Forum ciobanesc german
October 21, 2011, 10:00:27 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: Asociatia Romana pentru Ciobanesc German

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Ochi inflamat, posibil "Cherry eye"?  (Read 2741 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Luna_Mina
Hero Member

« on: February 24, 2008, 11:17:54 PM »

Una din catelele mele, Luna, are o problema la un ochi care persista de ceva timp. Initial, primul medic la care am fost a zis ca are conjunctivita sau ochiul este inflamat de la curent sau praf, mi-a recomandat sa folosesc picaturi pentru ochi sau Kanamicina. I-am dat cu Kanamicina cateva zile, nu i-a trecut, am fost din nou la farmacie, acolo am aflat ca pentru a avea efect Kanamicina trebuie pusa in ochi, asa ca i-am luat picaturi, Tobradex. Desi ochiul, sau mai bine zis coltul ochiului de langa nasuc nu mai era asa rosu, totusi se mai vedea ca este un pic iritat. Am cerut o a doua opinie de la un alt medic veterinar, initial acesta a crezut ca are ceva in ochi, un corp strain care i-a ramas prin sub pleoapa a treia, insa cand a tranchilizat-o nu i-a gasit nimic. Medicul a zis ca e posibil sa aiba o boala numita Cherry Eye si ca trebuie operata. Acelasi medic mi-a spus sa revin cu un telefon vinerea viitoare pentru ca vrea sa-si intrebe profesorul de la facultate din Timisoara despre posibilele efecte secundare. Eu am citit cat am gasit pe internet tot ce-am gasit despre aceasta boala, se pare ca totusi nu este o interventie chirurgicala destul de usoara si necesita multa atentie, daca nu este efectuata corect cainele ar putea ramane cu probleme.
Intre timp mi-a dat niste picaturi pentru ochi sa-i pun in ochi, se numesc "Gentocin oftalmic".
Intrebarea este: sa folosesc aceste picaturi, sau sa merg mai departe pe Kanamicina? Dupa ce s-a uitat acolo, pleoapa a treia i-a ramas un pic mai rosie ca de obicei, probabil si din cauza ca a umblat la ea.
Ce alte boli mai pot afecta ochii cainilor?

Pun aceste intrebari pentru ca nu as vrea sa o operam daca exista si alte solutii.
Atasez o poza, desi stiu ca e greu de dat un sfat pe baza unei poze.

PS: Intrebarile sunt adresate Arianei, pentru ca stiu ca se implica foarte mult  Smiley Kiss  Roll Eyes, insa orice sfaturi sunt utile si binevenite.

* ochi_Luna.jpg (111.25 KB, 450x540 - viewed 147 times.)
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora