Forum ciobanesc german
November 05, 2012, 06:54:45 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: SV-Bundessiegerzuchtschau 2012 in Ulm

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 [2]   Go Down
  Print  
Author Topic: Perioada optima de monta a catelei: metode si probleme intalnite  (Read 14105 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
dsh
Hero Member

« Reply #15 on: November 08, 2005, 12:55:25 PM »

explicatia ta nu poate fi decat corecta; cu toate astea, in ultimii 2 ani (cu aproximatie) am tot auzit de monte esuate desi efectuate dupa lamela... din ce descri tu, ,,diagnosticarea" nu prea are cum sa fie gresita... asa ca altul trebuie sa fie motivul...
daca au posibilitatea, crescatorii opteaza pentru testul de sange

Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
von Turenhof
Hero Member

von Turenhof

« Reply #16 on: November 08, 2005, 10:51:01 PM »

metoda cu lamela(frotiu vaginal) merge ........si............nu merge. depinde si cine "citeste" frotiul. oricum eu nu ma prea bazez pe ea. am avut cazuri in care frotiul "zicea " ceva si testul de sange cu totul altceva. testul de sange(dozarea progesteronului) e cea mai sigura metoda. la o monta de "afara" merita facuta.
dupa parerea mea, la ciobanescul german, perioada optima de monta este un pic decalata decat la alte rase. daca ma luam dupa ce am invatat in facultate("perioda optima de monta este intre zilele 9-12") ratam cateva cuiburi. noi montam catelele in ziua 14-15, chiar 17.
petshop4you
osiacd
Full Member

« Reply #17 on: January 01, 2010, 09:30:11 PM »

La ce varsta intra prima data in calduri? Mentionez ca a mea are 6 luni si mai am un CG de 10 ani si mi-e putin cam teama sa nu faca ceva prematur...
Thara
Hero Member

« Reply #18 on: January 01, 2010, 10:59:50 PM »

de obicei prima data intre 8 - 11 luni.

"The most striking feature of the correctly bred German Shepherd are firmness of nerves, attentiveness, unshockability, tractability, watchfulness, reliability and incorruptibility together with courage, fighting tenacity, and hardness." - Captain Max von Stephanitz
dorutzu
Hero Member

Vanilly

« Reply #19 on: December 23, 2011, 03:22:16 PM »

Rog o parere de la cunoscatori:care ar fi perioada optima a montei ,daca cu 7 zile in urma am vazut primele picaturi de sange,iar azi,la 7 zile i-am facut testul de sange ,rezultatul fiind 2,02 ???Multumesc!!!

"Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare,nu te va musca.Aceasta este cea mai importanta diferenta dintre un caine si un om."
Serba Costy
Sr. Member

« Reply #20 on: January 08, 2012, 08:20:08 PM »

As vrea sa intreb si eu care ar fi ziua buna pentru a sta cateaua la monta. Este a 9-a zi si cateaua fost dusa la mascul si nu vrea sa stea deloc.
kwy
Full Member

« Reply #21 on: January 12, 2012, 12:54:51 PM »

monta sa nu se faca acasa la femela,si sa fie in a 12 zi -si se repeta in a 14 zi
stima
voionm
Newbie
*

BLACKY

« Reply #22 on: February 19, 2012, 01:49:33 PM »

salutari, am o femela, de la care as vrea sa am urmasi ( nu e sotia). problema e urmatoarea: am dat-o la monta prin toamna lui 2010, avea vreo 2 ani si 8 luni, prima monta. masculul beton, Nick- ULK v UFERWALD din HUNEDOARA. buuun pana aci. a fatat 2 pui,amandoi morti.unul era intreg unul nu. acu nu cred ca l-a mancat sau asa ceva,pentru ca cu celalalt era foarte afectuoasa desi mort si era atat de mandra si bucuroasa sa imi arate.normal am dus-o la veterinar sa vada de ea...perfect sanatoasa. greul a fost dupa...eu in viata mea nu am vazut asa ceva. un caine care sa se coporte ca un om stiind de pierderea copiilor,crunt,mai ales ca trecusem prin asa ceva.
acum eu lucrez in strainatate si nu ma voi intoarce acasa sa raman cel putin vreo 5 ani. intrebarea mea este nu va fi prea batrana pentru monta? MULTUMESC
Pages: 1 [2]   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora 

turenhof