Forum ciobanesc german
October 13, 2016, 07:54:34 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: dinte rupt :((....  (Read 4441 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
eXxxx
Newbie
*

I love Athena Von Empire

« on: March 24, 2008, 02:11:41 PM »

după cum si vedeti la titlul topicului : "dinte rupt" , Athena mea nu ştiu ce a făcut noaptea trecută că şi-a rupt un dinte.....

din păcate nu am experienţă stomatologică ... dar din câte am văzut si citit , dintele rupt este ori incisivul2 (I2) , ori caninul1 (C1) , partea superioară a maxilarului , partea dreaptă (adică al 2-lea dinte de sus-dreapta--incepând de la mijloc numărătoarea) .......

când am văzut-o dimineaţă , i-a mai rămas cam un sfert/jumătate din dinte , si mi se pare că i se vede nervul în mijloc Sad . de durut , nu o doare , e jucăuşă , nu are nimic !

întrebarea mea este CE POT FACE CU EA  ?? dacă o duc la veterinar oare ce îmi poate zice ? îmi dă ceva foaie că ÅŸi-a rupt dintele si gata....sau nici atât  Undecided

vouă , cuiva dintre voi , vi s-a mai întâmplat aşa ceva ? dacă da , ce aţi făcut ? sau ce m-aţi sfătui să fac ?

.....oare va mai fi acceptată la expoziţii ? .....nu e f.important pentru mine asta , dar oricum întreb...

aştept răspunsul vostru ! ......mulţumesc

-=$.P@uL=-
eXxxx
Newbie
*

I love Athena Von Empire

« Reply #1 on: March 26, 2008, 05:00:01 PM »

după două zile şi niciun răspuns Sad

chiar nimeni nu ÅŸtie ?

observ : 69 views , 0 replies :| .....asta este Sad

-=$.P@uL=-
KANGDANLIN
Hero Member

« Reply #2 on: March 27, 2008, 12:32:57 AM »

la competitii in nici un caz nu cred ca mai are sanse sa fie admisa.
daca te deranjeaza asa tare problema cu dintele lipsa...am vazut acu ceva timp cum un tehnician dentar a pus un dinte fals cainelui( era un clip pe internet, daca-l gasesc inca o data o sa-ti trimit link-ul in MP)....exact ca la oameni.....dar asta e o chestiune pur estetica, iar stapanul era tehnician dentar....acuma cine stie..poate gasesti unu dispus sa incerce asa ceva si pt cainele tau .
si cateaua mea a are o problema....cand era mica a muscat-o unu mai mare si i-a rupt o bucatica de ureche....la inceput mi-a fost mai greu sa o vad asa, da acuma m-am obisnuit cu ea....chiar arata haios
eu zic sa nu te amagesti asa tare pentru chestia asta....la urma urmei e acelasi caine, si ar trebui sa te bucuri la fel ca-i langa tine, iar diploma de concurs nu-i decat o hartie
r.c.
Hero Member

"Train people to train their dogs"

« Reply #3 on: March 27, 2008, 01:08:21 AM »

Se poate face o operatie stomatologica la fel ca si la oameni. Sunt multi stomatologi care fac asta .
 CAteaua mea are un canin rupt , si este in curs de refacere . VA avea un canin metalic  , Argintiu :-). Din pacate stomatologul care o trateaza nu accepta clienti  decat rar si numai cunoscuti.
 Succes

"Train people to train their dogs"
       www.RingstarClub.ro
www.facebook.com/Ringstar.Club
ioanatio
Sr. Member

PABLO(Bond von Vifor)

« Reply #4 on: March 27, 2008, 01:24:48 AM »

Se poate face o operatie stomatologica la fel ca si la oameni. Sunt multi stomatologi care fac asta .

da asa este si din fericire exista si bucuresti citiva care fac asta,unul chiar colaboreaza cu noi la clinica,insa costurile sint destul de ridicate....
iar la expo din cite stiu eu ar trebuie sa fie acceptata din moment ce nu este un defect congenital.dar s-ar putea sa ma insel

A DOG IS THE ONLY THING ON EARTH THAT LOVES YOU MORE THAN HE LOVES HIMSELF
VON HAUS BURA
Hero Member

pasiune la rang de arta !

« Reply #5 on: March 27, 2008, 03:40:17 AM »

după cum si vedeti la titlul topicului : "dinte rupt" , Athena mea nu ştiu ce a făcut noaptea trecută că şi-a rupt un dinte.....

din păcate nu am experienţă stomatologică ... dar din câte am văzut si citit , dintele rupt este ori incisivul2 (I2) , ori caninul1 (C1) , partea superioară a maxilarului , partea dreaptă (adică al 2-lea dinte de sus-dreapta--incepând de la mijloc numărătoarea) .......

când am văzut-o dimineaţă , i-a mai rămas cam un sfert/jumătate din dinte , si mi se pare că i se vede nervul în mijloc Sad . de durut , nu o doare , e jucăuşă , nu are nimic !

întrebarea mea este CE POT FACE CU EA  ?? dacă o duc la veterinar oare ce îmi poate zice ? îmi dă ceva foaie că ÅŸi-a rupt dintele si gata....sau nici atât  Undecided

vouă , cuiva dintre voi , vi s-a mai întâmplat aşa ceva ? dacă da , ce aţi făcut ? sau ce m-aţi sfătui să fac ?

.....oare va mai fi acceptată la expoziţii ? .....nu e f.important pentru mine asta , dar oricum întreb...

aştept răspunsul vostru ! ......mulţumesc

nu va speria ti !
daca mai are...un sfert/ juma de dinte si se vede, nu este o problema.
merge ti la un doctor sa va dea o fisa de examinare pe care o traduce ti , intr o limba de circulatie internationala ....pentru arbitrii straini sa puteti dovedi si cu scris cele intimplate.

WE GIVE WHAT WE GET !
R.I.P.  PITT , DANA  ! ramineti  mereu in inima mea, pina la moarte.....
RIP. RADU CEZAR BUSUIOC , KIS FERI.....
Pensiune,dresaj,canisa si performanta....toate sub un singur nume...
 *Link Removed*
eXxxx
Newbie
*

I love Athena Von Empire

« Reply #6 on: March 27, 2008, 06:29:19 PM »

ok....am inţeles....cel puţin în mare Smiley.......

încă nu am fost cu ea la veterinar , dar voi merge...

problema mea cea mare e că stau exact în partea opusă a bucureştiului ...SATU MARE Sad ...

am observat păreri împărţite legate de participarea la concursuri... oare cum stă treaba ?
- ideea e că nu are problemă ereditară , nu e din naştere , ci din 'neatenţie' să îi zicem aşa .....

vă rog să mă informaţi în legătură cu lucrurile astea...cei care se pricep totuşi...că eu nu prea la acest capitol.

cât despre stomatologi canini....mai aproape de satu mare nu ati auzit ? sau ce fel de veterinari oare 'fac' dinti :-/ ?

multumesc.

-=$.P@uL=-
dsh
Hero Member

« Reply #7 on: March 27, 2008, 06:59:43 PM »

dl. bura are dreptate - daca se vede o parte din dinte nu ar trebui sa aveti probleme!

Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
ioanatio
Sr. Member

PABLO(Bond von Vifor)

« Reply #8 on: March 27, 2008, 08:31:51 PM »

cât despre stomatologi canini....mai aproape de satu mare nu ati auzit ? sau ce fel de veterinari oare 'fac' dinti :-/ ?

multumesc.

exista unul in cluj...cel despre care spunea r.c ...

A DOG IS THE ONLY THING ON EARTH THAT LOVES YOU MORE THAN HE LOVES HIMSELF
eXxxx
Newbie
*

I love Athena Von Empire

« Reply #9 on: March 28, 2008, 06:45:05 PM »

ok , am înţeles !

vă mulţumesc tuturor pentru replyuri , vă pot mărturisi că mi-aţi fost de real ajutor ! cât despre dinte , mâine voi merge la veterinar , să vedem ce rezolv , după care (într-un viitor apropiat) am de gând să merg pe undeva , nu ştiu nici eu exact , să îi 'completez' dintele .......

mai vorbim !

-=$.P@uL=-
alin_marian
Newbie
*

« Reply #10 on: March 28, 2008, 09:42:38 PM »

MERGE-TI LA UN STOMATOLOG CUNOSCUT (PRIETEN DACA SE POATE),AR FI DE PREFERAT SA-I SCOATE-TI NERVUL ALTFEL CU TIMPUL VA AVEA DURERI.IAR LA RADACINA DINTELUI SA-I PUNA O PLOMBA,ASTFEL DINTELE VA REZISTA MAI MULT SI VETI PUTEA SA PARTICIPATI SI LA
EXPOZITII.
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: