Forum ciobanesc german
June 15, 2017, 01:51:43 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Unghiile  (Read 6186 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
symka
Newbie
*

« on: March 19, 2008, 07:07:20 PM »

Daca s-a mai scris despre aceasta (am cautat pe forum si nu am gasit nimic), imi cer scuze si dati-mi va rog, un link.

Daca nu s-a mai scris... ce sfaturi dati? Trebuie taiate unghiile la CG? Daca da, cind si cit de des? Putem face noi aceasta sau mai bine mergem la veterinar?

Astept raspunsurile voastre. Multumesc.
k3na
Hero Member

ALMA-the best

« Reply #1 on: March 19, 2008, 11:49:13 PM »

Unghiile se taie doar la veterinar. Nu e ca si cum am taia unghiile la un om. Din nepricepere putem taia si tesut viu, care se afla in ceea ce credem noi ca e intreaga unghie a cainelui. Sangerarile in acea zona nu sunt de dorit. E o zona destul de  vascularizata si se poate opri greu sangerarea.

Referitor la intervalele de timp cand trebuie taiate unghiile, acestea difera f mult in functie de conditiile de miscare si trai al cainelui. Daca e un caine care sta la curte, alearga pe pavaj, pietre sau chiar pe pamant, unghiile se tocesc singure si nu e nevoie de taierea lor. In mod normal, pentru un caine cu activitate normala (min 2 h pe zi afara), si mai ales la oras unde asfaltul intrece ca duritate pamantul, un caine n/ar trebui sa aiba unghii prea mari, ci sa aiba dimensiuni normale (cand merge, acestea sa nu il incomodeze, ideal ar fi sa nu atinga pamantul cand sta pe loc). Daca e vorba de un caine care nu face miscare multa, necesitatea de a taia unghiile poate interveni o data la 3 saptamani, o luna, sau mai rar.

cuget, deci exist!
symka
Newbie
*

« Reply #2 on: March 20, 2008, 12:42:29 PM »

Merci mult de raspuns k3na.
Am mai citit, intre timp, pe alte situri si observ ca cei mai multi recomanda ceea ce ai scris si tu mai sus, ca nu ar trebui sa taiem noi unghiile ciinelui, daca nu avem experienta necesara. Sunt insa si unii care insista ca unghiile trebuie taiate o data sau de doua ori pe luna, inca de cind aduci puiul acasa. Eu, personal, nu cred ca voi face aceasta. Ii inspectez labutele saptaminal, cind curatam si urechile, iar daca vor parea prea lungi, mergem la veterinar. Sincer, la cit de activa e si la cit de mult ii place pe-afara, nu cred ca vor apuca unghiile ei sa creasca prea lungi.  Grin
symka
Newbie
*

« Reply #3 on: March 20, 2008, 12:44:55 PM »

http://www.total-german-shepherd.com/Clipping-Your-Dogs-Nails.html
crb
Hero Member

« Reply #4 on: March 20, 2008, 01:09:11 PM »

Merci mult de raspuns k3na.
Am mai citit, intre timp, pe alte situri si observ ca cei mai multi recomanda ceea ce ai scris si tu mai sus, ca nu ar trebui sa taiem noi unghiile ciinelui, daca nu avem experienta necesara. Sunt insa si unii care insista ca unghiile trebuie taiate o data sau de doua ori pe luna, inca de cind aduci puiul acasa. Eu, personal, nu cred ca voi face aceasta. Ii inspectez labutele saptaminal, cind curatam si urechile, iar daca vor parea prea lungi, mergem la veterinar. Sincer, la cit de activa e si la cit de mult ii place pe-afara, nu cred ca vor apuca unghiile ei sa creasca prea lungi.  Grin

Wink..si daca totusi cresc prea lungi, ... putina oja ..?   Laughing

PS...It was a joke  Cheesy

ce nu te omoara ,te intareste ?  ... aiurea !! doar te umple de nervi !!!
Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund

« Reply #5 on: March 20, 2008, 01:15:54 PM »

PS...It was a joke  Cheesy
... a crb joke!!  LOL

... you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one ...
symka
Newbie
*

« Reply #6 on: March 20, 2008, 01:19:43 PM »

Laughing   Laughing   Laughing

crb
Hero Member

« Reply #7 on: March 20, 2008, 02:16:17 PM »

... a crb joke!!  LOL
  Cheesy  Angry  Cool     Drac

ce nu te omoara ,te intareste ?  ... aiurea !! doar te umple de nervi !!!
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #8 on: March 20, 2008, 07:28:14 PM »

Sunt insa si unii care insista ca unghiile trebuie taiate o data sau de doua ori pe luna, inca de cind aduci puiul acasa.

Mda, total deviata de la normal aceasta propunere (nu m-as mira sa fie o idee de-a americanilor care tind sa umanizeze orice misca si se tem de fiecare zgarietura daca au ajuns sa smulga ghearele pisicilor doar asa, sa nu-i zgarie).
La tineret...nu ai de ce sa tai unghiile. Daca un caine beneficiaza de miscare unghiile se vor mentine la lungimea normala si sanatoasa. La batranete, cand miscarea se reduce e bine sa apelam la "manichiura" .

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar
symka
Newbie
*

« Reply #9 on: March 20, 2008, 07:33:21 PM »

Posibil sa fi fost pe vreun site american...

La tineret...nu ai de ce sa tai unghiile. Daca un caine beneficiaza de miscare unghiile se vor mentine la lungimea normala si sanatoasa. La batranete, cand miscarea se reduce e bine sa apelam la "manichiura" .
Are sens ce spui tu si asta credeam si eu.
razvan
Ciobanesc German
Administrator

www.ciobanescgerman.net

« Reply #10 on: March 20, 2008, 08:13:03 PM »

Are sens ce spui tu si asta credeam si eu.
Recomandarea mea este sa o asculti pe Ariana ...

Eu NU sunt membru cncg!
Eu SUNT membru ARCG si ma mandresc cu asta!
symka
Newbie
*

« Reply #11 on: March 20, 2008, 08:25:55 PM »

Merci Razvan.

Ceea ce spuneti voi, k3na, ariana, razvan... nu face decit sa confirme ceea ce credeam ca e bine sa fac: adica sa las mama natura si pe Eva sa-si faca treaba.  Grin
bugieus
Hero Member

« Reply #12 on: December 28, 2008, 01:17:32 AM »

eu spun sa nu le tai daca are unghiile prea mari(depinde in ce sens mari)si eu am o catelusha de cg careia ii lipseste "miscarea"pe asfalt/ciment pt ca are "labe de urs" asta inseamna ca stii si u ca nu are pozitia corecta a palmei,corecta ar fi sa steie pe degete ca sa intelegi,al meu are defectul asta si trebuie acum sa incep sa o fugaresc cu bicicleta sa ii elimin defectul asta prin fuga pe asfalt/ciment.
bugieus
Hero Member

« Reply #13 on: December 28, 2008, 01:28:01 AM »

cu cat este mai mic cu atat este mai bine,sunt detalii pe care si eu acuma le-am aflat de la cunoscatori si o sa am de tras sa elimin defectul asta abia astept:)
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: