Forum ciobanesc german
November 03, 2012, 02:26:29 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: SV-Bundessiegerzuchtschau 2012 in Ulm

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Caini privilegiati ???...  (Read 6166 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
eXxxx
Newbie
*

I love Athena Von Empire

« on: February 16, 2008, 08:46:22 PM »

...am auzit de foarte multe ori spunandu-se urmatorul lucru :

---Cainii detinuti de organele de politie / jandarmerie / agentii private de paza si securitate , dar si cainii utilitari - indiferent de 'specializarea' lor ; --au PRIVILEGII...sa fiu mai inteles - privilegii , adica au dreptul de a NU fi tinuti in lesa/botnita , etc. in locuri publice , AU dreptul de a fi transportati cu orice mijloc de transport in COMUN (autobuz , tramvai , metrou , etc.) , AU dreptul de a intra in locuri interzise cainilor "neprivilegiati" (locuri de joaca pentr copii) , s.a.m.d.

Intrebarea mea este , evident , ACEASTA ESTE DOAR O NÄ‚SCOCIRE , SAU ESTE ADEVARAT ANTRU-TOTUL ? SAU PARTIAL Huh

....astept , cu nerabdare pot zice , raspunsul vostru ...  Undecided

-=$.P@uL=-
k3na
Hero Member

ALMA-the best

« Reply #1 on: February 16, 2008, 11:58:10 PM »

intotdeauna mi/am dorit sa am un caine care sa poata merge oriunde, un caine privilegiat, sa am voie in locurile pentru copii, in metrou, in orice institutie, deci...sunt de acord cu notiunea de caini privilegiati, pentru cainii "specializati si acreditati".
mi se pare normal ca acei caini care fac terapie, care sunt specializati in "arta mirositului", echipajele de politie sa aiba voie sa isi faca treaba neingradit in orice locatie. va dati seama ca in mod normal un caine nu are ce cauta intr/un spital, cresa, gradinita, aeroport decat in cazurile in care se iau masuri speciale.
de fapt ei nu sunt caini privilegiati, ei muncesc pentru acest (asa zis) privilegiu.

cuget, deci exist!
petshop4you
Liloiu
Newbie
*

« Reply #2 on: March 26, 2012, 05:45:08 PM »

Cred ca e perfect justificat sa aiba privilegii, sunt caini educati care au trecut anumite teste de personalitate. Cainii de munca lucreaza cu oamenii si pentru oameni.

P.S. Ceea ce postez sunt pareri personale, nu sariti la gat Smiley
bobo70
Waldo Sress
Hero Member

« Reply #3 on: March 26, 2012, 08:25:51 PM »

Chiar exista asa ceva prevazut in lege? Eu nu am auzit de acest gen de prevederi...
Liloiu
Newbie
*

« Reply #4 on: March 26, 2012, 09:24:13 PM »

Nu stiu in Romania, acum sunt in Suedia si aici exista. Prietena mea creste si dreseaza caini utilitari si cainele nostru are acces in mijloacele de transport in comun, nu stiu despre restul locurilor dar o sa o intreb.
 Partea cu lesa e obligatorie aici, nu conteaza rasa, cainele trebuie tinut in lesa sau daca mergi in padure undeva si il lasi liber nu trebuie sa iasa din raza vederii mai putin cand e la munca si are hamul cu inscriptia SBK (Svenska Brukshundklubben) echipat.

dux
Hero Member

« Reply #5 on: March 26, 2012, 09:58:46 PM »

echipajele de politie sa aiba voie sa isi faca treaba neingradit in orice locatie.
nimeni nu ingradeste echipajele de politie privind folosirea cainilor de serviciu.
Te0
Sr. Member

Ziggy

« Reply #6 on: April 22, 2012, 04:36:45 AM »

eu sunt curios cum as putea sa-l trec pe Ziggy la ,,privilegiati``  Drac  

,,Pensiunea fara nume`` (Busteni)... CG friendly
bobo70
Waldo Sress
Hero Member

« Reply #7 on: April 22, 2012, 09:00:16 AM »

eu sunt curios cum as putea sa-l trec pe Ziggy la ,,privilegiati``  Drac 
Numai daca-l donezi uneia dintre echipele canine ale politieai, jandarmeriei, pompierilor, etc. Din pacate la noi nu exista o alta posibilitate prevazuta de lege.
Te0
Sr. Member

Ziggy

« Reply #8 on: April 23, 2012, 10:24:40 AM »

Câinii ghid (in curs de dresaj) pentru nevăzători ar trebui sa aiba mai putine restrictii nu?

bobo70
Waldo Sress
Hero Member

« Reply #9 on: April 23, 2012, 02:16:42 PM »

Câinii ghid (in curs de dresaj) pentru nevăzători ar trebui sa aiba mai putine restrictii nu?

Asa ar trebui, dar din cate stiu eu (poate ma insel...), legea nu prevede exceptii decat in cazul cainilor de serviciu aflati in proprietatea serviciilor specializate ale statului.
Te0
Sr. Member

Ziggy

« Reply #10 on: April 23, 2012, 02:48:02 PM »

aha, ms

Liloiu
Newbie
*

« Reply #11 on: May 16, 2012, 08:38:37 AM »

Nu e chiar simplu sa-l donezi politiei sau oricarui alt serviciu, pentru a fi caine de politie trebuie sa treaca un test de psihologie canina, putini caini il trec Cheesy

Te0
Sr. Member

Ziggy

« Reply #12 on: May 16, 2012, 01:23:13 PM »

ideea era sa pot sa il iau cu mine peste tot, nu sa il dau sa mi-l drogheze aia  Cheesy

Von Broos
Sr. Member

« Reply #13 on: May 16, 2012, 03:13:54 PM »

ideea era sa pot sa il iau cu mine peste tot, nu sa il dau sa mi-l drogheze aia  Cheesy
Nu va opreste nimeni sa il luati cu dumneavoastra peste tot,cit despre treaba cu drogatu cine v-a informat ca se practica asa ceva v-a informat prost asa ca va rog sa va rog sa va abtineti de la comentarii care va depasesc!
 Cit despre accesul cainilor in diferite locuri va rog sa consultati legea cainilor agresivi unde se specifica ceea ce va intereseaza pe dumneavoastra!
Te0
Sr. Member

Ziggy

« Reply #14 on: May 22, 2012, 03:37:43 PM »

Mi-ar place sa il pot lua cu mine cand fac cumparaturi la metro , sa nu ma mai rog de barman sa ma lase cu el inauntru, etc, dresorii de la politie... sa spunem doar ca am avut ,,onoarea`` sa cunosc un dresor de la politia craiova care mi-a explicat ca ,,fara bataie nu faci caine din el``, intradevar treaba cu drogatul presupun ca e un mit dar la ce mi-a povestit respectivul...
    Legea cainilor agresivi o stiu dar din pacate multi politisti nu stiu ca a fost scos CG in 2002 si tin mortis sa-si unfle uniforma si sa-mi explice ce o sa faca ei daca ma mai prind ca scot ,,javra`` fara botnita.

Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora 

turenhof