apropo de miscare ...
vroiam sa intreb daca e ok la 5 luni jumate atunci cand alearga sa is traga picioarele din spate parca ar fi un iepuras .. sau ca o broscuta care inoata ? ?
pare sa aibe "pasul bun ceva gen filmuletul de mai sus
asta atunci cand merge .. dar cand alearga.. e ca un cangur.. e ok sau .. poate fi semn de displazie?
ex:
discutia e fara de sfarsit, in linii marii, displazia de sold insemnand f pe scurt ca, capul femural nu este fixat corect in cavitatea soldului (parca acetabulara ii spune

)
In principiu, (s-a mai spus asta pe undeva pe forum) semnele exterioare ar fi : rezistenta scazuta la efort (trece rapid la "saritura de iepure", si nu obligatoriu in alergare), schiopatura, dificultati la ridicarea de jos, la asezare, sau miscari dezordonate (spre exterior) ale picioarelor din spate...etc..
Parerea mea este ca articulatiile se pot deteriora in faza de crestere , si la fel, eu cred ca un caine mai usor, cu o masa musculara bine dezvoltata, poate sa "duca pe picioare" un grad de displazie, fara sa manifeste semne exterioare...personal am cunoscut caine care "live" parea sanatos tun, dar care a iesit displazic la radiografie, ...
pina la urma "sfanta" e radiografia, semnele clinice enumerate induc in eroare...ma rog, inca odata, asta e parerea mea (nu sunt vet )