Forum ciobanesc german
December 08, 2008, 09:23:00 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Anunturi: Euro Dog Show 2012 -Bucuresti, Romania

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: caine achizitonat cu displazie  (Read 1062 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
justme
Newbie
*

« on: October 03, 2008, 04:52:58 PM »

Buna ziua tuturor. Acum 1 an am cerut sfatul forumistilor intrucat doream sa-mi iau un CG femela. cineva mi-a recomandat sa iau de la XXXXXXXXX intrucat avea in acea perioada pui de vanzare. Fiind o persoana de buna credinta si nefiind o cunoascatoare in ceea ce priveste o canisa, ce inseamna un crescator, clubul ciobanescului, am fost f incantata ca am gasit pe cineva, ne-am intalnit, am fost asigurati "verbal" ca, catelul este puiul lui Alfdorfi Nero,am luat puiutul si am sperat sa fie sanatos si sa ne putem bucura de el. A fost de ajuns faptul ca persoana respectiva este cunoscuta pe acest forum si intra in categoria crescatorilor. Aici am gresit, trebuia sa cer pedigree...prea tarziu am contientizat acest lucru insa... pe moment nu m-a interesat, gandindu-ma ca nu vreau eu sa particip la concursuri cu el. Acum cainele are un an jumate, si, pe langa bolile de ficat pe care le are, a fost diagnoticat la Marcovet si cu displazie f grava.
concluzia: nu cunosc acest om. Eu am facut greseala fiind un om de buna credita. Oameni buni, verificati de 10 ori inainte de luati un catel!
« Last Edit: October 03, 2008, 05:06:06 PM by razvan » Logged
razvan
German Shepherd
Administrator

German Shepherd

« Reply #1 on: October 03, 2008, 05:05:38 PM »

justme: Nimeni nu-ti garanteaza  ca un pui de cateva luni nu este displazic. Sunt exemple cu carul de femele/masculi super-titrati au dat pui displazici.
Pe de alta parte nu-i frumos sa acuzi un om/canisa fara sa te documentezi inainte cam ce insemna displazia.

In consecinta ti-am editat mesajul pentru a scoate numele canisei.

darzenia, loialitatea si devotamentul pe care il arata fata de stapan, situeaza Ciobanescul German in fruntea elitei canine....

Der Gebrauchshund
Global Moderator

Deutscher Schäferhund

« Reply #2 on: October 03, 2008, 09:03:56 PM »

Daca exista dovezi ca acel caine a fost vandut drept caine de rasa cu pedigree, dar defapt nu este, si daca mai sunt si alte probleme grave, probleme despre care "crescatorul" nu vrea sa auda si sa incerce sa ajute, trebuie mentionata canisa/crescatorul. Mai ales fiind "recomandata" de forum.

... you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one ...
thorhaus
Sr. Member

« Reply #3 on: October 03, 2008, 09:04:06 PM »

justme: Nimeni nu-ti garanteaza  ca un pui de cateva luni nu este displazic. Sunt exemple cu carul de femele/masculi super-titrati au dat pui displazici.
Pe de alta parte nu-i frumos sa acuzi un om/canisa fara sa te documentezi inainte cam ce insemna displazia.

In consecinta ti-am editat mesajul pentru a scoate numele canisei.

practicam cenzura? de ce ?
VON HAUS BURA
Hero Member

pasiune la rang de arta !

« Reply #4 on: October 03, 2008, 10:32:05 PM »

va dau doua teme de gindit....:
1. pui cumparat din canisa mea a fost diagnosticat cu displazie( din parinti cu displazie ok. )...m am oferit sa l schimb si nu a fost de acord IOANA ( BOND DE VIFOR ) in concluzie am decis sa returnez jumatate din pretul puiului....

2.pui depistat cu aceasi boala.....cel putin dupa spusele stapinului( renumitul dresor KOCSIS  ATTILA -TG. MURES) care imi era dator si astfel a justificat, neachitarea datoriei cu toate ca.....acel caine anul acesta a trecut IPO 1 si mai nou am inteles ca este si GESTANTA ! Shocked

DECI NU STIU CUM ESTE MAI BINE SA FACA UN CRESCATOR........ Undecided
robert
Hero Member

"VOM TEAM DANIRO"

« Reply #5 on: October 03, 2008, 11:33:30 PM »

@justme : In legatura cu puiutul achizitionat de tine, pot spune ca Alfdorfi Nero care are examenul de displazie efectuat,  o buna perioada de timp a fost la mine pentru monta. Poti spune mai exact cam in ce perioada de timp ai luat puiutul, poate de la mine sau poate de la altcineva, sa vad cu ce te pot ajuta.Daca l-ai luat de la mine pot sa-ti ofer alt puiut, asta daca doresti.
« Last Edit: October 03, 2008, 11:42:29 PM by robert » Logged
razvan
German Shepherd
Administrator

German Shepherd

« Reply #6 on: October 04, 2008, 08:25:23 AM »

practicam cenzura? de ce ?

Nu practicam cenzura, am lasat numele masculului, care din cate stiu eu nu mai este in canisa care era mentionata in postare.

Pe de alta parte nu vreau si cred ca nimeni nu vrea sa se creeze un precedent si sa urmeze un val de postari incriminatorii la adresa diverselor canise ....Postari care pot fi reale sau facute cu rea intentie ...

darzenia, loialitatea si devotamentul pe care il arata fata de stapan, situeaza Ciobanescul German in fruntea elitei canine....
Der Gebrauchshund
Global Moderator

Deutscher Schäferhund

« Reply #7 on: October 04, 2008, 11:29:01 AM »

Nu practicam cenzura, am lasat numele masculului, care din cate stiu eu nu mai este in canisa care era mentionata in postare.

Pe de alta parte nu vreau si cred ca nimeni nu vrea sa se creeze un precedent si sa urmeze un val de postari incriminatorii la adresa diverselor canise ....Postari care pot fi reale sau facute cu rea intentie ...
Corect. Daca exista dovezi incriminatoare si cel mai important, personajele nu se inteleg in privat, putem posta pe forum, in rest, exista riscul crearii unui precedent.
In orice activitate exista probleme, caracterul personajelor implicate depinde de modul in care le rezolva.
Recomand astfel discutia in privat, ca si prim pas!

... you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one ...
vifor
Hero Member

o viata pentru un caine

« Reply #8 on: October 07, 2008, 02:00:27 PM »

va dau doua teme de gindit....:
1. pui cumparat din canisa mea a fost diagnosticat cu displazie( din parinti cu displazie ok. )...m am oferit sa l schimb si nu a fost de acord IOANA ( BOND DE VIFOR ) in concluzie am decis sa returnez jumatate din pretul puiului....

2.pui depistat cu aceasi boala.....cel putin dupa spusele stapinului( renumitul dresor KOCSIS  ATTILA -TG. MURES) care imi era dator si astfel a justificat, neachitarea datoriei cu toate ca.....acel caine anul acesta a trecut IPO 1 si mai nou am inteles ca este si GESTANTA ! Shocked

DECI NU STIU CUM ESTE MAI BINE SA FACA UN CRESCATOR........ Undecided
Ce trebuie sa faca un crescator?
Parere mea este ca in America ( SUA si Canada) lucrurile sunt foarte clare la vanzarea puilor.
1.Cand se vinde puiul acesta se vinde cu un pret, dar pretul real este mai mare, urmand ca diferenta sa fie achitata de cumparator la varsta de 1 an si cateva zile cand va venii rezultatul displaziei.
Pana atunci cumparatorul nu primeste actele cainelui, in cazul in care cainele este displazic se sterilizeaza si diferenta nu mai este achitata!Totul se face sub forma de contract!Chiar in contract se precizeaza ca acel pui trebuie obligatoriu sterilizat in caz de displazie!
Atunci cand se cumpara puiul cresctorul ii garanteaza ca puiul respectiv este din monta declarata prin efectuarea ADN-ului.

Irina2007
Sr. Member

« Reply #9 on: October 07, 2008, 06:16:31 PM »

Ce trebuie sa faca un crescator?
Parere mea este ca in America ( SUA si Canada) lucrurile sunt foarte clare la vanzarea puilor.
1.Cand se vinde puiul acesta se vinde cu un pret, dar pretul real este mai mare, urmand ca diferenta sa fie achitata de cumparator la varsta de 1 an si cateva zile cand va venii rezultatul displaziei.
Pana atunci cumparatorul nu primeste actele cainelui, in cazul in care cainele este displazic se sterilizeaza si diferenta nu mai este achitata!Totul se face sub forma de contract!Chiar in contract se precizeaza ca acel pui trebuie obligatoriu sterilizat in caz de displazie!
Atunci cand se cumpara puiul cresctorul ii garanteaza ca puiul respectiv este din monta declarata prin efectuarea ADN-ului.

Unde ai auzit tu ca se face asa ceva in Sua si Canada? Nici gand. Ceea ce zici tu se face in cazul in care stapanul decide sa cumpere dreptul de monta, si atunci achita crescatorului diferenta de pret intre un caine fara drept de monta si unul cu drept de monta.

Legea te obliga sa dai actele catelului in termen de 6 luni de la data achizitionarii. Naiba te ia daca depasesti termenul, la cat sunt americanii de obsedati cu procesele, a doua zi dupa ce depasesti termenul gasesti in cutia postala citatia la tribunal  Grin Nici gand sa tii actele un an de zile.

Aici cateii se vand in felul urmator: omul vine, vede cateii, trece interviul, da banul, semneaza contractul si ia catelul. Catelul vine cu garantie de sanatate pentru orice boala genetica plus boli contagioase.
In cazul nefericit in care cainele este depistat cu displazie grava, se inlocuieste catelul, mai bine zis se da pe gratis alt catel. Daca stapanii nu vor alt catel, atunci, in functie de contract, se returneaza jumatate sau toti banii primiti pe catel.
Daca puiul a fost vandut din start cu drept de monta, atunci se da altul gratis daca OFA nu ii da Ex, Good sau Fair.

Test ADN nu se face in Canada. In State se face daca un mascul are mai mult de 5 cuiburi pe an, dar se face aleatoriu cate unui catel, in nici un caz nu se testeaza toti cateii.

Exista crescatori care fac urmatorul lucru: vand cateii cu un pret, si apoi in clipa in care primesc rezultatele testului de displazie, returneaza 50-100$ din pret.
Altii prevad in contracte obligativitatea testului de displazie, pe cheltuiala crescatorului. Cumparatorul e obligat sa testeze si i se returneaza banii.

De aceea aici testele se fac pe bune, nimeni nu isi permite sa vanda catei cu probleme si apoi sa dea banii inapoi sau sa dea catei gratis. Cainii depistati cu displazie nu sunt reprodusi, iar marea majoritate nu reproduc nici macar cainii care primesc Fast Normal (OFA da B), ca sa nu mai vorbim ca nimeni nu reproduce un caine cu Noch Zugelassen (OFA da M) care sunt considerati de-a dreptul displazici. Caini de mare valoare cu fast normal importati din Germania sunt reprodusi, dar foarte atent, numai cu femele cu E si G. Daca afla cineva ca ai reprodus un caine cu displazie adio reputatie, ti se duce vorba imediat si toata munca de ani si ani ti se duce de rapa.
vifor
Hero Member

o viata pentru un caine

« Reply #10 on: October 07, 2008, 06:53:13 PM »

Corect!Dar ce am scris eu s-a intamplat unui prieten, dar a fost ok pana la urma. El a facut un contract in care era de acord ca pedigreeul sa ramana in original la crescator, daca sunt probleme cu displazia sa nu m-ai achite diferenta si deci si nici dreptul de monta.El a platit 50 % din bani la cumparare.Tot in contract erau stipulate si in ce conditii se retureaza toti banii sau o parte din ei.
Irina2007
Sr. Member

« Reply #11 on: October 07, 2008, 07:00:11 PM »

Corect!Dar ce am scris eu s-a intamplat unui prieten, dar a fost ok pana la urma. El a facut un contract in care era de acord ca pedigreeul sa ramana in original la crescator, daca sunt probleme cu displazia sa nu m-ai achite diferenta si deci si nici dreptul de monta.El a platit 50 % din bani la cumparare.Tot in contract erau stipulate si in ce conditii se retureaza toti banii sau o parte din ei.

Astea sunt exceptii, intelegeri private intre crescator si cumparator. Dar in general treaba nu merge asa, toti respecta legea si regulamentele CKC/AKC. Nimeni insa nu te impiedica sa negociezi alte conditii, mai ales cand e vorba de un cuib bun cu catei cu mare potential.
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora