Forum ciobanesc german
November 05, 2012, 06:59:21 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: SV-Bundessiegerzuchtschau 2012 in Ulm

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
Author Topic: Gestatia la femela ciobanesc german  (Read 11192 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« on: May 27, 2008, 07:12:16 PM »

Stim cu totii ca gestatia la caine dureaza intre 58-67 zile, cu o medie de 63 zile insa pe mine m-ar interesa cat a durat gestatia la femelele voastre?
Pentru un studiu mai exact ar fi important sa stim si zilele de calduri in care a fost montata femela, varsta, de cate ori a mai avut pui si eventual numarul si sexul puilor rezultati. Stiu ca e o intrebare cu raspunsuri complet aiurite insa in masura notitelor luate va rog sa ma luminati si pe mine.
 Am eu un pitic pe creier mai ales ca Nati sta sa explodeze si nu mai fata o data!!!!

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar

Eu NU sunt membru CNCG!
by Blue Eyes
Jr. Member
**

Aaska von Pavora; Priti von Hausszente....

« Reply #1 on: September 12, 2008, 03:19:16 PM »

Buna ziua. As dori sa imi spuneti care sunt manifestarile unei femele care intra in calduri, precum si perioada la care este indicata monta. Mentionez ca femela are aproape 3 ani si 2 fatari la activ. Cat de mult ajuta testul de progesteron pt. a-mi da seama perioada de ovulatie? Sunt calcule care trebuie facute? Ce laborator veterinar recomandati pentru testul de progesteron, avand in vedere ca locuiesc in Medias (jud Sibiu) iar pentru mota vreau sa o duc in Arad ? Daca nu intra in "calduri" ele se pot "induce"? Daca da, cum si unde (locatie adica). Scuze pt intrebarile multe si dese Smiley

Cainele este singura fiinta de pe pamant care isi iubeste stapanul mai mult decat pe el insusi (Josh Billings)
petshop4you
minnruz
Full Member

« Reply #2 on: May 12, 2010, 11:22:49 PM »

Se supara cineva daca sterg praful de pe acest topic? Am inceput sa fac notari privind prima gestatie a femelei mele. A fost montata in ziua de 26 aprilie, 2010, reprezentand a 12 a zi de calduri. Varsta femelei este de 3 ani si 2 luni. Va voi tine la curent doar daca intereseaza pe cineva, oricum notarile vor fi facute.

MiNnRuZ
minnruz
Full Member

« Reply #3 on: June 23, 2010, 06:07:50 PM »

Ziua 59 a gestatiei a adus pe lume primii pui ai Iagai, 7 la numar, sexul o sa vi-l spun imediat.

MiNnRuZ
andreibizzy
Newbie
*

« Reply #4 on: July 25, 2010, 08:47:25 AM »

Buna tuturor si scuze ca nici nu am apucat sa ma prezint,dar urmeaza..
Sunt putin stresat asa ca o sa va intreb direct ce sa fac?
am o fetita,Jessy de CG de 1an si 8 luni si este la prima fatare.De aseare de pe la noua a inceput si deja are 13 puiuti si cred ca are ganduri sa mai scoata inca Smiley. Intrebarea mea este cati pui pot sa ii las luand in considerare ca este si talie mica (aprox 42Kg).am inteles ca ,de obicei la prima fatare sunt cam 4-5 pui.Jessy vad ca se incapataneaza sa imi arate ca poate mai mult.Ce ma sfatuiti?Totusi nu sunt prea multi,nu o sa o epuizeze?Ajunge laptele pentru atatia?Rog sfaturi.
 Multumesc anticipat
gladiatorul
Hero Member

« Reply #5 on: July 25, 2010, 11:55:13 AM »

"ca este si talie mica (aprox 42Kg)." Ori este supraponderala ori este de talie mare !

Nu mor cainii cand vor caii !
andreibizzy
Newbie
*

« Reply #6 on: July 25, 2010, 12:05:47 PM »

"ca este si talie mica (aprox 42Kg)." Ori este supraponderala ori este de talie mare !
nu stiu,poate m-am inselat eu cu talia.sunt nou in domeniu.
Si totusi revin cu intrebarea Cati pui este indicat sa ii las?dupa ce sa ma orientez la selectie?Poate sunt deja raspunsurile la intrebarile mele pe forum dar acum nu imi permite timpul sa caut,stau maimult cu jessy.Astept raspuns
gladiatorul
Hero Member

« Reply #7 on: July 25, 2010, 12:35:45 PM »

Eu spun sa lasi toti puii ! dar sa sustii cateaua sa o ajuti cu hranirea,e pacat sa le lom viata doar pentru simplu motiv ca sunt prea multi

Nu mor cainii cand vor caii !
Sven1976
Newbie
*

« Reply #8 on: July 25, 2010, 01:08:32 PM »

nu stiu,poate m-am inselat eu cu talia.sunt nou in domeniu.
Si totusi revin cu intrebarea Cati pui este indicat sa ii las?dupa ce sa ma orientez la selectie?Poate sunt deja raspunsurile la intrebarile mele pe forum dar acum nu imi permite timpul sa caut,stau maimult cu jessy.Astept raspuns

Primele zile este important sa suga toti puii laptele de la mama lor, iar ulterior poti sa le dai un amestec de lapte cu galbenus de ou usor incalzit cu biberonul. De la 3-4 saptamani poti sa incepi sa le oferi si hrana speciala pentru pui (de ciobanesc german). Multa bafta cu puiutii!
Irina2007
Hero Member

« Reply #9 on: July 25, 2010, 03:39:50 PM »

Buna tuturor si scuze ca nici nu am apucat sa ma prezint,dar urmeaza..
Sunt putin stresat asa ca o sa va intreb direct ce sa fac?
am o fetita,Jessy de CG de 1an si 8 luni si este la prima fatare.De aseare de pe la noua a inceput si deja are 13 puiuti si cred ca are ganduri sa mai scoata inca Smiley. Intrebarea mea este cati pui pot sa ii las luand in considerare ca este si talie mica (aprox 42Kg).am inteles ca ,de obicei la prima fatare sunt cam 4-5 pui.Jessy vad ca se incapataneaza sa imi arate ca poate mai mult.Ce ma sfatuiti?Totusi nu sunt prea multi,nu o sa o epuizeze?Ajunge laptele pentru atatia?Rog sfaturi.
 Multumesc anticipat

Felicitari pentru pui, sa-ti traiasca.

In primul rand ai mare grija ca toti puii sa suga, mai ales cei mai mici. Din 3 in 3 ore, zi si noapte, du-te si pune cateii la supt, cel mai bine ii imparti in doua grupe si ii pui la supt prima data femelele sa zicem si apoi masculii. Puii mai mari si mai puternici ii vor impinge pe cei mici si nu ii vor lasa sa suga, asa ca tu trebuie sa fii atent si sa ii pui sa suga preferabil din mamelele mari si pline de lapte.

Cateaua trebuie hranita foarte bine ca sa poata produce lapte mult si de calitate. Cumpara o mancare uscata superpremium - Eukanuba, Royal Canin, alti useri te pot sfatui ce marci bune se mai gasesc prin tara. Eu am avut un cuib de 12 catei in primavara, toti au trait bine merci, dar femela manca trei portii de Eukanuba pe zi.
In primele 2-3 zile, daca femela face fitze la mancare, poti amesteca mancarea uscata cu conserva, sa ii dea gust mai bun si sa o imbie sa manance cat mai mult.

Bafta mult asi sa ne spui te rog cati catei sunt in total Smiley)

A, si am uitat ceva. Ai grija ca puii sa suga foarte bine in primele 48 de ore. Laptele (colostru) contine anticorpi care vor proteja cateii in urmatoarele saptamani, asa ca este crucial ca puii sa suga colostru in primele zile de viata.
andreibizzy
Newbie
*

« Reply #10 on: July 25, 2010, 06:23:08 PM »

Au ramas 8 din 13.sper sa fie toti bine.multumesc pentru mesaje,totusi putin cam intarziate dar nu din vina voastra ci din necunostinta mea.M-am gandit mult la sanatatea lui jessy.Asta este,invatam din greseli din pacate.Va multumesc la toti pentru ajutor
dorutzu
Hero Member

Vanilly

« Reply #11 on: February 23, 2012, 10:50:40 AM »

Dati-mi va rog un sfat:e normala lipsa poftei de mancare la femela gestanta ,cu vreo saptamana inainte de fatare???Mentionez ca inainte manca tot de rupea,fapt pentru care a si pus in greutate,dar de cateva zile mananca tot mai putin.Azi 23.02.2012. e in a 57-a zi de la prima monta.(am facut monta dubla).

"Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare,nu te va musca.Aceasta este cea mai importanta diferenta dintre un caine si un om."
Bogdan
Hero Member

Navarro

« Reply #12 on: February 23, 2012, 10:55:00 AM »

Fa-i portii mai mici si mai multe.
Este perfect normal sa nu mai poata manca ca si inainte de sarcina.

MEMBRU ARCG!
Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
freddy25
Hero Member

« Reply #13 on: February 23, 2012, 03:46:27 PM »

Stomacul este presat de pui si de aceea nu poate m,anca. Foarte bun sfatul cu mese mai dese si in cantitati mai mici dar cantitatea totala pe o zi sa fie aceeasi ca si inainte de nu mai putea manca.
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #14 on: February 23, 2012, 04:06:20 PM »

E normal, datorita cresterii in volum a uterului toate celelalte sunt impinse si stramtorate..inclusiv stomacul si plamanii. Asadar loc de mancare nu mai este si nici chef de papat fiindca atunci cand papa nu mai poate respira la fel de bine....cunosc senzatia Smiley)  Cred c-o sa fete mai multi de 4-6 Smiley.  Pe langa mesele dese si mici , ar fi bine sa fie si consistente, hranitoare daca tot papa ceva. Oricum , nu te stresa, e hranita bine pana acum, e normal sa se comporte asa; de asemenea e f. probabil ca acum, in ziua 57 sa inceapa pregatirea pt. fatare.

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar

Eu NU sunt membru CNCG!
Pages: [1] 2   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora 

turenhof