Forum ciobanesc german
October 14, 2016, 01:32:40 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: catei salbatici sau doar speriati?  (Read 4937 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Miky Mihaela
Hero Member

« on: July 10, 2008, 03:21:02 PM »

in ultimul timp fiind frumos afara am inceput sa facem iesiri la iraba verde cu niste prieteni.....si in plus am zis ca sashei ii va placea si ii va prinde bine miscarea!  de obicei preferam sa iesim cat mai departe de orash pe malul apei....ieri am fost undeva pe malul raului moldova unde aveam o padurice in spate si eram inconjurati de camp.......la un moment dat isi face aparitia o catelush cu 3 pui care sa asezat cam la 300 de metri de noi ...probabil venise tentata de mirosul de gratar! sasha nu stiu cum a reusit si sa dus pana la mamica cu puiti ...mama a lasato pe sasha sa o miroase fara a o latra sau a o marai ..ia aratat doar un pic coltii la inceput dar ce ne-a uimit a fost un catel pe care sasha a reusit sa il alerge de langa maicasa si parca il "mana" spre noi ...la adus pana langa noi si acolo am ramas putin pe ganduri! acel catelus nu avea mai mult de o luna dar latra si maraia si musca tot ce prindea......cand la lasat sasha in pace fara sa mai incerce sa se joace cu el si sa incerce sa il miroase  Drac ala mic venea la noi sa ne muste  Tasmanian ...am dat sa il alung inapoi la masa care astepta pe iarba fara sa se agite si ala micu a sarit la mana mea de ma capsat de un deget  ..... eu nu credeam ca un pui de catel al varsta de o luna poate fi atat de ...curajos? salbatic? .....am incercat pe urma sa ii dam de mancare da el nimic intindeai mana sa ii dai de mancare si dadea sa te muste fara sa manance carnciorii lasati langa el  ...fugea dupa tine sa te capseze ( precizez ca a facut asa vreo 2 ore pe langa noi in loc sa fuga la masa .....ca fratii lui mai scoteau din cand in cand cate un zgomot deci stia incotro ar trebui sa fuga ) Shocked Shocked ..imi pare rau ca nu am avut camera sa il fi filmat sa vedeti ce dracusor de catel! am ramas pe ganduri dupa ziua de ieri! ce se va intampla cu acel catel cand va creste? va fi unul din acei caini prezentati la TV ca a atacat animalele din gradinele oamenilor din satul apropiat? sau mai rau ca a atacat vreun om venit sa culeaga roadele campului? Lips Sealed Cry
 astept si parerile voastre in legatura cu acesti catei care de acum sunt salbaticiti dea binelea dupa parerea mea

Este mai bine sa invatam din greselile facute de-a lungul vietii, decat sa nu fi facut nimic in viata.
Bogdan
Hero Member

Navarro

« Reply #1 on: July 11, 2008, 11:26:27 AM »

Daca sunt fara stapan, probabil nu o sa prinda maturitatea.
Bolile copilariei isi fac simtita prezenta in cazul maidanezilor.

MEMBRU ARCG!
Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
wildspirit
Hero Member

Wildspirit

« Reply #2 on: July 11, 2008, 05:38:50 PM »

Daca ar fi cum spui tu Bogdan nu ar mai exista maidanezi.

Don`t worry..be happy
Miky Mihaela
Hero Member

« Reply #3 on: July 11, 2008, 07:10:24 PM »

Daca sunt fara stapan, probabil nu o sa prinda maturitatea.
Bolile copilariei isi fac simtita prezenta in cazul maidanezilor.
in mare parte bolile isi spun cuvantul dar din 7-8-9-10 puiuti 1-2 scapa(am ca ex. de 5 ani o femela in spatele blocului la..din fiecare serie de pui 1-2 au prins maturitatea acum sunt in jur de 9 ...o mica "turma" de caini)! macar cei din spatele blocului au mai primesc de mancare de la vecini ...sunt obisnuiti cu , contactul cu oamenii dar cei de pe camp?  Undecided

Este mai bine sa invatam din greselile facute de-a lungul vietii, decat sa nu fi facut nimic in viata.
emrdark
Full Member

« Reply #4 on: July 28, 2008, 12:46:14 AM »

maidanezi sunt periculosi rau daca te prind te musca de te ia naiba

Cainele cel mare musca incet dar te doare, cainele cel mic musca repede dar nu te doare decat un pic ...
Thara
Global Moderator

« Reply #5 on: July 31, 2008, 08:27:34 PM »

maidanezi sunt periculosi rau daca te prind te musca de te ia naiba
Sunt de acord ca unii maidanezi sunt periculosi,dar mai mult ca sigur tot din vina oamenilor au ajuns asa.Eu insumi am fost muscata acum 2 ani in luna mai de un caine din cartier,care statea in statia de troleu,cand am incercat sa ma apropii de el(a fost vina mea,pt ca desi am vazut ca se temea am insistat).Dar cateva saptamani mai tarziu eram in troleu si pe partea cealalta a strazii,unde statea cainele niste "smecherasi" il speriau dand cu pietre in el si tipand.cainele a luat-o la fuga cu coada intre picioare.Deci saracul de el nu avea de unde sa stie ca eu nu voi face la fel,probabil ca nu era prima data cand cineva il gonea sau incerca sa-i faca rau.Sunt multi care se tem de cainii de pe strada si dau cu pietre dupa ei,i gonesc in toate felurile posibile.Eu fac multe plimbari cu Tara,iar din pacate am vazut cazuri in care o persoana venea pe aceeasi parte de strada cu mine si cand a vazut cainele(desi era legata si mergea la pas)a trecut pe partea cealalta.
wildspirit
Hero Member

Wildspirit

« Reply #6 on: August 01, 2008, 06:35:38 PM »

Thara..stiu ce zici.Mereu am sustinut in stanga si in dreapta cand am avut ocazia ca e vina omului pentru ca s-a ajuns aici.Oamnii i-au parasit,oamenii i-au neglijat,i-au batut,i-au chinuit,si-au batut joc.Cat despre caini salbatici..ei bine stim cu totii ca o data ce un catel primeste un picior,doua de la oameni si pe deasupra mai e si infometat si batut de soarta probabil va tine minte si va prinde teama tot restul vietii de oameni.Teama se manifesta in 2 moduri:
1.coada intre picioare si o taie la fuga cand vede un om apropindu-se
2.agresivitate fata de orice pui de om
Am avut o copilarie lunga alaturi de cateii strazii.Am suferit o data cu ei pentru ca nu le puteam oferi la toti un adapost si hrana zilnica.Apoi nu puteam opri pe toata lumea sa ii bata,sa arunce cu pietre,etc.
Imi amintesc in mod placut de un lup corcit..care era agresiv iesit din comun.Era pericol public,e adevarat.Insa oamenii blocului il iubeau tare mult iar eu m-am apropiat incet de el si m-am ales cu un prieten de nadejde.Intelegeam de ce era agresiv..era mai mic si lumea credea ca isi poate permite o gluma cu el..de fiecare data existau raniti.Si de fiecare data ma luptam sa nu fie dus la hingheri stiind de ce se intampla asta.Poate nu era o reactie obiectiva..dar de parerea asta sunt eu.Noi suntem de vina

Don`t worry..be happy
Thara
Global Moderator

« Reply #7 on: August 01, 2008, 07:27:20 PM »

pai da,noi suntem de vina.ar trebui educati oamenii totusi.multi se gandesc ca "e doar un caine".gresit,animalele astea au sentimente.pacat ca putini vad.   Undecided  chiar daca nu sunt de rasa,cu certificat de origine,asta nu inseamna a nu simt.si eu am locuit pana acum 4 ani la bloc,am crescut la bloc si stiu cum sunt oamenii de acolo.si la noi la bloc erau mereu probleme cu cainii,ba vecinii care nu imi suportau cainele meu,ba se lua de cainele blocului,iar apoi dupa ce am avut-o pe Tara ma "distra" ca de cate ori intra in calduri se adunau masculi la bloc(asta i enerva la culme pe vecini)   LOL
ady
Hero Member

Smile! It confuses people!

« Reply #8 on: November 06, 2008, 12:02:12 AM »

poate era lup  Drac

Isa 58:6 Iată postul plăcut Mie: desleagă lanţurile răutăţii;împarte-ţi pînea cu cel flămînd, şi adu în casa ta pe nenorociţii fără adăpost; dacă vezi pe un om gol, acopere-l, şi nu întoarce spatele semenului tău.
Atunci lumina ta va răsări ca zorile, şi vindecarea ta va încolţi repede;
Miky Mihaela
Hero Member

« Reply #9 on: November 08, 2008, 02:27:55 AM »

daca era lup il luam acasa garantat!!!

Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: