuii sa fac cel putin o data pui.Vreau sa mai aud si alte pareri nu am mai avut catele pana acum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
M_Luiza
|
 |
« Reply #1 on: October 28, 2007, 01:07:16 PM » |
|
pai daca nu ai de gand sa faci selectie de cg ... atunci asa e mai bine.. dar daca vrei poti sa i castrezi pe ei ... asa zic eu.. sau pe toti..  si nu poti asa de mica ,.. mai asteapta... si incearca sa i tratezi pe toti la fel.. ca poate de gelozie fac asa..
|
|
|
|
« Last Edit: October 28, 2007, 01:14:04 PM by maysa »
|
|
|
|
|
|
|
sersoft
|
 |
« Reply #2 on: October 28, 2007, 01:11:26 PM » |
|
Nu stiu daca rezolva ceva sterilizarea. Masculii oricum se vor incaiera daca exista o femela intre ei. Poate sa incerci sa sterilizezi masculii.
|
|
|
|
« Last Edit: October 28, 2007, 03:05:05 PM by sersoft »
|
|
German Shepherd : "the ideal dog, stamped with a look of quality and nobility , difficult to define, but unmistakable when present."
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #3 on: October 28, 2007, 02:38:48 PM » |
|
daca nu vrei sa faca pui niciodata mai bine o sterilizezi inaintea aparitiei primului ciclu de calduri dar totusi nu foarte repede...adica pe la 5-10 luni. Ciclul apare pe la varsta de 6-11 luni (oricand in intervalul acesta). Nu sunt convinsa insa ca astfel se va rezolva problema masculilor.
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
alexsalo
Newbie
|
 |
« Reply #4 on: October 28, 2007, 02:45:17 PM » |
|
nu vreau pui de la ea am luato doar ca animal de companie si sperietoare in curte nu vreau decat sa creasca frumoasa si sanatoasa nu am luato pentru monta am luato pentru ca am mai avut o catea de cg luata de la cineva care a plecat afara si m-am indragostit de aceasta rasa ,si cea dinanintea celei de acum a trait 15 ani din care 10 la mine si era sterilizata si nu am avut probleme cu ea.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Irina2007
|
 |
« Reply #5 on: October 28, 2007, 03:10:35 PM » |
|
Sterilizarea e o idee foarte buna. Daca acum se bat intre ei, imagineaza-ti cum se vor bate cand va intra femela in calduri. Atunci sa vezi nebunie! Ar fi bine daca ai putea sa ii sterilizezi pe toti 3, daca nu macar femela. Ar trebui sterilizata inainte de primele calduri, asa cum spunea si Ariana. Parerea mea ar fi sa o duci pe la 6 luni, dar nu astepta prea mult ca te poti trezi cu ea in calduri. Si insista sa ii scoata uterul, ovarele, tot. Mult noroc si sa auzim numai vesti bune 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Metall
Full Member

|
 |
« Reply #6 on: October 31, 2007, 02:55:13 PM » |
|
Si eu am sterilizat-o recent pe Deedee, care e o metisa ce CG Am vrut sa o fac mai repede, pe la 6-7 luni, dar veterinarul a zis ca e prea tanara si nu sunt asa de vizibile organele respective, si in consecinta am lasat-o pana a facut un an. Ca si sfat, din experienta proprie: ca sa nu se linga la locul faptei, pana se face bine si se lipeste operatia, e foarte bine de imbracat catelul cu unfel de vestuta care sa ii stea peste burtica. Pt ca e zvapaiata si mi-a stricat 2 tricouri, pana la urma i-am facut vestutza din material de blugi, cusut peste spate cu niste sireturi  Arata foarte haioasa si nu o incomoda deloc.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
melisch
Sr. Member

Maya
|
 |
« Reply #7 on: November 20, 2008, 07:52:21 PM » |
|
Stiu ca discutiile au avut loc anul trecut dar eu momentan sunt intr-o dilema completa. Am citit saptamana aceasta ca multi pui a caror mama nu are pedigree ajung pe strada. M-ati pus serios pe ganduri. A-si vrea sa aiba Maya pui sa am grija de ei dar ce fac dupa ce cresc, ma pot trezi cu 8-12 pui dintr-un cuib. Nu prea am solutii ori cer ajutorul unui "ucigas" si ii las 1-2 pui la fiecare fatare ori o sterilizez. Deja are 7 luni doctorita n-a anuntat ca in curand va avea primul ciclu. Inca nu am observat nimic, poate doar nu ma pricep eu si s-a facut "fata mare" si eu nici nu stiu.  cum speranta moare ultima in 01.11.2008 atat am dat cu "papagalul" incat a sunat sotul iar la crescator sa-i ceara cartea. Si tot promite, zice ca are deja depuse actele pentru 20 de catei si asteapta sa i se trimite, ce fac daca totusi primesc pedigree si eu am sterilizat-o  ? Sunt intr-o mare dilema. Ea era cea mai nazdravana puiut din cuib, s-a dezvoltat frumos, are temperament bun. Poate astept sa fie vazuta de un deresor, ii cer sa-si dea cu parerea asupra calitatii cainelui si abia dupa aceea decid asupra sortii ei. Pana atunci insa chiar sunt curioasa de parerile voastre, ce a-ti face in locul meu  ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Irina2007
|
 |
« Reply #8 on: November 20, 2008, 08:17:30 PM » |
|
Stiu ca discutiile au avut loc anul trecut dar eu momentan sunt intr-o dilema completa. Am citit saptamana aceasta ca multi pui a caror mama nu are pedigree ajung pe strada. M-ati pus serios pe ganduri. A-si vrea sa aiba Maya pui sa am grija de ei dar ce fac dupa ce cresc, ma pot trezi cu 8-12 pui dintr-un cuib. Nu prea am solutii ori cer ajutorul unui "ucigas" si ii las 1-2 pui la fiecare fatare ori o sterilizez. Deja are 7 luni doctorita n-a anuntat ca in curand va avea primul ciclu. Inca nu am observat nimic, poate doar nu ma pricep eu si s-a facut "fata mare" si eu nici nu stiu.  cum speranta moare ultima in 01.11.2008 atat am dat cu "papagalul" incat a sunat sotul iar la crescator sa-i ceara cartea. Si tot promite, zice ca are deja depuse actele pentru 20 de catei si asteapta sa i se trimite, ce fac daca totusi primesc pedigree si eu am sterilizat-o  ? Sunt intr-o mare dilema. Ea era cea mai nazdravana puiut din cuib, s-a dezvoltat frumos, are temperament bun. Poate astept sa fie vazuta de un deresor, ii cer sa-si dea cu parerea asupra calitatii cainelui si abia dupa aceea decid asupra sortii ei. Pana atunci insa chiar sunt curioasa de parerile voastre, ce a-ti face in locul meu  ? Din postarea ta nu am inteles exact de ce vrei sa faca pui? Ca sa ii omori? Care este rostul de a chinui femela cu o gestatie si o fatare si de a aduce pe lume pui numai ca sa ii casapesti la cateva zile dupa nastere? Ce crezi ca s-ar intampla daca o sterilizezi si apoi primesti pedigree-ul? NIMIC! Ea va avea o viata lunga si frumoasa alaturi de familia ei iar tu vei putea dormi linistita ca nu ai omorat pui nevinovati. Daca vrei musai pui, atunci apucate-te frumos sa o duci in expozitii, sa ii faci un palmares, certifica-i soldul si coatele, da-o la dresaj si treci cu ea examenul de lucru si apoi gaseste un mascul bun si monteaz-o. A, si inca ceva, un dresor iti poate spune numai daca lucreaza bine sau nu. Daca vrei sa afli mai multe du-o la expozitii, numai arbitrii iti pot spune daca este suficient de frumoasa sa isi ia dreptul de monta. Cat despre sanatate, fa-i radiografii si apoi certifica-le.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dsh
|
 |
« Reply #9 on: November 20, 2008, 10:57:16 PM » |
|
Din postarea ta nu am inteles exact de ce vrei sa faca pui? Ca sa ii omori? Care este rostul de a chinui femela cu o gestatie si o fatare si de a aduce pe lume pui numai ca sa ii casapesti la cateva zile dupa nastere? Ce crezi ca s-ar intampla daca o sterilizezi si apoi primesti pedigree-ul? NIMIC! Ea va avea o viata lunga si frumoasa alaturi de familia ei iar tu vei putea dormi linistita ca nu ai omorat pui nevinovati. Daca vrei musai pui, atunci apucate-te frumos sa o duci in expozitii, sa ii faci un palmares, certifica-i soldul si coatele, da-o la dresaj si treci cu ea examenul de lucru si apoi gaseste un mascul bun si monteaz-o. A, si inca ceva, un dresor iti poate spune numai daca lucreaza bine sau nu. Daca vrei sa afli mai multe du-o la expozitii, numai arbitrii iti pot spune daca este suficient de frumoasa sa isi ia dreptul de monta. Cat despre sanatate, fa-i radiografii si apoi certifica-le. ABSOLUT CORECT!!!
|
|
|
|
|
|
Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
|
|
|
melisch
Sr. Member

Maya
|
 |
« Reply #10 on: November 21, 2008, 07:40:02 PM » |
|
 ok imi retrag toate gandurile negre legat de micuta mea, nu o voi steriliza, voi fi cu ochii in partu cand va fi in calduri o inchid pentru acele zile si nu vom face pui decat daca chiar va exista speranta ca voi putea sa asigur tuturor puilor nascuti stapani iubitori. Sa nu ma mai certati  , am fost si sunt necajita de ideea de a creste niste pui ca dupa aceea ele sa ajunga pe strada. Irina eu nu vreau neaparat pui, in fine imi trec prea multe prin cap si nu mai continuu..., sau ma rog nu mai discut despre asta pe forum. La examenul de lucru, azi dresorul nu mi-a dat sperante  , este de linie nou si el zice ca este fricoasa de aceea latra mult si fara rost. Am vazut si eu cum s-a comportat cand am ajuns la dresor unde nu era pe teritoriul ei, chiar era fricoasa parca nici nu era catelusa mea. Este prea mult de lucru cu ea deocamdata incepem cu dresajul de disciplina.  Despre sanatate dresorul cere certificat din care se reiasa ca este perfect sanatoasa, deci ne ducem la medic oricum si ma voi interesa cat m-ar consta radiografiile si vom vedea. Cred ca sunt ca o mama care crede prea multe despre capacitatea copiilor ei pe cand realitatea este alta. No coment!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tanase_traudi
|
 |
« Reply #11 on: January 05, 2011, 02:34:37 PM » |
|
Buna, sunt noua pe aici,am si eu o cg de 4 luni si 3 sapt si doresc sa o sterilizez insa dr a spus ca in jurul varstei de 2 ani dupa cele 2 perioade de calduri. De ce oare au parerile astea? multam frumos!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #12 on: January 05, 2011, 09:37:22 PM » |
|
in jurul varstei de 2 ani dupa cele 2 perioade de calduri. ...si 2 ture de pui...  Mai cauta o parere! 
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
Sorina
Hero Member

Bellezza
|
 |
« Reply #13 on: January 05, 2011, 09:46:36 PM » |
|
...si 2 ture de pui...  Mai cauta o parere!  Deacord.De ce sa o tii sa aiba doua reprize de calduri,cand te poti trezi dupa aceea si cu pui,cand poti sa o sterilizezi inainte sa intre in calduri(dar nu la o varsta frageda,sa nu intelegi gresit).Medicul acela nu ti-a si argumentat de ce are aceasta parere in legatura cu sterilizarea si de ce crede ca acel moment,dupa doua reprize de calduri,este un moment favorabil sterilizarii?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tanase_traudi
|
 |
« Reply #14 on: January 06, 2011, 10:28:25 AM » |
|
Medicul mi-a spus ca si hormonii au rolul lor in ce priveste dez animalului si de aceea trebuie sa o sterilizez dupa doua reprize de calduri. A spus ca ii face o injectie in perioada caldurilor (care sincer nu stiu cat de eficienta este). In ce priveste imperecherea nedorita nu cred ca se intampla atata timp cat o tin in casa si ies cu ea doar in lesa in aceea perioada( oricum este cu mine in permanenta 24 din 24 h). Multumesc!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|