Buna tuturor si scuze ca nici nu am apucat sa ma prezint,dar urmeaza..
Sunt putin stresat asa ca o sa va intreb direct ce sa fac?
am o fetita,Jessy de CG de 1an si 8 luni si este la prima fatare.De aseare de pe la noua a inceput si deja are 13 puiuti si cred ca are ganduri sa mai scoata inca

. Intrebarea mea este cati pui pot sa ii las luand in considerare ca este si talie mica (aprox 42Kg).am inteles ca ,de obicei la prima fatare sunt cam 4-5 pui.Jessy vad ca se incapataneaza sa imi arate ca poate mai mult.Ce ma sfatuiti?Totusi nu sunt prea multi,nu o sa o epuizeze?Ajunge laptele pentru atatia?Rog sfaturi.
Multumesc anticipat
Felicitari pentru pui, sa-ti traiasca.
In primul rand ai mare grija ca toti puii sa suga, mai ales cei mai mici. Din 3 in 3 ore, zi si noapte, du-te si pune cateii la supt, cel mai bine ii imparti in doua grupe si ii pui la supt prima data femelele sa zicem si apoi masculii. Puii mai mari si mai puternici ii vor impinge pe cei mici si nu ii vor lasa sa suga, asa ca tu trebuie sa fii atent si sa ii pui sa suga preferabil din mamelele mari si pline de lapte.
Cateaua trebuie hranita foarte bine ca sa poata produce lapte mult si de calitate. Cumpara o mancare uscata superpremium - Eukanuba, Royal Canin, alti useri te pot sfatui ce marci bune se mai gasesc prin tara. Eu am avut un cuib de 12 catei in primavara, toti au trait bine merci, dar femela manca trei portii de Eukanuba pe zi.
In primele 2-3 zile, daca femela face fitze la mancare, poti amesteca mancarea uscata cu conserva, sa ii dea gust mai bun si sa o imbie sa manance cat mai mult.
Bafta mult asi sa ne spui te rog cati catei sunt in total

)
A, si am uitat ceva. Ai grija ca puii sa suga foarte bine in primele 48 de ore. Laptele (colostru) contine anticorpi care vor proteja cateii in urmatoarele saptamani, asa ca este crucial ca puii sa suga colostru in primele zile de viata.