Forum ciobanesc german
October 16, 2016, 04:20:37 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: CORESPONDENTA  (Read 4137 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Bogdan Nitescu
Hero Member

WCh. Romano Dominus ( Tano )

« on: May 14, 2008, 12:34:26 AM »

Am primit urmatorul e-mail de la dl. Liviu Ionescu (membru CNCG):

"Catre Asociatia Chinologica Romana,
                                          Cluburile Nationale membre AChR,

Stimate Doamne ,Stimati Domni ,

Centrul de Educare Canina Romania  ( CEdC), este Centrul pilot national de selectie si formare a cainilor de cautare-salvare si voluntarilor care doresc sa se implice in activitatile de emergenta si in situatii de urgenta. In activitatea sa de peste 12 ani, CEdC a reprezentat Romania in peste 35 actiuni si activitati nationale si internationale umanitare, de emergenta si  chinologice, a participat in 10 actiuni NATO si UE (cutremurele din Tucia -1999, 2000, dezastrele din Croatia, Iran si Grecia, inundatiile din Romania 2005- 2007, disparitii de persoane etc.), find membru si partener la cele mai importante organizatii nationale si internationale de profil ; participant la multiple expozitii si examene de lucru organizate de AChR , FCI si IRO..

Avem deosebita placere sa va informam ca  la Congresul Mondial IRO, ca o recunoastere a activitatii deosebite a asociatiei noastre; Organizatia Mondiala a Cainilor de Salvare - IRO   a hotarit ca in Romania, la Craiova sa se desfasoare, pentru prima data in Europa de Est, cele mai importante evenimente chinologice utilitare de salvare din 2008 si 2009 .

Primul eveniment important a avut loc in perioada 19 – 20 aprilie 2008 -  International IRO Test – „Cupa Europei de Est”. Acesta are o importanta deosebita deoarece este singurul eveniment din Europa unde s-au desfasurat toate specialitatile de lucru de salvare. Rezultatul a fost unul pe masura , Comisia de evaluare a IRO a remarcat organizarea, atitudinea , mentalitaea si nivelul chinologic la calificativul POZITIV.
        Asta inseamna ca pentru prima data Romania, a intrat in circuitul international competitional al IRO, iar Centrul de Educare Canina ( reprezentantul Romaniei la IRO) este singurul club chinologic utilitar care poate organiza orice tip de concurs de lucru de salvare – international , European, Mondial.

Aceasta activitate este un preambul al celui mai important eveniment chinologic mondial din 2009 - Campionatul Mondial al Cainilor de Salvare. Cu mari sanse evenimentul va avea loc in luna iulie 2009, in Romania, la Craiova.  Centrul de Educare Canina Romania fiind desemnat de catre  IRO si FCI sa fie orgnizatorul ambelor evenimente internationale.

Stimati Colegi acum cind am demonstrat pe plan mondial ca mentalitatea , capacitatea si nivelul chinologic romanesc utilitar se afla la nivelul tarilor europene cu palmares si rezultate canine consideram si dorim sa fiti alaturi de noi in organizarea evenimetelor mondiale ce vor urma.

Avind in vedere ca  dumneavoastra sunteti  fini cunoscator si apreciati activitatile chinologice internationale de frumusete dar si utilitare de salvare, apelam la amabilitatea dumneavoastra de a ne sustine pe viitor , fiind constienti de faptul ca fara ajutorul si experienta dumneavoastra nu putem realiza programele, proiectele si strategia chinologico-manageriala a evenimentele prezentate mai sus , fiind onorati daca doriti sa fiti membru in echipa de imagine a Romaniei .

Cu respect ,

Prof.  Liviu IONESCU

Presedinte C.Ed.C.
Lector & Team –leader IRO"

M-am interesat despre cele citite si am gasit urmatoarele:
1. Pe pagina oficiala a IRO, la rubrica "Mitglieder" (adica "membri"), in dreptul Romaniei scrie:
RO Rumänien Centrul de Educare Canina - Craiova
 http://www.iro-dogs.org/extradomains/irodogsorg/index.php?mID=10
cu urmatorul "link":
http://www.sardog.ro/

2. Pe pagina de internet a IRO, la rubrica "Ubersicht 2008" ("prezentare generala 2008"), am gasit:
CdEC  19. - 20.4.08 Int. IRO Prüfung RH-E / RH F,FL,T,W
Kontakt: CdEC

http://www.iro-dogs.org/extradomains/irodogsorg/index.php?mID=141

3. La adresa de internet a CdEC se gasesc si rezultatele examenului din Romania:
http://www.sardog.ro/ex.html
http://www.sardog.ro/documente/tabel_participanti.doc

Si poze.....si reportaje
http://s280.photobucket.com/albums/kk197/cedcro2008/

4. Despre legatura intre IRO si FCI am gasit urmatoarele:
"Kooperationsvertrag
Am 25. Januar 2006 wurde in den Räumen des Österreichischen Kynologenverbandes (ÖKV) der
Kooperationsvertrag zwischen der Fédération Cynologique Internationale (FCI) und der Internationalen
Rettungshunde Organisation (IRO) von FCI Präsident Hans Müller und IRO Präsident Dr. Wolfgang Zörner
unterzeichnet."

"Contract de cooperare
Pe data de 25.ian.2006, in incaperile asociatiei chinologice din Austria (ÖKV), a fost semnat de catre presedintele FCI, dl. Hans Müller si de catre presedintele IRO, dl. Dr. Wolfgang Zörner contractul de cooperare intre Federatia Chinologica Internationala (FCI) si Organizatia Internationala a cainilor de salvare (IRO)"

http://www.iro-dogs.org/extradomains/irodogsorg/media/B/Bericht%20-%20Kooperationsvertrag%20FCI-IRO.pdf

Din pacate nu am fost sa vad acel examen ca sa va impartasesc impresii proprii.

Asa ca, nu ramane decat sa ii felicitam, sa le uram succes in ceea ce isi propun sa realizeze.......si poate putem sa ii ajutam si noi (ca lucreaza cu ciobanesti germani)!

Daca s-ar realiza ceea ce isi propun cei din CdEC, ar fi primul Campionat Mondial pe teme chinologice organizat in Romania!!!

Orice viata de om salvata inseamna mai mult decat orice titlu obtinut in orice expozitie!

BRAVO LOR!!!

Parerea mea.

Bogdan Nitescu
Hero Member

WCh. Romano Dominus ( Tano )

« Reply #1 on: May 31, 2008, 01:00:27 AM »

Acum tocmai am primit urmatorul e-mail:

"Stimate Doamne, Stimati Domni, Avem placerea si onoarea de a va anunta oficial ca pentru prima data in Europa de Est , in Romania , la Craiova se va organiza un CAMPIONAT MONDIAL. Ca urmare a rezultatelor managerial-chinologice si a activitatii canine de salvare a Centrului de Educare Canina ( presedinte dl. Liviu Ionescu), Organizatia Mondiala a cainilor de salvare cu aprobarea Federatiei Chinologice Internationale au decis ca in luna iulie 2009, la Craiova sa aiba loc cea de a 15-a editie a CAMPIONATULUI MONDIAL al Cainilor de Salvare. In plus, presedintele comitetului international de organizare al Campionatului Mondial 2009 ( votat in unanimitate ) a fost numit dl. Liviu Ionescu  / Romania. Conform FCI , este cea mai mare realizare a chinologiei romanesti, iar persoana mai sus mentionata fiind primul roman ales , la acest nivel. Cu respect, Staff-ul CEdC"

Eu nu pot sa zic decat: BRAVO...SINCERE FELICITARI!!!

Ma bucur sincer pt. voi!

Si sper ca va dati seama ce mare onoare vi s-a acordat si ce mare responsabilitate v-ati asumat!

Felul in care veti reusi sa organizati si sa desfasurati acest CAMPIONAT MONDIAL o sa puna o "stampila" pe intreaga miscare chinologica din Romania!!!

Sper sa iasa asa cum ne dorim cu totii.....adica SUPER!

BAFTA!
alessya1405
Hero Member

Tora

« Reply #2 on: August 13, 2008, 10:10:06 AM »

Multumim frumos! Si noi speram acelasi lucru, si tinand cont de modul in care a fost notata, la nivel IRO, organizarea examenului international din aprilie, nici nu avem motive sa credem ca ar putea fi altfel. Singurul lucru pe care nu l-au inteles (IRO), a fost slaba participare a romanilor la examen - fiind primul ex. IRO organizat in Romania, se asteptau la o participare masiva a romanilor. Sa speram ca data viitoare va fi bine si din punctul asta de vedere ....
Ce ma incanta pe mine, este ca munca depusa pentru promovarea si sustinerea activitatii SAR este apreciata, macar pe plan international.
http://www.sardog.ro/poze_HR.html
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: