Forum ciobanesc german
April 17, 2008, 01:01:08 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Anunturi: Rezultate Expozitii de Club Ciobanesc German

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Ajutor urgent  (Read 741 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
ManuDespe
Newbie
*

« on: January 12, 2008, 02:51:27 AM »

buna sunt incepator cu cainii e primul meu caine de fapt si l-am luat in iasi din piata la varsta de 3 luni ca a insistat iubita mea ca e frumos cu toate ca mie numi placea ca era prea linistit cand e fapt cainele era bolnav (e vorba de un ciobanesc german).Dupa ce m-am atasat de el si am chinuit mult sal vad bine(veterinarul nu era sigur ca o sa traiasca nu imi garanta a avut jigodie sau ceva de genu) am aflat ca e f mic acuma el are 5 luni si o saptamana si toata lumea imi zice ca e de 3, ii stiu parintii si ii stiu si fratii care sunt inca pe jumatate mai mari si as vrea sa il fac si eu pe al meu sa ajunga la fel de mare ca ei, nu stiu cum vine inaltimea asta la greaban as vrea sami spuna cineva cum sa il masor si cum sal hranesc(royal canin, eucanoba ) ce sai dau sal ajut sa se dezvolte sa recupereze, daca e bine sa ies cu el seara si sa alerg pana la un maxim de 20 de km. Stiu ca la oameni sportul si alimentatia ajuta. Sunt foarte recunoscator celor care o sa ma ajute chiar daca nu am stiut atunci ce e un caine cu pedigree totusi as vrea sa am un caine de invidiat. Va multumesc anticipat!!

Te rog, editeaza titlul topicului pentru a fi mai relevant.
Multumesc pentru intelegere!
Minou
Luna_Mina
Sr. Member

« Reply #1 on: January 12, 2008, 11:28:28 AM »

In primul rand, sa-ti traiasca si sa te bucuri de el.
Din cate am citit aici si am invatat si eu, greabanul este de fapt partea de la "umeri". Il pui langa un perete si faci un semn in dreptul omoplatilor si vezi ce inaltime are.
De hranit, spre exemplu eu le granesc pe ale mele cu Purina Pro Plan. Scrie pe sac ce cantitati sa-i dai in functie de varsta si greutate. Eu le mai dau la ale mele si mancare gatita special pentru ele, facuta din carne fiarta de vita sau pui si legume pasate si oraz. Nu e bine nici sa-l fortezi prea rau cu mancarea. Incearca sa-i dai si niste vitamine si calciu, bineinteles la sfatul medicului veterinar. De alergat, 20 km pe zi mi se pare mult pentru un catel. Lasa-l sa alerge cat are el nevoie, fara a-l forta prea tare. Am invatat si eu tot de pe forum ca nu e bine nici sa-i fortezi prea mult, mai ales la varsta asta.
Stai linistit, cu timpul se va face un catel de invidiat
ManuDespe
Newbie
*

« Reply #2 on: January 12, 2008, 12:09:33 PM »

veterinarul care am fost eu un om tampit nu ma intelege ce vreau eu el zice ca daca nu am batut fierul cand era cald ... dar eu nu vreau sa renunt ii dau vitamine si calciu cate 10 zile pe luna si am sa incep sa alerg cu el usurel cate 2 km . Insa cu mancarea nu sunt hotarat ce sa aleg mai multe proteine mai multe minerale sau taurina nu as vrea sa aleg o mancare pentru firma ei.
crb
Global Moderator

« Reply #3 on: January 12, 2008, 02:14:16 PM »

veterinarul care am fost eu un om tampit nu ma intelege ce vreau eu el zice ca daca nu am batut fierul cand era cald ... dar eu nu vreau sa renunt ii dau vitamine si calciu cate 10 zile pe luna si am sa incep sa alerg cu el usurel cate 2 km . Insa cu mancarea nu sunt hotarat ce sa aleg mai multe proteine mai multe minerale sau taurina nu as vrea sa aleg o mancare pentru firma ei.

Parerea mea : asigura-i hrana DE CALITATE, Nu exagera cu suplimentele (Ca, Vitamine,..etc), Nu il forta la miscare (la 5 luni e IN FORMARE si sistemul osos, articular si muscular),...si las-o pe "mama natura" sa isi faca treaba !...la 5 luni, regimul de miscare trebuie sa fie "la liber" adica, cat de repede si / sau mult vrea, asta in conditia in care il respecti si il iubesti !...repet, parerea mea  Wink

PS. Medicul veterinar nu e tampit, stie ce spune,..fiecare lucru la vremea lui. E posibil ca un catel trecut printr-o boala gen parvoviriza, jigodie, etc, de altfel mortale, sa aibe sechele => e posibil sa nu aibe o dezvoltare nemaipomenita. Aspectul asta nu e obligatoriu corijabil prin administrarea unei "avalanse" de vitamine si suplimente ...din nou, parerea mea  Wink

PS 1 Nu sunt medic veterinar   Wink
Luna_Mina
Sr. Member

« Reply #4 on: January 12, 2008, 11:56:47 PM »

Sunt de acord cu crb. Desi nu am asa de multa experienta, am vazut la ale mele, care-s surori. Una a fost bolnavioara o saptamana, in care nu a prea mancat, cealalta a mancat normal. Exista o usoara diferenta intre ele, cea care a fost bolnava e un pic mai mica.
Eu cred ca mancarea de calitate e foarte importanta, contine deja suplimentele necesare de care catelul are nevoie, ma refer la calciu si vitamine. Calciu si vitamine ar trebui sa-i dai numai la recomandarea medicului.
Mult succes in continuare, si sa ne tii la curent. Chiar daca nu va deveni un dulau urias, sunt convinsa ca va fi un caine de nadejde, el simte ceea ce faci tu pentru el si cat de mult il iubesti.
ManuDespe
Newbie
*

« Reply #5 on: January 13, 2008, 11:25:07 AM »

am sal duc luni la cel mai bun veterinar din iasi si sa vad ce zice oricum nu am de gand sai dau anabolizante dar sa vad ce pot face daca se poate face ceva el are in jur de 43 cm si 16-20 kg. Am intrebat veterinarul inainte sai dau vitaminile si calciu a zis ca e bine dar nu ma ajuta prea mult am sa incerc sa pun poze mai diseara cu el.
Rinos
Full Member

-AMIR-

« Reply #6 on: January 13, 2008, 01:47:13 PM »

prietene nu forta animalul...daca a fost bolnav,acum ii va trebui trebui ceva timp sa recupereze...fa-i vaccinurile regulate,ai grija sa nu se mai imbolnaveasca,da-i mancare buna si ai sa vezi ca rezultatele nu vor intirzia sa apara...mult succes...                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           P.S. consulta veterinarul in legatura cu ce vitamine sa-i dai...

Iubeste-ti aproapele.
ManuDespe
Newbie
*

« Reply #7 on: January 14, 2008, 10:14:07 PM »

am fost la veterinari din cate am inteles se poate recupera , i-am facut o singura injectie cu hormon de crestere sa vad cum evolueaza sa nu aiba efecte adverse, insa un doctor mia zis ca mancarea gatita ajuta mai mult adika orez cu legume si carne(gaturi,ficat,pipote)decat mancarea pentru caini eu ii dau eukanoba pt pui. M-ai este  o problema nu stiu cum sa fac cu vitaminile sai dau 10 sai dau 20 de zile pe luna ... sunt pareri impartite..
maysa
Hero Member

"Toate virtutile omului fara viciile sale"

« Reply #8 on: January 15, 2008, 12:28:32 AM »

corect sunt pareri impartite in ce priveste mancarea gatita insa daca cunosti un pic de gastronomie si nutritie ai timp si posibilitatea de a ii  gati este ok.. dar zilnic cel putin 2 mese pe zi v a trebui sa i gatesti astfel incat sa poti sa i oferi suportul de vitamine minerale  proteine etc..  in cantitatea necesara lui...  adica o alimentatie corecta ... daca poti bravo eu prefer  mancarea boabe . .. nu  imi ocupa f mult timp .. nu trebuie sa mi bat capul cu gramaje

vitaminele sunt diferite de la firma la firma ( sau continut/ concentratie..)  depinde ce vitamine sunt . dar sunt sigura ca au un prospect.. si  medicul poate sa ti zica clar ce si cum...

If you should die before me, ask if you could bring a friend
alessya1405
Sr. Member

Dick

« Reply #9 on: January 15, 2008, 09:32:58 AM »

Mai, sa ma corecteze cineva daca gresesc, dar nu trebuie sa recuperezi acum intr-o luna ce a pierdut cainele tau in timpul bolii. Dupa cate stiu eu, cainele va ajunge exact acolo unde trebuia sa ajunga, doar ca putin mai incet (dpdv al dezvoltarii).
La mine cel putin a mers: cand l-am luat pe Dick avea gura plina de puroi si in timpul tratamentului intensiv, pana a disparut puroiul, nu a mancat aproape deloc (1,2 sapt). Avea 6 luni si era destul de dezvoltat, dar pt ca a ajuns piele si os in alea 2 sapt, pana pe la 8 luni mie nu mi s-a parut ca ar mai fi crescut....doar a recuperat. Asta nu inseamna ca acum nu e ditamai cainele....ca aspect e de invidiat. Asa ca eu zic sa ai rabdare. Organismul lui are de recuperat, dar genetica va dicta pana la urma cat trebuie sa creasca. Tu doar asigura-i maximul de sanse printr-o mancare superpremium (la aia gatita nu ai garantia ca-i asiguri chiar tot ce are nevoie) si ceva vitamine si calciu, dar fara sa exagerezi.
maysa
Hero Member

"Toate virtutile omului fara viciile sale"

« Reply #10 on: January 15, 2008, 01:35:03 PM »

subscriu in totalitate ...

If you should die before me, ask if you could bring a friend
Ariana
Global Moderator

Nati v. K

« Reply #11 on: January 20, 2008, 12:40:32 PM »

Degeaba va chinuiti! Va bateti gura fara folos, sunt proprietari care pur si simplu nu vor sa inteleaga ca e mai bine sa lasi organismul sa se dezvolte de la sine..nu sa-l bombardezi cu hormoni. Si astfel...merg de la un vet la altul pana aud de la el ce vor. Va dati seama ca pana la urma un medic vet. ii va face ceva...daca omul tine mortis si se tot perinda de la unul la altul; daca nu-i face va fi urmatorul med.vet. barfit la alt cabinet.
 Va spun din experienta...sunt chemata la "cazuri grave imaginare" si daca le spun chestii de genul "schimbati alimentatia, dieta..etc" nu sunt multumiti decat daca ii intep sau musai sa le fac ceva chiar daca nu este necesar asa, pt. linistea lor, pt. a-si satisface egoismul stiind ca ei nu sunt in stare sa le corecteze stilul de viata.

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 Vet'
Thara
Full Member

Tara

« Reply #12 on: January 20, 2008, 01:16:49 PM »

daca bietul catelus a avut jigodie,care este o boala grava,iar acum s-a vindecat,isi va reveni treptat,cu mancarica buna,supraveghere si multa,multa dragoste.cat despre a pune un pui de 5 luni sa alerge 20 de km...      pt k sisetmul osos e in formare si ar putea sa duca la exact invers decat ce doriti dumneavoastra,adica sa nu se dezvolte armonios.mai ales ca a fost bolnav,nu ar trebui sa-l fortati.parerea mea,din cate am mai citit.  Undecided
Ariana
Global Moderator

Nati v. K

« Reply #13 on: January 20, 2008, 01:46:41 PM »

Din pacate, de cele mai multe ori, un caine care a scapat cu viata de Jigodie va ramane cu anumite tare mai ales daca boala i-a afectat sistemul nervos cum se intampla aproape intotdeauna. De asemenea va ramana in urma cu cresterea/dezvoltarea insa daca va fi bine ingrijit isi revine destul de bine. 

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 Vet'
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora