Forum ciobanesc german
June 16, 2010, 08:32:33 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
pensiune
Anunturi: Rezultate si Poze Examen de Lucru BH-IPO cu arbitru S.V

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: gestatie catea CG  (Read 3087 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Gaby11
Newbie
*

« on: September 07, 2008, 12:10:37 AM »

1. este contraindicat sa o deparazitez si implicit vaccinez?
2. ce alimentatie sa adopt pe tot parcusul intregului proces(gestatie,alaptare)?
3. este necesar un supliment de vitamine?
Irina2007
Hero Member

« Reply #1 on: September 07, 2008, 12:49:27 AM »

1. Deparazitarea si vaccinarea se fac inaintea caldurilor, nicidecum pe parcursul acesteia. Trebuie sa te feresti sa dai catelei gestante medicamente, nici chiar picaturi cu antibiotic in urechi nu poti sa ii pui.
2. In prima jumatate a gestatiei nu trebuie sa schimbi nimic in alimentatie, si nu trebuie sa maresti cantitatea de mancare. Incepand cu saptamana a 6-a de gestatie poti sa maresti usor portia. Daca femela are o burtica mica, implicit catei putini, nu mari portia. Daca insa incepe sa aiba burtica mare da-i mancare puppy si ceva mai mult. Iar daca are chiar o ditamai burta catre sfarsit, da-i portii mici dar dese.
3. Evita orice fel de suplimente pe parcursul gestatiei, mai ales calciul. Da-i mancare puppy formula super-premium si nu va avea nevoie de nimic altceva.
Bafta multa si sa aveti fatare usoara si catei sanatosi  Wink
Gaby11
Newbie
*

« Reply #2 on: September 07, 2008, 11:32:32 PM »

1. stiam , dar nu eram sigur  Roll Eyes
2. pai eu numai cu mancare junior o hranesc, ca este singura pe care o accepta. acum in timpul sarcinii , o sa trecem pe royal canin german shepherd junior. portiile vor fi la fel, si le voi schimba dupa observatiile facute de tine.
3. poate pe timpul lactatiei o sa suplimentez cu calciu si vitamine, tinand cont si de sfatul medicului.
Merci , sper ca vor fi sanatosi ea si puii, cat si tatal. Doamne ajuta!
Gaby11
Newbie
*

« Reply #3 on: October 04, 2008, 03:52:50 AM »

so, ce alimentatie mi-ati recomanda pe timpul sarcinii, cat si pe timpul lactatiei? ma refer hrana uscata ,special pentru femele gestante?din experiente, ca asa oferte de piata sunt, dar pe care sa o aleg?
bobi_dinamovistu
Full Member

« Reply #4 on: February 09, 2010, 09:15:14 PM »

buna ziua, neavand unde sa merg la ecograf, cu cateaua mea, as vrea sa stiu cum pot afla prin alt mod daca este gestanta, este la a 6-a saptamana de gestatie..
va multumesc Smiley
man
Hero Member

. A u s b r u c h .

« Reply #5 on: February 11, 2010, 10:40:36 AM »

buna ziua, neavand unde sa merg la ecograf, cu cateaua mea, as vrea sa stiu cum pot afla prin alt mod daca este gestanta, este la a 6-a saptamana de gestatie..
va multumesc Smiley

este primipara sau a mai avut pui ?

Ce nu te doboara te face mai puternic.
bobi_dinamovistu
Full Member

« Reply #6 on: February 11, 2010, 11:28:24 PM »

este prima data:)
man
Hero Member

. A u s b r u c h .

« Reply #7 on: February 12, 2010, 10:34:36 AM »

este prima data:)

atunci uita-te la mameloane daca are pui sunt mai proeminente altfel le gasesti mult mai greu.
si ar mai fi o "chestie" prin care ti-ai putea da seama... daca se ridica in doua labe parul de pe burta face un fel de carare pe mijloc (asta datorita lanturilor mamare care incep sa capete proportii)

Ce nu te doboara te face mai puternic.
Ariana
Global Moderator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #8 on: February 12, 2010, 08:11:18 PM »

cu doua saptamani inainte de fatare ar trebui sa se vada cu ochiul liber in majoritatea cazurilor, de la implinirea in flancuri a femelei pana la dezvoltarea mamelelor. Intr-o saptamana ar trebui sa inceapa si "miscarea" puilor...valurile acelea superbe care apar pe blanita mamei.

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar
bobi_dinamovistu
Full Member

« Reply #9 on: February 14, 2010, 09:15:45 PM »

atunci uita-te la mameloane daca are pui sunt mai proeminente altfel le gasesti mult mai greu.
si ar mai fi o "chestie" prin care ti-ai putea da seama... daca se ridica in doua labe parul de pe burta face un fel de carare pe mijloc (asta datorita lanturilor mamare care incep sa capete proportii)
cu doua saptamani inainte de fatare ar trebui sa se vada cu ochiul liber in majoritatea cazurilor, de la implinirea in flancuri a femelei pana la dezvoltarea mamelelor. Intr-o saptamana ar trebui sa inceapa si "miscarea" puilor...valurile acelea superbe care apar pe blanita mamei.
buna ziua, va multumesc pentru raspunsuri,de cateva zile a inceput sa "faca burta" si am chemat veterinarul, si a spus ca ar trebui sa aiba aproximativ 10 pui.Smiley
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: