Forum ciobanesc german
June 13, 2010, 01:09:04 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
pensiune
Anunturi: Rezultate si Poze Examen de Lucru BH-IPO cu arbitru S.V

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
Author Topic: pata pe spate si cadere a parului  (Read 2864 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
U.Marius
Newbie
*

« on: February 05, 2008, 01:46:35 PM »

am un mascul de ciobanesc german si are 5 ani,are o pata mare pe spate unde ii cade parul si i se face rana si mai are niste puncate albe la radacina firului de par.Oare ce are??
« Last Edit: February 05, 2008, 05:13:14 PM by razvan » Logged
Ariana
Global Moderator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #1 on: February 05, 2008, 06:05:33 PM »

N-avem de unde ghici!
 Exista o sumedenie de cauze...poate fi hrana de vina, poate avea o micoza sau paraziti externi, etc. Du-l la medicul veterinar sa-l examineze, sa recolteze o proba de la nivelul leziunii...sa-ti ia anamneza, doar asa il vei ajuta cu adevarat.

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar
antonraz
Newbie
*

« Reply #2 on: November 01, 2008, 06:31:16 PM »

am un mascul de ciobanesc german si are 5 ani,are o pata mare pe spate unde ii cade parul si i se face rana si mai are niste puncate albe la radacina firului de par.Oare ce are??
mergi pentru o biocultura si de asemenea a unui ex. parazitologic(raclat)apoi te poti pronunta.punctele albe la radacina firuli de par sa nu fie seboree.
vscutareanu
Newbie
*

« Reply #3 on: August 01, 2009, 12:27:00 PM »

Buna Marius !.....am si eu un prieten german cu aceasi problema..... te rog spune-mi cum ai rezolvat problema.
Ariana
Global Moderator

« Reply #4 on: August 01, 2009, 12:35:14 PM »

in primul rand asigura-te ca nu are musafiri (pureci).

medic veterinar
Marcel
Newbie
*

« Reply #5 on: August 09, 2009, 08:37:37 AM »

Va salut pe toti iubitorii de CG.
Ca sa nu mai deschid alt topic am sa va relatez aici ce si cum as vrea sa tratez un mascul care a ajuns in curtea catelei mele aflate in calduri.
Cunosteam cainele de 5 ani care in urma cu un an a mai avut o tentativa de monta nereusita iar acum vorbind cu proprietarul a fost din nou de acord sa lase cainele la mine o perioada. Anul trecut cainele era  bine si frumos insa acum are o problema de piele si cu ajutorul vostru as vrea sa-l tratez daca se poate fara sa ajung cu el la veterinar.
Are o boala de piele care se vede de la baza urechilor, inclusiv varful pe care se observa niste mici eruptii de sange, pe coatele picioarelor si pe spate in cateva locuri a cazut parul pe o portiune de 4-6 cm, unde am observat ca sa format o crusta. Nu are tentative de scarpinat, mananca bine dar este slab de i se vad coastele. Proprietarul dupa cum am observat nu prea este interesat de caine si dupa cateva discutii am dedus ca ar cam vrea sa scape de el. Inca ma gandesc sa-l adopt daca reusesc sa fac rost de spatiu.
a_yonny
Hero Member

« Reply #6 on: August 09, 2009, 09:36:24 AM »

Pare a fi o eczema, dar pana nu-l duci sa i se faca niste analize...........din poze nu poti sa-i faci un tratament corect !
pepe
Hero Member

cann van pavora

« Reply #7 on: August 09, 2009, 10:35:16 AM »

incearca cu MIBAZON este un unguent excelent
Ariana
Global Moderator

« Reply #8 on: August 09, 2009, 11:24:20 AM »

Incercati sa mergeti la medicul veterinar....  Ce stapan e acela care la un animal in asa hal de bolnav si slabit mai evita inca medicul veterinar. De aceea nu vand eu pui oricui, fiindca unii oameni n-au pic de suflet. Daca ar fi el in situatia lui cu siguranta ar fi mers la medic.
Mibazonul in cazul lui e frectie la picior  de lemn.
Exema nu e, in nici un caz. Cainele are probleme grave per ansamblu. Pe un sistem imunitar foarte slabit, organism tarat, intretinut ca vai de el....(sunt convinsa ca mananca hrana de genul Winny sau Aro de ceva vreme plus ce mai pica din casa si daca gresesc imi cer scuze) nu are cum sa se faca bine. Daca i-ati da o hrana excelenta, i-ati face o cura de vitamine si l-ati deparazita extern si intern cred ca ar fi pentru inceput o imbunatatire pentru el. Urechile sunt in principal opera mustelor care ii ciupesc varfurile. Va puteti da si voi seama....  restul depilatiilor pot fi de natura alergica (datorata purecilor), poate fi micoza dar nu prea cred, grave carente in vitamine si minerale....in urma unei alimentatii deficitare. De obicei toate aceste probleme coexista pe un singur individ si merg mana in mana. Ma mir sa reuseasca monta fiind asa nenorocit. Si transmite-i prorietarului ca ar face mai bine sa doneze masculul cuiva decat sa-si bata joc de el!
 a_yonny are dreptate, analize...medic. In rest recomand hrana excelenta si ce am scris mai sus.

medic veterinar
Ariana
Global Moderator

« Reply #9 on: August 09, 2009, 01:45:31 PM »

Tin sa completez.....
Privarea unui animal bolnav de asistenta medicala reprezinta o incalcare grava a legii protectiei animalelor. Avand in vedere ca un animal sanatos trebuie sa beneficieze(prin lege) cel putin o data /an de asistenta medicala, ce sa mai vorbim de unul bolnav!  Din pacate o mare parte din poporul raman ignora cu buna stiinta dreptul animalelor la o viata decenta.
Totusi nu va speriati de "agresivitatea mea"  LOL  , sunt doar revoltata de bunastarea sufletului din poza si daca as avea putere .......vai, vai.....
« Last Edit: August 09, 2009, 01:48:12 PM by Ariana » Logged

medic veterinar
Ariana
Global Moderator

« Reply #10 on: August 09, 2009, 08:38:43 PM »

Te-as ruga sa pui in Galerie poze cu catelul dupa ce se simte mai bine, nu in halul acesta. Rolul galeriei este sa ne mandrim cu pozele cateilor. Poza nu-l ajuta cu nimic, nici nu-l insanatoseste. Doar faptele il vor ajuta!
Este o mare bataie de joc pentru el sa ceri ajutor pe internet in loc sa ii iei proprietarul acela incapabil (o fi bolnav si batran) sau iresponsabil de manuta si sa mergeti la veterinar!
E clar ca problema de la varful urechilor o are din cauza insectelor hematofage, pureci, etc...nu este cauza altei boli decat cauza ignorantei proprietarului.
Cauza zonelor fara par de la nivelul regiunii posterioare a corpului este alimentatia deficitara care a dus la un organism foarte slabit si pe fondul unui parazitism/micoze sau pur si simplu carente s-au exteriorizat acele semne clinice. Nu lipsa parului trebuie tratata ci cauza! Cred ca n-a mai fost deparazitat extern si intern corespunzator de cine stie cand!
De asemenea, studiind poza am observat ca si otita este in floare la nenorocitul mascul! Pielea conductului auditiv extern se vede de la o posta ca e hipertrofiata si netratata de cine stie cand. Ma gandesc ca are si o colectie de toata frumusetea. Are nevoie de un examen clinic profesionist si un tratament pe masura! Prea a fost neglijat.
Asa ca degeaba accepti "se te ajute D-zeu ca nu-ti baga in straita". Pacat ca are de suferit un suflet nevinovat! Daca chiar va pasa de el actionati cu raspundere. Eu nu-i mai dau in felul acesta mai mult de 3-4 luni...maxim, parere de medic veterinar care a vazut destui caini!
« Last Edit: August 09, 2009, 08:45:17 PM by Ariana » Logged

medic veterinar
Thara
Hero Member

« Reply #11 on: August 09, 2009, 08:57:00 PM »

ce e asta???Dumnezeule mare,cu ce a gresit cainele acesta ca sa merite un asemenea "tratament"?
a innebunit lumea chiar asa de rau??? 
eu chiar nu ii inteleg pe cei care fac asa ceva!!!
pai oameni buni,luati cainele si fuga la medic,nu il dati la monta!
vai cat de rau poate arata...ce privire are...mi se rupe sufletul!  Cry

Ariana,te strofoci prea mult,vad ca Marcel a postat odata si cam atat!

@ Marcel   - cred ca daca cineva(mai ales un medic vet) isi da silinta,va ajuta cu sfaturi,va explica ce probleme are si este evideeeent ca are mari probleme cainele,merita niste raspunsuri!
Marcel
Newbie
*

« Reply #12 on: August 09, 2009, 10:40:54 PM »

Ariana,te strofoci prea mult,vad ca Marcel a postat odata si cam atat!
   Poate da, poate nu...
 Acuma sa punem la punct lucrurile:
Tin tare mult sa va multumesc tuturor pentru sfaturi dar in primul rand Arianei, care a avut un cuvant greu pentru decizia ce urma s-o iau.  Wink
  Puteam sa duc masculul inapoi peste o saptamana si sa faca omul ce vrea cu cainele lui sau macar sa-l duc eu la un dr. veterinar si sa-i fac tratamentul pana il pun pe linia de plutire insa tare imi era teama ca o sa ajunga si mai rau decat acum. Cunosc cainele de peste 2 ani si de cand il stiu a ajuns la al trei-lea proprietar. Inainte sa iau catelusa, cainele era tare frumos si ma minunam pe el cat de masiv era insa nu a fost educat sau dresat niciodata... singurul defect il avea la picioarele din spate din cauza spatiului restrins unde traia, probabil nu o sa-si mai revina vreodata.
  Din dragoste pentru CG, dupa o discutie cu proprietarul care nu a fost greu de convins si peste voia sotiei dar cu ajutorul fiului (eram 2 contra 1), am hotarit sa adopt cainele si acum se pare ca sunt posesorul unei perechi. O sa avem ceva de lucru insa trag nadejde ca merita cainele asta sa traiasca in alte conditii.
Ariana
Global Moderator

« Reply #13 on: August 09, 2009, 11:00:51 PM »

Felicitari!
Ai sa vezi ca in maxim doua luni de papa bun va fi de nerecunoscut, pare un mascul foarte frumos. Va avea insa la inceput nevoie si de tratament medical din cate imi dau seama. I-ai salvat viata! Asteptam poze cu el pe viitor.

medic veterinar
Ariana
Global Moderator

« Reply #14 on: August 09, 2009, 11:05:27 PM »

Pentru picioarele din spate daca aveti posibilitatea ar fi minunat sa mergeti cu el la inot in ceva rau/lac din apropiere. Vei vedea, dupa ce se va mai intrema si muschii vor avea baza de formare...Alergari usoare la inceput, inot de voie...va fi bine.

medic veterinar
Pages: [1] 2   Go Up
  Print  

Jump to: