Forum ciobanesc german
October 15, 2008, 10:55:57 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Anunturi: Euro Dog Show 2012 -Bucuresti, Romania

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
Author Topic: In memoriam cainii comunitari  (Read 4401 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Ringo
Jr. Member
**

« on: April 29, 2008, 11:43:26 AM »

Mamica mea, aruncata de niste oameni de la oras (ca sa o scape de hingheri), intr-un satuc de munte l-a intalnit pe tatal meu Ureche-Taiata langa padurea de mesteceni. M-am nascut sub un podet al unui sant si eram cel mai puternic dintre fratiorii mei. Cum noi tot plangeam de foame, mamica pleca des sa caute mila oamenilor - poate un cultuc de paine sau poate o bucata de mamaliga. Taranii o cam alungau ca, deh, si ei aveau cainii lor, iar ea se intorcea cu burta plina doar de apa bauta din rau. Eu, incercam sa o ajung pe mamica mea din urma, dar ea avea pasul mare si, cel mai des, cadeam in sant, inapoi sub podet. Intr-o zi am auzit o bufnitura si mai apoi pe mamica mea plangand. Ne-am speriat si ne-am strans ghem si am tacut. Apoi am vazut cum pietre mari veneau spre marginea podului. Cineva acoperea cu pietre intrarea cea luminoasa. S-a facut intuneric si parca se facuse frig. Apoi, o mana de om a asezat alti bolovani in cealalta parte a podului de peste sant. Acum era intuneric, dar noi cainii vedem si pe intuneric. Am vazut cum aceeasi mana de om impingea si pietre mici ca sa nu se mai vada lumina soarelui. Brusc am simtit ca ne este frig tare si am inceput sa plangem cu totii. De deasupra podului o voce de om ne-a strigat ceva cu obida. Nu stim ce a vrut sa spuna, dar noua ni s-a facut tot mai frig si am plans si iar am plans. Apoi ni s-a facut foame si am plans; apoi ni s-a facut sete si am plans din nou. Am plans pana am simtit ca nu mai este nici aer si atunci am vazut cum se chinuiau fratiorii mei. Mai apoi am vazut ca nu mai misca nici unul. Am incercat sa ii ajut si prin boticul meu sa le suflu putin aer ca sa se trezeasca. Apoi am adormit cu gandul la mamica mea, la soarele de afara, la apa de care imi era dor, la laptucul cald  Intr-un tarziu am simtit cum o mana calda ma scoatea la lumina pe mine si pe fratiorii mei si ma purta pe un norisor spre o pajiste verde unde mamica ne astepta cu lapte cald. Un chip bland ne privea. L-am intrebat unde suntem, iar el mi-a spus ca am ajuns in Raiul sufletelor fara de prihana si ca acum am in fata mea vesnicia bucuriei. Mi-am adus aminte ce s-a intamplat si l-am intrebat de ce omul acela ne-a omorat. Chipul cel bland mi-a raspuns cu glas de tunet: Suflet mic, acela nu era om!
stiptis
Newbie
*

Rex

« Reply #1 on: May 01, 2008, 06:26:18 PM »

Impresionanta acesta mica si trista povestioara. Animalutele trebuiesc ocrotite si indragite de noi toti, dar din pacate sint f. multi care au "Suflet Mic".
« Last Edit: May 01, 2008, 06:29:28 PM by stiptis » Logged
Ringo
Jr. Member
**

« Reply #2 on: May 02, 2008, 01:29:38 PM »

Imi doresc insa ca macar un pumn de oameni cat suntem sa putem face, cat ne sta in putinta, pentru animalute.
Am dat un anunt in ziarul nostru local (Focsani) pentru voluntariat la Refugiul pentru caini si, iata au trecut doua saptamani si nu am primit nici macar un telefon.
BlackWidow96
Sr. Member

« Reply #3 on: June 11, 2008, 07:04:03 PM »

Sad eu m-as oferi cu draga inima ca voluntar, am mai facut d'astea si nu mi-a parut rau Smiley. din pacate, sunt din ploiesti, fac facultate in bucuresti....slabe sanse sa ajung pe la focsani Sad
Ringo
Jr. Member
**

« Reply #4 on: June 11, 2008, 11:26:52 PM »

BlackWidow96, multumesc! Din punctul meu de vedere, oriunde este nevoie de un voluntar, fie el Bucuresti sau Ploiesti.
BlackWidow96
Sr. Member

« Reply #5 on: June 11, 2008, 11:30:15 PM »

da, asa este. si niciodata nu o sa fie in plus Smiley
Ringo
Jr. Member
**

« Reply #6 on: June 11, 2008, 11:33:19 PM »

Din pacate!
poxi_
Newbie
*

« Reply #7 on: July 11, 2008, 03:39:37 AM »

Intr-adevar ala nu era om! Pacat!
Ringo
Jr. Member
**

« Reply #8 on: July 11, 2008, 07:23:57 PM »

Uneori ma gandesc ca ar trebui sa incep sa educam oamenii inainte de a educa animalele.
sheeba_roxy
Full Member

« Reply #9 on: August 26, 2008, 04:56:04 PM »

Din propria experienta; e mult mai greu sa educi un om pt a respecta un animal decat invers .
Ringo
Jr. Member
**

« Reply #10 on: August 26, 2008, 05:52:11 PM »

Imi notez ceea ce ai scris. Suna foarte pilduitor si poate sensibilizeaza inimi. O sa fac noi afise cu logo: e mult mai greu sa educi un om pentru a respecta un animal decat invers.
Multumesc mult.
sheeba_roxy
Full Member

« Reply #11 on: August 27, 2008, 11:07:01 AM »

Sper din tot sufletul sa reusesti deoarece eu si alti prieteni am incercat dar.......................
Si daca tot este vb de cateii comunitari vreau sa ma laud si eu cu micile mele comori de acasa 4 catei comunitari si paznicul lor,Sheeba(CG),asta poate ii va face pe cei care spun ca isi doresc sa ajute animalele sa se gandeasca ca oricine poate face orice daca isi doreste ,animalul este recunoscator si daca il mangai si treci mai departe.....a doua oara va veni el sa te intampine nu va mai astepta de la tine
sheeba_roxy
Full Member

« Reply #12 on: September 08, 2008, 11:00:28 AM »

3 baietei, negri, 2 luni, maidanezi, simpatici si jucausi care au fost   
aruncati intr-o curte abandonata !cauta curte cu stapan! sunt deparazitati
intern si extern si urmeaza sa li se faca vaccinu nr.1.relatii la         
0722237233                                                               

* pui_red.jpg (90.62 KB, 472x725 - viewed 40 times.)
sheeba_roxy
Full Member

« Reply #13 on: September 08, 2008, 11:01:07 AM »

....

* pui_red2.jpg (197.7 KB, 620x928 - viewed 43 times.)
sheeba_roxy
Full Member

« Reply #14 on: September 08, 2008, 11:01:53 AM »

....

* pui_red1.jpg (115.5 KB, 709x506 - viewed 39 times.)
Pages: [1] 2   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora