k3na
Hero Member

Alma
|
 |
« on: February 18, 2008, 06:20:32 PM » |
|
sambata noaptea, dupa ce fratele meu a scos cainele afara pe la ora 2, am avut surpriza sa constatam ca lui rucar i se umflase tot capul, de abia mai putea sa vada. ne/am speriat f tare (alergici in familie, ne prinsesem ca e destul de grav) si l/am sunat pe doctor (ce bine ca mai iese lumea in oras sambata noaptea si nu doarme ca sa/si fi inchis telefonul). in urmatoarele 15 minute am fost la cabinet. nu o sa va vina sa credeti dar nu/l mai recunoasteam dupa cum arata ciobanul. cand am ajuns l/au tuns repede pe labutele din fata ca sa/i bage hemisuccinat de hidrocotizon, deja erau umflate si alea. in sfarsit, i/au gasit vena si l/au rezolvat. i/au administrat si ceva intramuscular. intre timp el tot scutura din cap. pe la ora 4 am fost capabila sa inteleg ceva din ce imi spunea doctorul: "reactie de gradul I, soc anafilactic". as vrea sa va intreb ce poti face in cazul in care doctorul nu e asa aproape, asa de ...treaz si nu ai cum sa ajungi la personal medical calificat. autoinjectoarele cu adrenalina care se administreaza pt uz uman in cazul unui soc anafilactic se poate administra si in cazul cainilor? acum mancam fara sare cel putin vreo 3/ 4 zile, credeti ca apoi putem trece inapoi la mancarea uscata sau sa asteptam o perioada? lui rucar i se umflasera urechile si devenisera f tari. a doua zi spre seara inca avea o portiune destul de tare la ambele urechi in aproximativ acelasi loc. acum dupa ce i s/au dezumflat am observat ca zona a ramas vanata/rosie ca si cum l/ar fi lovit ceva de dimensiunea unei migi de ping pong. ar trebui sa tratez cumva acele vanatai, rani?
|
|
|
|
|
|
cuget, deci exist!
|
|
|
|
scolaro
|
 |
« Reply #1 on: June 13, 2008, 07:19:52 AM » |
|
Zina mea are aceleasi simptome si nu raspunde nici un doctor! Sunt disperata! Acum nu mai scutura din cap dar s-a umplut de pete pe burtica si i se umfla botul. Doctorii vin la cabinet la 8 si jumatate..
|
|
|
|
|
|
Leader of a screwed-up pack
|
|
|
|
|
|
Der Gebrauchshund
|
 |
« Reply #2 on: June 13, 2008, 08:26:10 AM » |
|
Zina mea are aceleasi simptome si nu raspunde nici un doctor! Sunt disperata! Acum nu mai scutura din cap dar s-a umplut de pete pe burtica si i se umfla botul. Doctorii vin la cabinet la 8 si jumatate..
 Asteptam vesti!!!
|
|
|
|
|
|
... you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one ...
|
|
|
alessya1405
Sr. Member

Rick
|
 |
« Reply #3 on: June 13, 2008, 08:30:40 AM » |
|
Sper sa fi rezolvat cu bine pana la ora asta.  Sanatate Zinuta!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
scolaro
|
 |
« Reply #4 on: June 13, 2008, 09:29:02 AM » |
|
Acum am venit de la doctor si e bine! O sa va povestesc mai tarziu, am gasit o tona de hartoage pe masa. Zina e desumflata si respira normal.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bogdan
Hero Member

Navarro
|
 |
« Reply #5 on: June 13, 2008, 09:42:16 AM » |
|
Acum am venit de la doctor si e bine! O sa va povestesc mai tarziu, am gasit o tona de hartoage pe masa. Zina e desumflata si respira normal.
Ai bricheta?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
scolaro
|
 |
« Reply #6 on: June 13, 2008, 10:08:00 AM » |
|
Asadar: la ora 6 i-am dat drumul din padoc, era vioaie, ne-am jucat putin, am lasat-o cu Pranos in curte, m-am uitat pe geam peste 10 minute si se jucau in iarba. Peste alte 10 minute m-am dus sa le dau mancare, Zina era in mijlocul curtii cu limba scoasa, respira greu si nu se misca. Sun la medici, nimeni. Zina se ridica, incepe sa alerge ca nebuna prin casa scuturand din cap si sa se tavaleasca pe jos. I-am pus in urechi otalgin, s-a mai calmat, pe urma a inceput sa i se umfle botul, s-a facut valurele ca la sharpei. Pe burtica s-a umplut de pete rosii. Am scos-o in curte si am facut doua ture de hala, s-a tavalit in iarba uda, s-a ridicat si a inceput sa se joace. Dupa alta jumatate de ora nu mai avea nimic. Am vazut ca otalginul, pe care i l-am dat crezand ca i-a intrat ceva in urechi, contine fenazona si clorhidrat de lidocaina.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
scolaro
|
 |
« Reply #7 on: June 13, 2008, 10:11:39 AM » |
|
Doctorul i-a facut o injectie cu calciu si a zis s-o tin sub observatie si s-o mai aduc si maine. Mi-a dat o substanta cu care sa dau deasupra pe padoc, ca sa nu se apropie insectele. Nu stim daca a intepat-o ceva sau a mancat ceva de pe jos, oricum a fost un soc extrem de puternic, o reactie hiperacuta.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
alessya1405
Sr. Member

Rick
|
 |
« Reply #8 on: June 13, 2008, 10:18:39 AM » |
|
All's well that ends well. Sper ca asta a fost tot si sa nu mai aveti probleme.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
scolaro
|
 |
« Reply #9 on: June 13, 2008, 10:21:29 AM » |
|
All's well that ends well. Sper ca asta a fost tot si sa nu mai aveti probleme.
Ar fi minunat, tinand cont si de faptul ca azi e vineri 13. Daca e predispusa la alergii, insa, o sa trebuiasca sa umblu cu hidrocortizonul dupa mine :'(
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kintasha
|
 |
« Reply #10 on: June 13, 2008, 12:42:52 PM » |
|
offfff  bafta multa. eu nu am animale alergice in familie (ma rog, inca), am un membru al familiei care se umfla si face tot felu' de bube si socuri de la cele mai tampite chestii- de la intepaturi de insecte la medicamente. poate ne scrieti si noua aici ce trebuie facut in caz de alergii, ca prim ajutor... ca m-a apucat paranoia. RAU
|
|
|
|
|
|
|
|
|
razvan
German Shepherd
Administrator

German Shepherd
|
 |
« Reply #11 on: June 14, 2008, 02:20:59 PM » |
|
off-topic: Zina este ok, a ajuns de o ora la oradea, la expo club.
|
|
|
|
|
|
darzenia, loialitatea si devotamentul pe care il arata fata de stapan, situeaza Ciobanescul German in fruntea elitei canine....
|
|
|
alessya1405
Sr. Member

Rick
|
 |
« Reply #12 on: June 14, 2008, 04:39:49 PM » |
|
off+topic:  . Asteptam sa faca si o figura frumoasa!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|