Forum ciobanesc german
April 08, 2008, 10:22:20 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Anunturi: Rezultate Expozitii de Club Ciobanesc German

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: alapteaza dar nu prea mananca...ce sa fac?  (Read 335 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
aristotelous
Newbie
*

« on: January 08, 2008, 10:27:53 PM »

va rog sa mi dati un sfat. catzeaua mea a nascut pe 1.ian. stiam ca trebuie sa ii creasca apetitul dar din pacate ia scazut dramatic. nu mananca mai mult de 400g/zi. a cam slabit. nu am vrut sa ii dau altceva decat mancare uscata pentru pui ca sa nu fac mai rau. dar acum chiar nu stiu daca fac bine. e complet nebuna. ii este foame dar nu se apropie de castronul cu boabe.
va rog spuneti-mi o ce e mai bine sa fac. sa ii dau mancare gatita...? sau sa mai astept...?? Sad
puii sunt ok au 7 zile si majoritatea au ajuns la 1kg.
multumesc
Ariana
Global Moderator

Nati v. K

« Reply #1 on: January 09, 2008, 06:02:54 PM »

scurgeri banuiesc ca mai are dar te-ai uitat sa vezi de ce natura sunt si in ce cantitate? Trebuie sa fii sigur ca a eliminat tot din uter sau ca nu se instaleaza o infectie..ori vreun pui mort sau nedezvoltat nu a fost eliminat... Du-te cu ea la un vet sa o consulte si daca va considera atunci sa-i faca o ecografie, e mult mai sigur asa.
400g nu e foarte putin insa apetit ar trebui sa prezinte. Daca totusi mananca 400grame  schimba-i boabele cu hrana pentru femele in lactatie care este mult mai hranitoare. Da-i aproximativ aceeasi cantitate de hrana la o masa dar mareste-i numarul de mese la 3-4, astfel incat la 3 saptamani dupa fatare cand curba lactatiei a atins apogeul sa faca fata cu brio (teoretic ar trebui sa manace dublu fata de normal atunci), apoi treptat incepi sa-i readuci la normal cantitatea de hrana ca pe la 5-6 saptamani sa intarci puii iar laptele sa scada.

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 Vet'
aristotelous
Newbie
*

« Reply #2 on: January 10, 2008, 12:28:56 AM »

multumesc mult pt sfat. am fost la vet o data la doua zile. si se pare ca e ok. problema e ca pofta de mancare are dar nu are chef de boabe. situatia s-a mai imbunatatit de ieri. cred ca i s-a facut foame rau si a inceput sa manance, si am mai si pacalit-o cu mishte branzica peste boabe. referitor la tipul de boabe ii dau numai junior(starterul de la royal a disparut dupa piatza). deci crezi ca daca ajungem cam a 600-700g/zi e ok pentru primele doua saptamani dupa fatare?
Ariana
Global Moderator

Nati v. K

« Reply #3 on: January 10, 2008, 01:35:13 AM »

exista Eukanuba pt. catele gestante si in lactatie. E excelent! ii dadeam cam 4-500g/zi

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 Vet'
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora