Vic
Newbie
|
 |
« on: April 24, 2008, 04:14:13 PM » |
|
Salutare, vreau sa imi iau CG si am o gramada de intrebari. Daca considerati ca am dechis topicul intr-o sectiune nepotrivita, va rog sa il mutati. Deci cam peste 1 luna ma voi muta la casa, in zona bucurestii noi si voi avea nevoie de un caine de paza; dintotdeauna mi-am dorit sa am CG, dar stand la bloc nu am vrut sa il chinui, insa acum a venit momentul. Cum am mai spus, vreau cainele in principal pentru paza, dar si pentru companie. Vreau sa il iau de mic, nimic nu se compara cu satisfactia de a creste un pui. La ce varsta e cel mai indicat sa il iau? Cainele va sta intr-o curte de 250 m2 care va fi mereu la dispozitia lui, ii voi cumpara cotet dar nu ii voi face padoc pentru ca vreau sa stea liber. Ii este suficient spatiul? Eu nu prea o sa am timp sa il plimb, poate doar in weekend dar si atunci e problematic pentru ca nu prea am pe unde, in cartierul in care stau sunt foarte multi caini maidanezi pe strada care sar la bataie imediat daca vad alt caine. Cum procedez cu dresajul? Imi puteti recomanda o scoala de dresaj cu preturi rezonabile? Pe langa dresajul de paza, as dori sa mai invete cateva lucruri: sa nu latre/atace pe cineva daca intra in curte cu mine, dar sa atace daca cineva sare gardul,etc; sa nu manance de pe jos si sa nu vina sa cerseasca la masa cand noi mancam afara si daca deschid poarta (ca sa bag masina in curte de exemplu) sa nu fuga de nebun pe strada... Se pot realiza toate acestea? De la ce varsta trebuie dat la dresaj? Si nu in ultimul rand, de unde sa cumpar catelul, la un pret accepatbil, tinand cont ca nu vreau caine de show... Imi puteti recomanda o canisa/crescatorie din apropierea Bucurestiului? Vad ca acum, toti CG sunt "cu spatele cazut", stiti voi la ce ma refer. Cei cu spatele drept nu se mai cresc? As prefera unul cu spatele drept,nu ma intereseaza standardele actuale ca nu il duc la expozitie... De asemenea, imi puteti recomanda un cabinet veterinar bun in zona bucurestii noi sau cat mai aproape, pentru vaccinuri si deparazitarile periodice? Cainele il voi lua peste o luna, acum ma informez ca sa stiu exact ce am de facut. Va multumesc pentru ajutor si imi cer scuze ca v-am asaltat cu atatea intrebari 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kintasha
lupul cel rau
Hero Member

|
 |
« Reply #1 on: April 24, 2008, 04:56:46 PM » |
|
Vic, bine ai venit! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
crb
|
 |
« Reply #2 on: April 24, 2008, 05:15:20 PM » |
|
Salutare, vreau sa imi iau CG si am o gramada de intrebari. Daca considerati ca am dechis topicul intr-o sectiune nepotrivita, va rog sa il mutati. Deci cam peste 1 luna ma voi muta la casa, in zona bucurestii noi si voi avea nevoie de un caine de paza; dintotdeauna mi-am dorit sa am CG, dar stand la bloc nu am vrut sa il chinui, insa acum a venit momentul. ..... Cainele il voi lua peste o luna, acum ma informez ca sa stiu exact ce am de facut. Va multumesc pentru ajutor si imi cer scuze ca v-am asaltat cu atatea intrebari  ...in primul rand, ia la "rasfoit cu rabdare topicurile dedicate....vei gasi raspuns la multe intrebari,....iar cu ce vei ramane neclarificat,..revin-o "punctual"...sunt enorm de multe aspecte de detaliu,.. WELCOME! 
|
|
|
|
|
|
ce nu te omoara ,te intareste ? ... aiurea !! doar te umple de nervi !!!
|
|
|
razvan
Ciobanesc German
Administrator

www.ciobanescgerman.net
|
 |
« Reply #3 on: April 24, 2008, 08:28:03 PM » |
|
Canise sunt in Bucuresti, dar nu o sa gasesti la iele ciobanesc german de linie veche (cu spatele drept) Puiul se ia la ~ 10 saptamani Daca sta liber in 250 mp, nu e nevoie sa-l plimbi, decat in perioada de socializare cu alti caini/oameni Citeste asta: Achizitionarea unui pui de ciobanesc german ... de fapt toata sectiuneaOferte de pui gasesti Aici sau AiciVezi si Cabinete veterinare precum si Scoli dresaj caninIn functie de ce vrei sa faci cu cainele si cati bani esti dispus sa dai pentru dresaj, putem sa-ti recomandam dresori buni in bucuresti.
|
|
|
|
|
|
Eu NU sunt membru cncg! Eu SUNT membru ARCG si ma mandresc cu asta!
|
|
|
Bogdan
Hero Member

Navarro
|
 |
« Reply #4 on: April 24, 2008, 10:12:32 PM » |
|
Ce inseamna pret acceptabil pentru tine ? Ca sa stim daca te ofertam sau nu.
|
|
|
|
|
|
MEMBRU ARCG! Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
|
|
|
Vic
Newbie
|
 |
« Reply #5 on: April 24, 2008, 10:23:23 PM » |
|
Pai prin pret acceptabil ma gandeam pe la 200-250 euro pentru un mascul de 2-3 luni. Anunturi si oferte vad ca sunt foarte multe, din linkurile lui razvan. Ca sa fiu mai precis, aveti idee unde as putea gasi in Bucuresti CG de linie veche (cu spatele drept) ? M-ar interesa in mod special.
Ce vreau sa fac cu cainele am zis mai sus: in principal paza si inca cateva lucruri: "sa nu latre/atace pe cineva daca intra in curte cu mine, dar sa atace daca cineva sare gardul,etc; sa nu manance de pe jos si sa nu vina sa cerseasca la masa cand noi mancam afara si daca deschid poarta (ca sa bag masina in curte de exemplu) sa nu fuga de nebun pe strada".
Zici ca va trebui sa il plimb ca sa se obisnuiasca cu alti caini si oameni... Fiind pentru paza, va parasi extrem de rar casa, poate doar daca plec in concediu sau ceva, dar si asa probabil ca as prefera sa las parintii sa aiba grija de el 2-3 saptamani decat sa il iau cu mine. Deci are rost sa socializeze? Cu alti caini nici atat nu ma intereseaza, nu va intra vreodata alt caine in curte.
Cat despre banii pe care as fi dispus sa ii dau pentru dresaj, chiar nu pot sa iti zic acum. Daca puteti lasati-mi niste numere de telefon ale unor dresori pe care ii recomandati voi si o sa ii contactez dupa ce iau catelul si voi discuta direct cu ei. Asa ca idee, la ce varsta se incepe dresajul si cum se face? (trebuie sa duc cainele la scoala de dresaj si sa il las acolo cateva saptamani ca sa lucreze instructorul cu el sau vine instructorul la mine acasa si lucreaza cu el?).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
adm
|
 |
« Reply #6 on: April 24, 2008, 11:11:30 PM » |
|
Ce vreau sa fac cu cainele am zis mai sus: in principal paza si inca cateva lucruri: "sa nu latre/atace pe cineva daca intra in curte cu mine, dar sa atace daca cineva sare gardul,etc; sa nu manance de pe jos si sa nu vina sa cerseasca la masa cand noi mancam afara si daca deschid poarta (ca sa bag masina in curte de exemplu) sa nu fuga de nebun pe strada".
Cat despre banii pe care as fi dispus sa ii dau pentru dresaj, chiar nu pot sa iti zic acum. Daca puteti lasati-mi niste numere de telefon ale unor dresori pe care ii recomandati voi si o sa ii contactez dupa ce iau catelul si voi discuta direct cu ei. Asa ca idee, la ce varsta se incepe dresajul si cum se face? (trebuie sa duc cainele la scoala de dresaj si sa il las acolo cateva saptamani ca sa lucreze instructorul cu el sau vine instructorul la mine acasa si lucreaza cu el?).
Pai cam toate astea le invata in 20-40 de zile de dresaj. Din informatile culese pana acum (dar pot sa fiu corectat de alti colegi de forum) 20 de intalniri costa 250-300 de euro fara deplasare la domiciliu si fara pensiune (adica mergi tu cu catelul la dresaj zilnic in Bucuresti).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #7 on: April 25, 2008, 10:37:23 AM » |
|
Pai prin pret acceptabil ma gandeam pe la 200-250 euro pentru un mascul de 2-3 luni. Anunturi si oferte vad ca sunt foarte multe, din linkurile lui razvan. Ca sa fiu mai precis, aveti idee unde as putea gasi in Bucuresti CG de linie veche (cu spatele drept) ? M-ar interesa in mod special.
Din cate vad ti s-ar potrivi un Cg din linie de munca, nu sunt cu spatele prea lasat si seamana mult mai bine cu cei cu spatele drept. S-ar putea sa gasesti la 250 euro (dar nu sunt sigura) insa va trebui sa te interesezi, sa dai telefoane si nu in ultimul rand sa te deplasezi dupa el. uite aici poze si informatii despre Cg de lucru de la prima pana la ultima pagina, poti sa "rasfoiesti" si sa te delectezi. http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php/topic,1298.0.htmlCe vreau sa fac cu cainele am zis mai sus: in principal paza si inca cateva lucruri: " sa nu latre/atace pe cineva daca intra in curte cu mine, dar sa atace daca cineva sare gardul,etc; sa nu manance de pe jos si sa nu vina sa cerseasca la masa cand noi mancam afara si daca deschid poarta (ca sa bag masina in curte de exemplu) sa nu fuga de nebun pe strada".
Zici ca va trebui sa il plimb ca sa se obisnuiasca cu alti caini si oameni... Fiind pentru paza, va parasi extrem de rar casa, poate doar daca plec in concediu sau ceva, dar si asa probabil ca as prefera sa las parintii sa aiba grija de el 2-3 saptamani decat sa il iau cu mine. Deci are rost sa socializeze? Cu alti caini nici atat nu ma intereseaza, nu va intra vreodata alt caine in curte.
Scuza-ma ca nu-ti dau dreptate dar faci cateva greseli mari. In primul rand ca "sa nu latre/atace pe cineva daca intra in curte cu mine" un caine are nevoie de socializare altfel va fi salbatic si intotdeauna vei sta cu frica in san ca va sari la prietenul care-ti calca pragul. De asemenea pentru "sa nu manance de pe jos si sa nu vina sa cerseasca la masa cand noi mancam afara si daca deschid poarta (ca sa bag masina in curte de exemplu) sa nu fuga de nebun pe strada" are nevoie de mult timp alocat lui, dresaj din partea unui dresor competent , iar asta pe langa "scoala" inseamna din nou socializare. Prin socializare nu trebuie sa intelegi prietenie, blandete ba din contra stapanire de sine, obisnuirea in orice situatie/imprejurare, intelepciune si temperament echilibrat. Daca nu vei scoate cainele la plimbare macar 1-2 ori pe saptamana nu ai cum sa pretinzi de la el sa stea cuminte in curte cat timp parchezi masina deoarece instinctul lui ii spune sa cerceteze imprejurimile. Daca se intalneste cu cainele vecinului din intamplare ai doua sanse...ori il bate sau mai rau, ori fuge cu el la joaca...asadar de socializare este nevoie. Socializarea merge mana in mana cu dresajul si daca te vei ocupa de el vei avea un caine minunat, echilibrat si stapan pe orice situatie. Va sti cand intra prietenul pe usa sau cand sare hotul gardul. iti doresc mult succes in alegerea ta si asteptam poze cu noul membru al familiei.
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
|
|
|
Vic
Newbie
|
 |
« Reply #8 on: April 25, 2008, 09:25:47 PM » |
|
Va multumesc pentru raspunsuri, am citit topicul despre cg din linie de lucru, m-am uitat la o gramade de filmulete si in mod sigur asta e cainele pe care mi-l doresc. Pe google, singura canisa care ofera CG din linie de lucru pe care am gasit-o este Hidalgo's Spirit, stiti ceva de ei? Imi puteti recomanda si alte canise, din romania(preferabil cat mai aproape de bucuresti)? Am vazut ca sunt multe in cehia dar nu am cum sa ma duc sa iau cainele de acolo.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
razvan
Ciobanesc German
Administrator

www.ciobanescgerman.net
|
 |
« Reply #9 on: April 26, 2008, 06:10:00 AM » |
|
|
|
|
|
|
|
Eu NU sunt membru cncg! Eu SUNT membru ARCG si ma mandresc cu asta!
|
|
|
|
adm
|
 |
« Reply #10 on: April 26, 2008, 09:30:52 PM » |
|
Va multumesc pentru raspunsuri, am citit topicul despre cg din linie de lucru, m-am uitat la o gramade de filmulete si in mod sigur asta e cainele pe care mi-l doresc. Pe google, singura canisa care ofera CG din linie de lucru pe care am gasit-o este Hidalgo's Spirit, stiti ceva de ei? Imi puteti recomanda si alte canise, din romania(preferabil cat mai aproape de bucuresti)? Am vazut ca sunt multe in cehia dar nu am cum sa ma duc sa iau cainele de acolo. Eu am vrut anul trecut sa iau un labrador (sotiei ii place mult rasa asta) dar comportamentul proprietarului canisei R Serban (pentru ca l-am sunat cu 2-3 ore intarziere pentru confirmare mi-a zis ca sint neserios, plus altele) m-a facut sa renunt.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #11 on: April 26, 2008, 09:49:37 PM » |
|
probabil era intr-o pasa proasta. Nu-l cunosc insa ma gadesc ca un asemenea comportament denota seriozitate (poate putin exagerata)... Sunt multe presiuni asupra unui crescator si cateva ore face diferenta in alegerea unui stapan, chiar daca nu e alegerea ideala. Ati luat labrador pana la urma?
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
|
|
|
|
adm
|
 |
« Reply #12 on: April 27, 2008, 02:47:10 PM » |
|
probabil era intr-o pasa proasta. Nu-l cunosc insa ma gadesc ca un asemenea comportament denota seriozitate (poate putin exagerata)... Sunt multe presiuni asupra unui crescator si cateva ore face diferenta in alegerea unui stapan, chiar daca nu e alegerea ideala. Ati luat labrador pana la urma? Nu am mai luat, pentru ca ni s-a spus ca vom primi un pui de CG - Pic, si in plus am decis ca-l vom adopta si pe Costi. Trei caini masculi erau prea mult (ne decisesem pentru un labrador mascul ce avea 2-3 saptamani). Oricate presiuni sint asupra unui crescator, nimic nu-ti da dreptul sa ii vorbesti asa unui potential client pe care nu-l cunosti decat de la o simpla intalnire de vizitare a cateilor. Din pacate, prin prisma meseriei (cadru didactic universitar) care imi permite sa intru in contact cu oameni de diferite origini si educatii, cu mai multi sau mai putini ani de acasa, constat ca tipul acesta de comportament, arogant, fara bun simt, fara respect fata de celalalt, dornic doar de a obtine profit cu orice chip, de a obtine beneficii cu cat mai putin efort si daca se poate sa fentezi sistemul si pe ceilalti parte din societate, este din ce in ce mai raspindit in Romania. Iar domnul de la canisa amintita nu mi-a creat alta impresie, din nefericire. Mi-am exprimat o opinie ceruta de cel care a lansat subiectul acesta de discutii. Sigur, Vic va face ce crede de cuviinta.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
iuli942
Jr. Member

|
 |
« Reply #13 on: January 05, 2009, 04:20:13 PM » |
|
salutare... am luat d la o ruda un cg pui d o luna... si imi trebuie pentru paza... doresc sa scot un kaine cu abilitati si vreau sa stiu km la ce varsta sa il duk la dresaj, la ce varsa sa incep sa-l perii si ce mancare sa-i administrez... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund
|
 |
« Reply #14 on: January 05, 2009, 04:41:33 PM » |
|
Sa ai bafta! Da o cautare pe forum, majoritatea intrebarilor ar trebui sa-si gaseasca un raspuns. Pentru restul, deschide un topic nou la sectiunea potrivita sau deschide un topic cu cainele tau, la "cainele meu".
|
|
|
|
|
|
... you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one ...
|
|
|
|