|
Ringo
|
 |
« on: January 05, 2008, 06:49:05 PM » |
|
Am trecut printr-o experienta traumatizanta, desi mai traumatizata este, biata mea Lady (CG, 3 ani si jumatate).
In noiembrie, anul trecut, Lady a intrat in rut, si, desi a fost separata de mascul, Ax a reusit sa distruga un gardul despartitor facut din plasa sudata si s-a produs... intamplarea. Din pacate, conditiile pe care am fi putut noi sa le oferim unei mamici si unor viitori lupisori, ne-au hotarat sa apelam la injectia de ziua a 10-a asa cum ne-a indicat vetul, anterior. Am notat data si dupa 10 zile, varul nostru ne-a sarit in ajutor si a dus-o pe Lady la vet. Acesta a inceput sa tipe ca ca de ce nu a venit la 3 zile cu Lady ca el nu are decat injectia pentru ziua a 3-a, pe care i-a si facut-o. Varul nostru i-a explicat ca tot el, vetul, ne-a spus data trecuta sa venim la 10 zile. Parca i-ar fi fost greu sa spuna: mergeti la alt cabinet veterinar unde exista o astfel de injectie!
Am aflat dupa ce i-a facut injectia de conduita vetului si am fost ingrijorata pentru ca stiu ca pot apare probleme. Din acest motiv am cautat in oras un cabinet cu ecograf ca sa o monitorizez pe Lady. L-am gasit pe 14 decembrie si vetul respectiv ne-a spus ca a gasit in uterul ei un produs de conceptie, nedezvoltat sau chistificat sau... o tumoare in plina dezvoltate, motiv pentru care ne-a programat pentru operatie pe 3 ianuarie.
Pentru ca la noi este un frig de ingheata pietrele, mi-am zis ca trebuie sa renegociez data operatiei, numai ca am obsevat la Lady o scurgere urata (cu sange, culoare negru-verzui) si asta m-a hotarat ca trebuie sa merg personal la vet pentru a discuta detalii. Urmare a discutiei am hotarat ca Lady sa fie operata imediat. Vetul a gasit o infectie ce cuprinsese uterul urat de tot, - nu se mai intelegea nimic din acest organ asa ca a hotarat sa extirpe tot.
Am adus-o pe biata Lady, socata si cu frison, inchisa intr-un sortulet de panza pe abdomen. I-am aranjat repede, aproape de calorifer, in sera, un loc pentru ea, i-am pus sticle calde de jur imprejur, mai putin pe burtica operata si am adaugat si o patura peste ea. Am stat langa ea, toata ziua, mangaind-o si masand-o. Spre seara a baut putina apa si i-am administrat un algocalmin supozitoare.
A doua zi am dus-o la vet care a repansat-o si ne-a zis ca s-ar parea ca este bine. I-a facut inca un antibiotic, iar noi am avut grija sa ii mai dam algacamin (supozitor), i-am facut o supa limpede pe care a baut-o, iar spre seara am plimbat-o putin pentru a urina.
Astazi Lady a intrat pe antibiotic, oral, algocalimin supozitor, supa cu putina carnita. A urinat de doua ori, dupa ce am plimbat-o.
Eu sper ca fatuca aceasta va avea noroc si va ramane langa noi pana tarziu. Problema pe care o am acum este urmatoarea: Lady, sta in continuare intinsa pe salteluta ei in sera si nu vrea sa se ridice. O luam in brate, o scoatem in afara serei, merge repede prin curte, urineaza si apoi o chemam in sera, unde ea isi ia repede pozitia de intins pe o parte. O alint pe cap, langa urechi si sub barbie, iar ea este atat de fericita! Ma linge pe mana cu ochi recunoscatori. Ma intreb daca nu cumva si-a creat cumva un reflex: sa stea ininsa in sera, asteptand vorba noastra buna pentru ea si mangaierile noastre. Ma intreb acest lucru intrucat Lady este o tipa tare rusinoasa. Ea, inainte, nu accepta mai mult de o mangaiere fugara pe cap - se retragea repede de langa mana mea, de parca ceea ce primea o dezonora in fata lui Ax care ma calca pe picioare, doar-doar primeste o mangaiere in plus de la mine.
In acelasi timp un gand nu imi da pace: daca nu cumva ii este tare rau?
Donna noastra (tot CG) cand a avut o operatie similara, a doua zi mergea, prin casa, fara probleme.
Voi ce credeti?
In imagine Lady a noastra cand nu avea probleme.
|