Ariana
Global Moderator

Nati v. K
|
 |
« on: June 04, 2008, 03:04:54 PM » |
|
As vrea sa-mi spuneti la ce varsta intarcati definitiv puii...atat spre binele lor cat si cel al mamei. Ma gandesc ca majoritatea crescatorilor despart puii de mama de la o anumita varsta. De data asta as vrea sa intarc puii mai repede, data trecuta au supt-o pe saraca Nati pana la 6 saptamani (au inceput sa manance de la 3 saptamani). Avand in vedere ca sunt printre noi crescatori cu o experienta covarsitoare ii rog sa ne impartaseasca si noua cate ceva  , in urma experientei dobandite la ce varsta recomandati intarcarea ? P.S. sau doar impartasiti planul/modul vostru de alimentatie si intarcare al puilor.
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" Vet'
|
|
|
Ariana
Global Moderator

Nati v. K
|
 |
« Reply #1 on: June 04, 2008, 05:47:29 PM » |
|
Chiar nu exista nici un crescator experimentat?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Irina2007
|
 |
« Reply #2 on: June 04, 2008, 06:04:55 PM » |
|
Si eu intarc puii tot la 6 saptamani. Ultimul cuib chiar l-am intarcat la 6,5 saptamani, femela avea inca lapte foarte mult si era innebunita sa stea cu puii. Eu nu as recomanda sa se intarce puii mai devreme decat in cazuri extreme. Am avut o femela care deja la 5,5 saptamani maraia puii si ii musca, delicat cat sa-i sperie, dar n-am vrut sa risc Doamne fereste vreo urechiusa ciupita sau mai stiu eu ce.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Global Moderator

Nati v. K
|
 |
« Reply #3 on: June 04, 2008, 06:36:03 PM » |
|
Da, dar ma gandeam ca prea ii lungesc mamelele si o jumulesc! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Irina2007
|
 |
« Reply #4 on: June 04, 2008, 06:44:51 PM » |
|
Daaaa, puii sunt niste mici tortionari, musca, zgarie ... Dar atat timp cat femela ii iubeste si are grija de ei e ok. Ma doare sufletul cand le vad zgariate si cu vanatai unde incearca cate un pui sa suga lapte direct din piele. In ultimii ani veterinarii au inceput sa recomande aici sa se tina femela la pui pana la 8 saptamani si sa se vanda puii la 10 saptamani. Asta chiar mi se pare exagerat  mai ales la rasele mari.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
VON HAUS BURA
Hero Member

pasiune la rang de arta !
|
 |
« Reply #5 on: June 04, 2008, 11:17:02 PM » |
|
As vrea sa-mi spuneti la ce varsta intarcati definitiv puii...atat spre binele lor cat si cel al mamei. Ma gandesc ca majoritatea crescatorilor despart puii de mama de la o anumita varsta. De data asta as vrea sa intarc puii mai repede, data trecuta au supt-o pe saraca Nati pana la 6 saptamani (au inceput sa manance de la 3 saptamani). Avand in vedere ca sunt printre noi crescatori cu o experienta covarsitoare ii rog sa ne impartaseasca si noua cate ceva  , in urma experientei dobandite la ce varsta recomandati intarcarea ? P.S. sau doar impartasiti planul/modul vostru de alimentatie si intarcare al puilor. la 3,5-4 sapt. treptat/concomitent cu laptele de mama, le dau conserva de carne pisata......mai precis 3 mese de conserva pe zi( din cele 4), timp in care mama este separata de ei in timpul zilei, iar ultima masa a 4 a este de lapte de mama( puii stind pe toata perioada noptii cu femela mama pina dim.) iar pina la 5 sapt poate 6 asta este metoda pe care o folosesc. ai grija daca puii sau unii dintre ei sunt mai lenesi.....insist mai mult cu laptele de mama. daca vrei mai multe detalii sau nu te descurci poti sa ma suni.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Global Moderator

Nati v. K
|
 |
« Reply #6 on: June 06, 2008, 12:07:09 AM » |
|
Cu ce conserve de carne hraniti puii? Papa bun.... Multumesc mult pentru ponturi, ma descurc nu e vorba ..insa as mai scuti-o pe Nati...de aceea ma intereseaza cum procedati voi cei mult mai experimentati. Ma gandeam ca poate exagerez daca ii las pana la 6 saptamani...cand ii intarca ea. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
KANGDANLIN
|
 |
« Reply #7 on: June 06, 2008, 12:27:04 AM » |
|
eu cand am avut puiuti, le-am dat orez cu conserva de peste.....faceau moarte de om pt o gura de mancare din aia
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Global Moderator

Nati v. K
|
 |
« Reply #8 on: June 06, 2008, 06:57:49 PM » |
|
Ma interesa marca conservei...speciala pentru pui, la un meniu diversificat ma pot gandi si eu...tottusi am sa raman la hrana uscata, sunt de parere ca e foarte buna.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
VON HAUS BURA
Hero Member

pasiune la rang de arta !
|
 |
« Reply #9 on: June 06, 2008, 09:29:12 PM » |
|
Ma interesa marca conservei...speciala pentru pui, la un meniu diversificat ma pot gandi si eu...tottusi am sa raman la hrana uscata, sunt de parere ca e foarte buna.
pedigree pal junior.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Irina2007
|
 |
« Reply #10 on: June 07, 2008, 12:20:15 AM » |
|
Ma interesa marca conservei...speciala pentru pui, la un meniu diversificat ma pot gandi si eu...totusi am sa raman la hrana uscata, sunt de parere ca e foarte buna.
Eu nu le dau deloc conserva, ca se invata cu ea si apoi nu mai mananca mancare uscata. Le dau mancare uscata Eukanuba puppy peste care pun apa calda si las sa se inmoaie bine si mananca cu pofta, n-am nici o problema cu ei. Uneori mai raman fara mancare inmuiata si amestec cu conserva sa completez (Eukanuba sau Iams). Se vede foarte clar ca mananca cu mai multa placere conserva, dar la mesele urmatoare incep sa faca fitze 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dux
|
 |
« Reply #11 on: June 08, 2008, 12:03:44 AM » |
|
Eu nu le dau deloc conserva, ca se invata cu ea si apoi nu mai mananca mancare uscata. Le dau mancare uscata Eukanuba puppy peste care pun apa calda si las sa se inmoaie bine si mananca cu pofta, n-am nici o problema cu ei. Uneori mai raman fara mancare inmuiata si amestec cu conserva sa completez (Eukanuba sau Iams). Se vede foarte clar ca mananca cu mai multa placere conserva, dar la mesele urmatoare incep sa faca fitze  bine ai venit pe forum.ai cam lipsit.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Global Moderator

Nati v. K
|
 |
« Reply #12 on: June 08, 2008, 12:43:57 PM » |
|
Si eu i-am crescut pe ceilalti cu Eukanuba puppy...a fost excelenta. Acum voi avea Arden Grange...sper sa mearga la fel de bine. Chiar asa...bine ai revenit! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Irina2007
|
 |
« Reply #13 on: June 08, 2008, 05:16:22 PM » |
|
bine ai venit pe forum.ai cam lipsit.
Merci mult dux. Ultimele luni au fost cam nasoale, dar a trecut. Luna trecuta a trebuit sa-mi duc una din fete la cezariana, asa ca stiu exact prin ce trece Ariana. A mea a scos 3 catei singura apoi a inceput sa aiba contractii din ce in ce mai usoare pana nu a mai avut deloc. Ne-am dus de urgenta la vet, cezariana, au mai fost 2 pui, unul viu si unul mort. Nu am vrut sa ma bag si sa intreb imediat dupa ce s-a intamplat, dar mie mi se pare foarte ciudat ca toti 7 puii sa fie morti. Ati incercat sa ii resuscitati? Eu am muncit 15 minute la catelul care a scapat pana sa aud primul scancet, parea mort clar, dar l-am frecat continuu, respiratie artificiala, cardio, si dupa 15 minute luuuuuungi, cand deja nu-mi mai simteam mainile, a scos primul sunet. Oricum, sa-ti traiasca puii si sa te bucuri de ei.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Global Moderator

Nati v. K
|
 |
« Reply #14 on: June 09, 2008, 05:32:38 PM » |
|
Ei, asta e, n-am incercat chiar 15 minute dar am incercat cu toti...din pacate majoritatea erau deja rigizi, cel angajat pe traiect incepea sa miroase...am luat si eu parte activ la cezariana si crede-ma mi-am dat toata silinta dar nimic...Au fost multi, foarte mari si travaliul greu le-a pus capac.. :'( Eu m-am consolat gandindu-ma ca a facut 7 si ca Nati si-a revenit nesperat de repede si bine, la jumatate de ora dupa cezariana straduindu-se sa isi curete puii. Ai tai sunt bine?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|