bitzi
Newbie
|
 |
« on: January 28, 2008, 11:27:27 PM » |
|
salut.
sunt din constanta si am un caniche. in vara am a avut o mica problema de sanatate cu catelusa mea care a revenit de curand si nu prea mai stiu ce sa fac. in vara i-a aparut pe piciorul drept posterior o galma din care dupa cateva zile de cand am depistat-o i s-a scurs un lichid violaceu la inceput dupa care galbui. am mers cu ea la cabinet imediat de cand am depistat galma, dar si dupa ce aceasta s-a spart. i s-au administrat antibiotice care nu au avut nici un efect. orificiul care i-a ramas dupa ce s-a spart galma nu se mai inchidea, asa ca s-a intervenit chirurgical in acea zona. dupa un timp chiar deasupra inciziei facute initial a parut o alta galma. aceeasi poveste aceleasi masuri.doctorita a crezut ca este vb de o arista pentru ca era vara si se intampla sa vina multi stapani cu cateii lor care aveau ariste ba in ureche,ba intre pernite. la intervale scurte de timp(2 saptamani) i-au mai aparut inca 2 galme. i-a luat sange pentru analize. nu avea nici o infectie in sange. asa ca singura masura a fost sa o taie in zonele respective si sa o curete. asa ca in vara, cora mea a avut de suferit. desi a avut aceasta problema, cora s-a simtit bine. a mancat, a alergat. dupa ultima interventie, nu i-a mai iesit nimic pana pe 6 ianuarie cand am observat ca se linge insistent la piciorul drept posterior. am inlemnit cand am vazut ca are din nou orificiu acolo. am mers la alt cabinet, unul mai aproape de casa, din cauza zapezii. i-am dat antibiotic 3 zile pauza 2 zile. i s-a luat sange - analize normale. i s-a recoltat o proba din acea secretie si m-am prezentat la un cabinet de analize umane, solicitand o antibiograma. dupa o spatamana am luat rezultatul : infectie cu E. Coli. avand antibiograma am vazut la ce antibiotice este sensibila aceasta bacterie. i-am dat 6 zile, de luni pana sambata, ciprofloxacin, liv 52 sirop, si omeraz. nu i-a trecut. astazi am fost cu ea la doctor si a curatat-o in zona respectiva. doctorul a gasit mai mult tesut necrozat pe care l-a extirpat. nu a taiat-o mult si nici nu a putut sa exploreze mai mult sa vada daca gaseste ceva din cauza unui ganglion precum si a vaselor de sange bogat vascularizate din zona.
sper ca am scapat, nu stiu ce sa mai fac. daca v-ati confruntat cu asa ceva va rog sa ma ajutati cu un sfat. merci.
|