brazil
Jr. Member

ea este Brazil
|
 |
« on: May 08, 2008, 12:48:28 PM » |
|
Am o intrebare: catelei mele i-ar place tare mult sa manance carne cruda (vita sau miel binenteles). Oare e vreo problema daca ii dau din cand in cand si carne cruda? Maine face un an si as rasfata-o cu ceva care ii place la nebunie. Va rog sa-mi raspunde-ti astazi daca se poate sa am timp de cumparaturi 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
adm
Full Member

Pic
|
 |
« Reply #1 on: May 08, 2008, 05:01:36 PM » |
|
Daca e din sursa sigura, nu din piata, e ok. In fond cainii sint carnivori, iar lupii mananca carne cruda. Dar sa nu fie prea mult aodata ca sa nu aiba probleme cu stomacul. Poate sa fie un ciolan cu os ca sa se distreze mai mult timp cu el.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
brazil
Jr. Member

ea este Brazil
|
 |
« Reply #2 on: May 08, 2008, 07:57:30 PM » |
|
Daca e din sursa sigura, nu din piata, e ok. In fond cainii sint carnivori, iar lupii mananca carne cruda. Dar sa nu fie prea mult aodata ca sa nu aiba probleme cu stomacul. Poate sa fie un ciolan cu os ca sa se distreze mai mult timp cu el.
multumesc de raspuns, Brazil o sa se bucure
|
|
|
|
|
|
|
|
|
melisch
Sr. Member

Maya
|
 |
« Reply #3 on: June 04, 2008, 09:26:02 AM » |
|
Eu amn un CG de 6-7 saptmani crescatorul mi-a recomandat sai dau cateva cubulete de carne cruda de vita sa nu va zic parca e innebunita cum simte mirosul cauta, miroasa jur imprejur nici sai iau farfuria din fata cu carne nu ma lasa mai bine o ia totul in gurita sa-i iau farfuria goala. Am incercat sa-i dau mancare uscata si nici nu sa atins de ea. Dupa ce am pus cubuletii de carne a mancat boabele care au prins miros si atat, este foarte incantata cand ii dau carne insa nu stiu daca este indicata? Va rog sa-mi spuneti daca pot sa-i dacu in continunare tinand cont si ve varsta frageda a ei.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Global Moderator

Nati von Klausenburg & Tzitziri de Catalina
|
 |
« Reply #4 on: June 04, 2008, 09:42:18 AM » |
|
Carne cruda de vita, pasare (nu porc) poti sa-i dai insa ai mari sanse sa iti faca mofturi la mancare asa ca mai bine continua sa amesteci carnita cu boabele. Si puii de lup mamnanca tot carne in salbaticie...
|
|
|
|
« Last Edit: June 04, 2008, 09:49:36 AM by Ariana »
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" Vet'
|
|
|
|
thorhaus
|
 |
« Reply #5 on: August 02, 2008, 05:56:19 PM » |
|
sunt pt. carnea cruda la C.G.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
scolaro
|
 |
« Reply #6 on: August 02, 2008, 09:17:51 PM » |
|
sunt pt. carnea cruda la C.G.
Subscriu! Dupa luni de zile cu diaree si cu tot felul de regimuri si tratamente, cainele meu si-a revenit cu supliment de carne cruda de pui si vitel (nu oase!) Nu cred ca scrie undeva ca diareea si asimilarea defectuoasa se trateaza cu carne cruda, dar eu asa am procedat; poate mai intereseaza pe cineva 
|
|
|
|
|
|
Leader of a screwed-up pack
|
|
|
|
thorhaus
|
 |
« Reply #7 on: August 02, 2008, 10:44:42 PM » |
|
dupa informatiile mele toate produsele alimentare ,fie pt. om sau pt. animale rezultate in urma procesarii industriale sunt cauzatoare de f. multe probleme...cea mai mare este scaderea imunitatii..trebuie sa ne hranim animalele cu mancare vie,adica neprocesata..bogata in substante nutritive,nu hrana uscata care are adaos de vitamine si minerale etc. ,tocmai pt. ca substanta de baza nu prea mai are proprietati.. prefer sa dau un 6-7 ron/ kg de carne decat pe o hrana uscata de renume care cu contract pe canisa m-ar costa la fel, deci nici cheltuielile nu cresc..singurile costuri care cresc sunt cele de organizare ale unei expozitii de club pt. ca nu vrea nimeni sa ma sponsorizeze, eu neavand contract de achizitie la pret redus cu nici un reprezentant al vreunei mari firme producatoare de hrana pt. catei.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
melisch
Sr. Member

Maya
|
 |
« Reply #8 on: August 04, 2008, 02:41:43 PM » |
|
thorhaus nu vreau sa te contrazic poate e mai sanatoasa mancarea gatita la CG dar eu NU SUNT GOSPODINA pt ca nu am timpul necesar gatitului, noi cu sotul meu conducem 2 firme deci avem si batei destule pe cap, ajung acasa la 8-9 rupta de oboseala, la fel si el, deci eu gatesc doar in weekend mancam putin si de multe ori sambata arunc mancarea gatita duminica/sambata pt ca nu prea mancam daca nu este proaspat. Am ajuns la concluzaia ca ma costa mai putin sa mancam in orasi (bineinteles ca nu la restaurate de lux) decat sa ma pun sa gatesc la 9 sa mancam putin la 10-11 si apoi sa arunc la gunoi tot. Deci daca noi mancam asa, cum sa mai pot prepara mancare zilinc pt Maya? Pt mine este perfect hrana uscata! Si cred ca in ziua de azi sunt si altii care sunt in aceeasi situatie cu mine!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
thorhaus
|
 |
« Reply #9 on: August 04, 2008, 07:06:47 PM » |
|
thorhaus nu vreau sa te contrazic poate e mai sanatoasa mancarea gatita la CG dar eu NU SUNT GOSPODINA pt ca nu am timpul necesar gatitului, noi cu sotul meu conducem 2 firme deci avem si batei destule pe cap, ajung acasa la 8-9 rupta de oboseala, la fel si el, deci eu gatesc doar in weekend mancam putin si de multe ori sambata arunc mancarea gatita duminica/sambata pt ca nu prea mancam daca nu este proaspat. Am ajuns la concluzaia ca ma costa mai putin sa mancam in orasi (bineinteles ca nu la restaurate de lux) decat sa ma pun sa gatesc la 9 sa mancam putin la 10-11 si apoi sa arunc la gunoi tot. Deci daca noi mancam asa, cum sa mai pot prepara mancare zilinc pt Maya? Pt mine este perfect hrana uscata! Si cred ca in ziua de azi sunt si altii care sunt in aceeasi situatie cu mine!
era vorba de carne cruda si nu gatita!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
melisch
Sr. Member

Maya
|
 |
« Reply #10 on: August 04, 2008, 07:23:47 PM » |
|
si numia carne cruda ii dai?  Tot, cred eu ca-i prepari orez, morcovi, branza de vaca ,etc, nu? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
piciorus2002
|
 |
« Reply #11 on: April 03, 2009, 07:09:44 PM » |
|
<<Is it okay to mix “kibble” with raw ?
Absolutely not. The rate of digestion is much different. Raw food is know to digest at a rate of about 8 hours where as processed can take up to 24 hours. This has the potential of causing a bacteria build up. This is why when you switch your dog to our food, we recommend you fast a day before introducing our food. We do not recommend a slow change over. >>
Asta e un citat din multe altele asemanatoare: in traducere libera: se pot amesteca "boabele" cu hrana umeda (raw)? si explicatia: hrana umeda e digerata in decurs de cca 8 ore in timp ce digestia hranei procesate ("boabele") poate dura pana la 24 de ore. Asta inseamna ca elimina prin scaun prima data reziduurile hranei umede in timp ce hrana procesata continua sa interactioneze in organism cauzand acumulari de bacterii pana in momentul cand este eliminata la randul ei.De asemenea nu se recomanda inlocuirea treptata a hranei procesate cu hrana umeda (si nici invers) ci o zi de pauza urmata de inlocuirea completa cu un anume tip de hrana (incheiat traducerea).
Poate e si o doza de marketing din partea producatorilor ce dau astfel de sfaturi sau altele contrare (ca sa-si vanda hrana ce o produc!),nu stiu sigur. Ce stiu sigur e ca Oskar avea gaze,constipatie,uneori dimpotriva -diaree- cand ii dadeam acele "tratatii"-boabe superpremium pe post de recompense.Odata ce-am schimbat metoda de recompensare cu delicatese mai naturale gazele si celelalte efecte au disparut complet!
Am mutat aici continuarea acelei discutii de pe topicul Laidy: Scriam anterior ca hrana umeda (carne,carnea tocata,mixtura de organe etc) are avantaje si dezavantaje. Daca de avantaje am pomenit cate ceva la dezavantaje cel mai mare pare sa fie favorizarea viermilor intestinali.Producatorii spun ca ei prepara hrana doar din carne atent selectionata si introdusa procentual in amestec (impreuna cu alte componente gen legume,melasa etc) dar acest lucru nu e intotdeauna posibil. Unii spun ca hrana umeda cauzeaza viermi intestinali si e partial adevarat; ce e sigur e ca aceasta hrana favorizeaza mult dezvoltarea lor! Ce-i de facut? Eu folosesc un dewormer -medicament pt indepartarea viermilor- 100% natural, cainele il rontaie ca pe o "recompensa" o data pe luna si astfel e ok. Problema mea e ca e cam scump (16$ pastila! una pe luna) si in plus nici nu stiu daca acel "100% natural" e in totalitate adevarat. Cunoaste cineva alta metoda mai naturala de prevenire/indepartare a viermilor?
|
|
|
|
« Last Edit: April 03, 2009, 07:12:09 PM by piciorus2002 »
|
|
|
|
|
|