Forum ciobanesc german
June 05, 2008, 04:52:44 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Anunturi: Rezultate Expozitii de Club Ciobanesc German

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Atentie la TURBARE!!! Vaccinati cainii antirabic!!!  (Read 133 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Ariana
Global Moderator

Nati v. K

« on: June 02, 2008, 06:54:32 PM »

Va rog sa verificati carnetele de sanatate si sa acordati importanta maxima vacinarii antirabice!
Daca a trecut mai mult de un an de la vaccinare fugiti urgent si faceti vaccinul antirabic.
Daca stiti ca va aflati intr-o/langa o zona declarata focar de rabie/carantina in ultimele luni (sunt nenumarate) ar fi bine sa repetati vaccinul o data la 6 luni.
Daca locuiti langa padure sau zone nelocuite frecventate de vulpi nu lasati cainii liberi si de asemenea fiti constienti ca oricand o vulpe turbata poate intra in curtea dumneavoastra si se poate lupta cu cainii vostri ( de multe ori chiar cainii ataca intrusul). Pe cat posibil "blindati" orice eventuala cale de acces in curtea dumneavoastra.
Va alertez deoarece multi proprietari sunt inca inconstienti si cu toate ca se stie foarte bine situatia rabiei in tara noastra mai ales din ultimele luni nu isi vaccineaza cainii, sunt delasatori si iresponsabili. Tocmai mi-a spus colega de serivici ca azi a fost inevitabila eutanasierea unei femele de Rottw. tocmai din aceasta cauza.
Care este situatia: Daca un caine nevaccinat intra in contact cu o vulpe diagnosticata ulterior turbata si mai ales se si constata urme de muscaturi pe caine...soarta ii este pecetluita. Daca este vaccinat se acorda din start o perioada de observatie in care cainele este supravegheat.
Asa ca va rog fiti foarte responsabili, vi se poate intampla si voua !!!

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 Vet'
KANGDANLIN
Full Member

« Reply #1 on: June 02, 2008, 07:53:10 PM »

cam care ar fi cele mai expuse zone din tara ...se stie vreun focar sigur?
Thara
Sr. Member

Tara

« Reply #2 on: June 02, 2008, 07:58:15 PM »

cam care ar fi cele mai expuse zone din tara ...se stie vreun focat sigur?
Cluj   Azn   .eu doar de cluj stiu...noroc cat de cat ca padurea nu e tocmai aproape de mine,insa in cartier la mine sunt o droaie de caini nevacinati si vai de capul lor
Ariana
Global Moderator

Nati v. K

« Reply #3 on: June 02, 2008, 08:04:34 PM »

Expusa e toata tara daca e s-o luam asa....bineinteles ca vulpea este principalul vinovat (asta inafara omului) saracile vulpi....asadar zonele poulate de vulpi sunt cele mai expuse. Numai in judetul Cluj sunt peste 50 de focare in ultimele luni..si Brasovul e in top si mai sunt foarte muuulte judete, dati numai un search pe google punand accent pe " focare de rabie", veti fi surprinsi.

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 Vet'
Thara
Sr. Member

Tara

« Reply #4 on: June 02, 2008, 08:07:24 PM »

acuma in luna mai trebuia sa fie o expo la noi la Cluj si din cate am inteles rabia a fost motivul pt care s-a anulat   
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora