stilgar
Full Member

Ciobanesc German
|
 |
« on: December 16, 2005, 04:54:39 PM » |
|
din ce am observat eu la noi in tara nu prea exista asa ceva.........sau doar unii..... 1 toaletaj. sa zicem ca e vorba de un ciobanesc asa ca toaletajul e mai putin important... dar totusi.. efectul vizual ajuta mult mai repede place un caine periat cu blana curata........ la expo muntenia canto de'l utoasdasdas cum il cheama...... nu inteleg de ce nu a fost si el periat putin... tot se apropie craciunul (apropo de ingrasat porcul in ajun) la tg mures la cacib.... un domn isi peria de zor cainele pentru ca apoi "pt stralucire" sa-i aplice (nu exagerez) jumatate de spray de silicon(pentru bord de masina)... doar urma sa intre cu cainele in ring........ 2 starea fizica nu am un caine antrenat dar totusi il scot mereu in parc iar cand nu pot macar alearga cu gasca in curte, totusi am observat,mai ales pe caldura, ca nu rezista la o expozitie mai lunga. adica cu alergatura multa(se plictiseste si se culca)iar daca intra la bob e atat de plictisit incat abia se misca. asta e unul din motivele pentru car l-am pus la bicicleta. dar daca eu fac asta cu greu(si pregatesc doar un caine) cum se descurca crescatorii "grei" care au mai multi?!
am auzit ca afara pentru cainii de top se foloseste si o nutritie nu tocmai normala( ma refer la anabolizante, steroizi, etc.) pentru sporirea rezistentei. voi ce stiti de asta?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dsh
|
 |
« Reply #1 on: December 16, 2005, 05:11:49 PM » |
|
- chiar si la CG e necesara toaletarea - asta daca ai bun simt si nu intri cu cainele in ring cum l-ai luat din padoc (daca il iei de pe canapea, presupun ca e ceva mai bine...  ); personal, ii fac o baie cu cateva zile inainte (4 - 5), nu inainte cu o zi, pt. ca altfel parul nu se ,,aseaza", plus ca dupa spalare, 2 -3 zile pierde ceva mai mult par, deci n-o sa vreau sa intru cu el in ring plin de smocuri care stau sa cada; exista sprayuri de volum si luciu pt. caini - folosirea siliconului pt. bordul masinii mi se pare caz de abuz si cruzime! - pregatirea cainelui d.p.d.v. fizic, al rezistentei, s-a mai discutat - exercitiu! bicicleta e buna, dar nu suficienta; daca ai timp si spatiu, improvizeza un ring si, pur si simplu, exerseaza; pt. zilele calduroase foloseste un pulverizator cu apa si o galetusa - ceinele se uda in zonele fara par (nu pe cap sau spate) - burta (in special testiculele, la masculi) si pernute; cainele NU trebuie sa bea apa intre ture - e chiar periculos sa lasi un caine care tocmai a depus mult efort sa bea apa (daca ,,cere" clar apa, pulverizezi usor si in gura si atat - nu il lasi sa bea); - ,,greii" care au mai multi, daca sunt cu adevarat ,,grei" au o echipa intreaga care pune umarul la pregatirea cainilor (oricum, ,,grei" nu participa cu multi caini, ci doar cu 2, 3 varfuri); pe cei care doar se dau ,,grei", ia-i vazut si tu - au caini mai prost pregatiti decat amatorii  - probabil ca mai sunt si ,,iubitori" care isi indoapa cainii cu anabolizante - am auzit... cat e de adevarat, nu stiu...
|
|
|
|
|
|
Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #2 on: February 15, 2006, 12:12:20 PM » |
|
In ce priveste expozitiile as vrea sa incep cu expo. din 29-30.04Â Satu Mare daca ma ajuta D-zeu si am nevoie de sfaturile voastre. Mai sunt doar 2 luni si ceva..pe ce ar trebui sa ma axez? Pozitie, dantura, prestanta in ring...?Cum dispare zapada ma gandesc sa o alerg cu bicicleta. Daca o apuca cheful de joaca sau incepe sa maraie fioros? Va avea putin peste 11 luni la sfarsitul lui aprilie, cum trebuie s-o prezint la varsta aceasta? Banuiesc ca ar fi bine s-o prezinte altcineva, nu eu....eu sa fiu pe la vreun colt de ring sa-i atrag atentia :jump2Â , sa ma dau de ceasul mortii. HELP...  Multumesc...
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
|
|
|
Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund
|
 |
« Reply #3 on: February 15, 2006, 12:41:13 PM » |
|
Pai se vede ca stii ce trebuie sa faci! What's the problem?
|
|
|
|
|
|
... you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one ...
|
|
|
Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund
|
 |
« Reply #4 on: February 15, 2006, 12:42:20 PM » |
|
Mare grija insa la punctul cu cheful de joaca. Sa nu fie prea strunita, ca poate deveni timorata, ceea ce e muuult mai rau decat joaca!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

|
 |
« Reply #5 on: February 15, 2006, 12:53:37 PM » |
|
Stiu ?? Mare grija insa la punctul cu cheful de joaca. Sa nu fie prea strunita, ca poate deveni timorata, ceea ce e muuult mai rau decat joaca!
OK, multumesc, atunci o voi lasa sa fie cat mai naturala, doar asa "subtire" o voi corecta in ce priveste dorinta ei de joaca-dominare. Sper sa nu-mi faca vreo figura pitica si sa o dea afara din ring.Si mai sper ca la grupa aceasta de varsta sa fie mai intelegatori arbitri, sau nu? Comanda "inainte" e bine daca si-o insuseste? Sau e alta comanda mai buna pt "ring"? :'( :'( incep sa ma stresez, sorry
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dsh
|
 |
« Reply #6 on: February 15, 2006, 12:59:33 PM » |
|
pai... ideile de baza le sti; de axat, trebuie sa te axezi pe... tot! cheful de joaca sau dispozitiile agresive i le elimini prin exercitiu; cel mai bine, zic eu, ti-ar prinde un cadru similar celui de la expo; adica un spatiu unde sa poti improviza un ring; nu aveti prieteni (cu   ) patrupezi prin parc? faceti rost de banda de ring, asezati-o intr-o forma dreptunghiulara (de obicei ase e ringul) si jucati-va de-a expozitia; poti folosi pe post de tarusi copacii din dotare - noi asa faceam; naty a lucrat deja disciplina, nu? asa ca n-ar trebui sa-ti fie greu s-o controlezi; pentru verificatul dintilor cred ca cel mai bine este s-o asezi in ,,sezi"; trebuie sa mearga si la pas, pentru verificarea pasului, aplomburilor, jaretilor; ,,pozitia" presupun ca ati tot exersat-o; asa cum ai spus, cel mai bine ar fi sa faceti un double handling; un mers bun e dat de 2 factori: anatomie si execritiu, deci cu cat mai mult (exercitiu) cu atat mai bine; atentie! treaba cu atrasul atentie nu e foarte usoara; trebuie sa stii cand si cum sa -i atragi atentia; in nici un caz cand e cu spatele la tine!  (sa nu te mire, se intampla  mai des decat crezi  ); daca are un temperament nervos, daca e un caine excesiv de entuziast, prezenta ta ar putea strica prezentarea, si atunci e de preferat sa nici nu fii prin zona, altfel va trage excesiv, la trap va intra in buiestru si va fi in general nervoasa si greu de controlat; da-i drumul la exercitiu si ai sa vezi pe parcurs ce trebuie corectat.
|
|
|
|
|
|
Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
|
|
|
Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund
|
 |
« Reply #7 on: February 15, 2006, 12:59:50 PM » |
|
Se poate folosi orice comanda, care crezi ca e mai folositoare. Oricum, daca va participa mai des la expozitii, invata ea pe parcurs. Trebuie sa invatati acum amandoua, ea cum sa se comporte, ceea ce vine si cu timpul, iar tu cum s-o chemi, ceea ce este fooarte important. Astea le poti invata sau la antrenamente de ring, sau pe parcurs, cum castigi experienta.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dsh
|
 |
« Reply #8 on: February 15, 2006, 01:01:00 PM » |
|
e corect ce spune clcg, in principiu... dar tine cont ca intri deja la juniori, iar arbitrajul nu mai e indulgent ca la clasele mici, deci nici un topaitor si un naravas n-o sa fie apreciat...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund
|
 |
« Reply #9 on: February 15, 2006, 01:01:52 PM » |
|
Grija, dresajul de disciplina poate sa strice mult in ceea ce priveste expozitia. Nu mers la pas trebuie, adica nu disciplina conteaza, deci nu stresati cainii!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund
|
 |
« Reply #10 on: February 15, 2006, 01:03:00 PM » |
|
E mai grav sa fie un caine timorat, decat un topaitor in anumite limite rezonabile. Deci gasiti echilibrul intre ele.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dsh
|
 |
« Reply #11 on: February 15, 2006, 01:05:49 PM » |
|
asa e! nu stresa cainele! dar tine cont ca la mersul inainte - inapoi cainele NU trebuie sa traga ci sa mearga lejer, la pas; cat despre disciplina, daca a fost lucrata strict pe recompensa - ma refer la minge NU la hrana - si in general lucreaza cu placere si percepe si disciplina ca pe o experienta pozitiva, placuta, stimulatoare (asa cum ar trebui), nu ar trebui sa creeze probleme; sunt multe aspecte de luat in calcul;
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

|
 |
« Reply #12 on: February 15, 2006, 01:09:17 PM » |
|
e intradevar cam nervoasa si plina de entuziasm.... cum ma simte s-a cam terminat. La dresaj cand mi-a simtit urma care se intersecta cu traseul ei a innebunit si n-a mai fost chip de calmare pana nu i-a dat drumul dresorul sa vina la mine care eram ascunsa  mai departe dupa niste copaci. Cand e singura cu dresorul e foarte cuminte si ascultatoare, dresajul "de baza"l-a cam terminat (asta e disciplina,nu?)sezi,culcat,pas,asteapta,pe loc.....etc multumesc pentru sfaturi dsh, CLCG.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dsh
|
 |
« Reply #13 on: February 15, 2006, 01:11:46 PM » |
|
asta e disciplina incepe exercitiul pt. expo (poate e dispus dresorul sa te ajute, poate o si prezinta, daca face si handling); stiu multi caini care NU se prezinta cu stapanul in zona; de obicei sunt ,,somati"  sa stea acasa;
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

|
 |
« Reply #14 on: February 15, 2006, 01:13:54 PM » |
|
pana acum dresajul s-a bazat pe recompensa dar hrana...sa continui cu o minge? tin sa precizez ca executa comenzi si fara recompensa,mai ales dupa vreo 2 ore de alergaturi si joaca e o placere sa lucrezi cu ea  
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|