Forum ciobanesc german
June 16, 2010, 08:23:56 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
pensiune
Anunturi: Rezultate si Poze Examen de Lucru BH-IPO cu arbitru S.V

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2 3   Go Down
  Print  
Author Topic: musca intruna!  (Read 6483 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
melisch
Sr. Member

Maya

« on: June 04, 2008, 04:51:44 PM »

Cer ajutor din partea celor care au mai multa experienta. Am un CG de 6-7 saptamani si este foarte agresiv. Inteleg ca are probleme ca ii cresc dintii dar mi se pare exagetat ceea ce face musca in continu si roade tot ce ii sta in cale. Prefaratele ei sunt picoarele mele si obiectele tari de preferat din fier. Dimineata, bucuroasa ce e, cum ma vede pur si simplu atarna pe blugii mei. Apoi ma prinde de papuci/blugi si inceaca pe unde poate sa ma musca. Avem grija sa-ii atragem atentia in asemena situatii o punem pe spate si ne jucam asa cu ea. Obieceiul nemaiintalnit la alti pui, pt mine, este ca sta pe loc se uita in ochii mei si musca in gol. Apoi se ridica la atac, sare si iar musca nu ma prinde nici nu ma atinge doar musca aerul. Este doar felul ei de a se juca sau are probleme de comprtament. Prieteni ai nostrii se feresc de coltii ei de lapte  Grin. Pe sotul meu samabata a prins de glezna si astazi (miercuri) are urmele celor patru clotisori ascutiti al ei. O am de doau saptamani si vrea sa va spun ca cred ca de trei ori m-a lins pe fata si suntem impreuna vreo 15 ore pe zi. Am mai crescut pui de corcituri care nici nu stiau cum sa te linga cum sa-ti arate dragostea, ea sta sa vada cum ma poate musca. Am de ce sa-mi fac griji? Ma iubeste stiu pt ca plange dupa mine doarme langa mine, se bucura sa ma vada deci stie ca sunt stapana ei dar totusi vrea sa preia deja conducerea?

danielaionel
Daniela
Hero Member

Windy Stress

« Reply #1 on: June 04, 2008, 04:56:06 PM »

Stai linistita, cam toti puiutii fac asa si da lasa urme foarte mult. Si eu am avut aceasta problema cu Benny si am rezolvat-o luandu-i jucarii. Adica de cate ori vine si vrea sa te muste de picioare ofera-i jucaria si sa inteleaga ca nu are voie sa te muste pe tine si doar jucaria. Eu zic ca doar are foarte multa energie si nu ai de ce sa te ingrijorezi. Sa o stapanesti sanatoasa, sa te bucuri de ea si sa petreceti clipe frumoase Smiley

My little dog - a heartbeat at my feet.
Ariana
Global Moderator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #2 on: June 04, 2008, 04:57:41 PM »

E un caine perfect sanatos cu temperament bun, foarte multa energie si dornica de multa comunicare si cunoastere! Multi si-ar dori asa catel...

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar
melisch
Sr. Member

Maya

« Reply #3 on: June 04, 2008, 05:22:26 PM »

Mersi cat at fost rapizi ,m-am linistit. Eu fac cum mi-a sugerat si danielaionela are un mic crocodil din cauciuc si ii bag in gurita, dar nu tine mult, mainile si picoarele mele sunt mai apetisante. Daca am pantofi cu toc (nu din modele ascutite ci mai grosolane) ii dau sa rade tocurileoricum inca doarme mult repedese linisteste, dar parca saptamana asta e mai jucausa dormea mai putin nu se oboseste atat de repede. Creste agresivitatea si cand primeste din cand in cand carne cruda, atunci nu aude nu vede pana simte mirosul, nu indraznesc sa-i dau din mana precis mar prinde cu dintisorii asa de repede il ingite! Am tot studiat situl azi pt ca am crezut ca a luat-o razan de la carne pt ca iam dat carne cruda aproape dupa ce l-am primit.
Ariana
Global Moderator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #4 on: June 04, 2008, 05:27:33 PM »

Nu creste agresivitatea!
La varsta aceasta nu se poate pomeni de agresivitate, prin muscatura ea intra in contact cu mediul exterior, cu voi...la fel cum un copilas baga in gura orice ii pica in mana. Nu mai spune ca e agresiva fiindca nici nu se pune problema! Ea e f. curioasa si desteapta pe deasupra...nu e un catel "mutulica" si bleg.

P.S. Da-i linistita si din mana mancare, chiar si carne cruda, de acum trebuie s-o obisnuiesti cu asa ceva. Nu-ti fie teama de ea si veti deveni cele mai bune prietene. Tin minte cand era Nati a mea mica ....ma musca de blugi si o purtam prin toata casa....ce momente happy erau acelea...asa musca toti cateii cu dintii de lapte..ca acele.
« Last Edit: June 04, 2008, 05:30:25 PM by Ariana » Logged

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar
melisch
Sr. Member

Maya

« Reply #5 on: June 05, 2008, 11:39:38 AM »

Am revenit sa va mai povestesc aventurile lui Maya. Am incercat seara sa-i dau carnea cruda din mana (cum mi-a recomandat Ariana), la prima bucata am ramas cu o mica zgarietaura si n-am mai indraznit a doau sa-i dau din mana. I-am ordonat sezin timp ce eu stateam in picoare, pana la urma s-a asezat si urmearea carnea cum am cobarat mana catre ea sa-i arunc carnea a sarit si ea dupa carne zgariendu-mi degetul aratator cu coltii din fata destul de adanc, asa ca restul carni a fost obligata s-o manance de pe jos pentru ca mi-a trecut pofta de la dresaj. Dupa ce mi se vindeca rana reluam dresajul :-)
maysa
Hero Member

Aida&Luiza

« Reply #6 on: June 05, 2008, 12:26:57 PM »

poti sa o inveti de pe acum cum e cu comanda..usor.. .....cand vezi ca se repede  ii spui usor .. usor.. daca da sa muste strangi pumnul cand linge deschizi incet pumnul si ii zici... asa ,usor ... daca musca ,zici nu sii inchizi pumnul sau chiar refuzi sa i mai dai.. repeti si ai sa vezi ce repede se"disciplineaza"  apropo.. pt dresaj foloseste bucati mici ca sa nu se sature prea repede si sa fie decat ceva bun si sa vrea cat mai mult (deci mai multe exercitii +plus ca mananca mai iute si apoi e atenta la tine si nu si pierde concentrarea.....)
« Last Edit: June 05, 2008, 12:38:02 PM by maysa » Logged

Un adapost uscat, destul de incapator, alimentatie regulata, apa proaspata, miscare suficienta si lucru cu cainele, ca si contactul intensiv cu oamenii. In plus, deparazitarea si vaccinarea regulata, intretinerea blanii, a urechilor si a danturii - asta este standard!
alessya1405
Hero Member

Rick

« Reply #7 on: June 05, 2008, 12:27:28 PM »

Nu-ti mai trage mana, ca de-aia ramai cu zgarieturi - asa o sa ai doar intepaturi  Wink
O sa invete sa manance din mana si nu va dura mult, trebuie doar sa se convinga ca nu-i iei mancarea si deci nu trebuie sa se napusteasca si s-o "fure" cat mai repede. Dupa ce se convinge ca nu poftesti si tu la carnea ei, o sa manance frumos, ca o fata civilizata  Smiley
Rinos
Sr. Member

-AMIR-

« Reply #8 on: June 05, 2008, 02:39:29 PM »

Succes cu Maya...si rabdare.Sa va bucurati mult timp impreuna de acum inainte.

Iubeste-ti aproapele.
Rinos
Sr. Member

-AMIR-

« Reply #9 on: June 05, 2008, 02:47:10 PM »

Cand ii dai sa manance din mana,nu tine mancarea cu degetele.Aseazo in palma si tine palma intinsa,asa ea va apuca bucatica de carne si nu te va mai musca.Comenzile trebuiesc date pe un ton mai convingator sa inteleaga ca ea trebuie sa faca ce ii ceri si nu invers.Succes.

Iubeste-ti aproapele.
melisch
Sr. Member

Maya

« Reply #10 on: June 05, 2008, 06:56:51 PM »

Mersi pt sfaturi am sa incerc s-o pun in practica.
Bitica_Oana
Jr. Member
**

Rina de Regata

« Reply #11 on: October 01, 2008, 04:01:51 PM »

Ce bine ca am gasit acest subiect deoarece am si eu aceai problema cu Rina. Cand ne jucam ma musca de maini si de picioare. Astazi era sa raman si fara nas. Laughing
Are jucarii destule(3 mingii si una chitaitoare, un cerc de cauciuc, un os de cauciuc, un os de piele de vita), dar mainile le am plinde de zgarieturi. Strange si trage spre ea. Degetele le baga la masele cand le prinde, dar cel mai tare ma in grijoreaza faptul ca dupa ce ne jucam ii spun SEZI, executa miscarea si cand m-am intors ma trezesc cu cultii bine infipti in picior.
Daca voi ziceti ca este normal atunci... Lips Sealed  ma conformez. Stiu ca tatal Rinei isi pazeste cu sfintenie teritoriul(curtea) si ma gandeam ca s-a transmis si la ea.
In schimb nu am probleme cu luatul din palma. Cand ii dau recompensa pentru SEZI o ia foarte frumos, chiar si pastiluta cu vitamine o ia frumos din palma.
bettyishor
Newbie
*

« Reply #12 on: October 03, 2008, 12:01:58 PM »

salut..... e prima oara cand postez pe acest forum desi va citesc de mult opiniile si sfaturile!
am un CG de 4 luni, e fetitza casei, o am de 3 luni si am cateva probleme cu ea....una dintre ele care e in concordanta cu acest topic e ca de cand o am nu m a lasat sa o mangai pe caput sau pe spate, numai pe burtica...daca vreau sa o mangai ma "clantane" ... acum si a schimbat dintisorii si ma "prinde" destul de tare de mana...
cred k am si o explicatie...dar vreau sa mi o consult cu voi... sotul meu de vreo luna si ceva o tot "haraie", o prinde, o  trage, o imobilizeaza...cica asa se joaca ei...si de aici mi am dat seama k nu suporta mainile!nu suporta e mult spus....dar cand le vede miscandu-se...sare la ele si ne capseaza!cum as putea sa o dezvat?! cer ajutorul vostru..multumesc mult si sper sa ma primiti in echipa voastra
melisch
Sr. Member

Maya

« Reply #13 on: October 03, 2008, 02:36:06 PM »

Bine ai venit! Din moment ce eu am deschis acest topic am zis ca va raspusa va impartasesc evolutia ei.
A mea era la fel cum zice bettyischor, ba se lauda si ca a muscat veterinarul la 3 sau 4 luni. Asa era ea capsa pe oricine, orice chiar si aerul. S-o mangai pe cap sau pe spate fara sa vrea ea .... Drac ia-ti gandul si vreau sa zic ca nu "harait", pentru ca mie imi era frica iar baietii rar aveau timp si de ea. Si acuma la aproape 6 luni eu greu s-a mangaiem pe cap sau pe spate non stop cauta sa ma musca (singura silvare a mea ii bag mingea in gura si-o mangai cat ea se joaca cu mingea). Incerc sa nui dau ocazie scot picorul din gura ei, nu ma pun jos daca vad ca nu e destul de obosita (cchiar ieri ma muscat brusc din joaca), dar nu-si mai clantene dintii de cand si-a schimbat dantura Wink. Mie mi se pare ca sa mai potolit din muscat. Incearca sa-i atragi atentia cu jucarii sa aiba permanent ceva in gura cat va jucati si va mai uita de muscat. Bafta in continuare.
Bitica_Oana
Jr. Member
**

Rina de Regata

« Reply #14 on: October 03, 2008, 05:29:35 PM »

Mai...as vrea sa-mi raspunda stapanii de caini care au fost la IPO...
Ar fi bine sa lucrez cu mason cu catelusha mea de acum(2 luni si 3 sapt.)? Acum vin de afara si numai pot de picioare. Se prinde atat de bine cu dintii de picior incat mi-a rupt pantaloni si apuca cu asa o sete inca nimic nu o determina sa-mi dea drumul. I-am dat si peste picioare si mai rau face. Cu jucariile chiar nu a mers, iar cu N-AI VOIE nici atat.
Ne-am jucat si am inceput sa alergam si m-am oprit cand i-am simtit coltii in gamba.
Pages: [1] 2 3   Go Up
  Print  

Jump to: