|
Thara
|
 |
« Reply #135 on: October 07, 2009, 01:02:23 PM » |
|
e musai sa tii cainele in casa pana la terminarea schemei de vaccinare si apoi o perioada de vreo 10 zile inca - stiam eu. mai ales ca au fost probleme in curtea respectiva...eu consider ca mai bine previi decat sa tratezi.mai ales daca ai mai avut caini cu parvo,probabil stii ca este scump tratamentul si ca animalutul se chinuie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sebicu
Full Member

|
 |
« Reply #136 on: October 07, 2009, 01:38:19 PM » |
|
Cat dureaza schema de vaccinare?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Thara
|
 |
« Reply #137 on: October 07, 2009, 01:44:35 PM » |
|
pana la 12 - 14 saptamani - stiu eu.nu sunt medic si nu prea am tangente cu astfel de treburi,mai ales ca a trecut mult de cand femela mea a terminat schema de vaccinare  . dar cam pe atunci.in orice caz,nu mai repede de 12 saptamani. la plecarea din cuib ar trebui sa aiba minim 1 vaccin.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sebicu
Full Member

|
 |
« Reply #138 on: October 07, 2009, 01:56:28 PM » |
|
Am intrebat pt ca nu mai tin nici eu minte, cainele meu are 6 ani si a trecut ceva vreme de atunci. Oricum in primavara as dori sa imi mai cumpar un pui si de aia ma intereseaza asa mult subiectul asta cu parvoviroza. Oricum o sa trec pe la farmacia veterinara si o sa intreb mai multe detalii despre dezinfectarea zonei in care a fost caine bolnav de parvo
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Thara
|
 |
« Reply #139 on: October 07, 2009, 01:58:08 PM » |
|
cel mai bine,info despre parvo poti afla direct de la un cabinet veterinar.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sebicu
Full Member

|
 |
« Reply #140 on: October 13, 2009, 08:07:50 AM » |
|
A folosit cineva VIRKON pentru dezinfectarea curtii pt parvo? Eu am fost ieri la 3 farmacii veterinare si intreband acolo detalii toti mi-au spus ca un plic se pune in 5 litri de apa dar nimeni nu a stiut sa imi spuna la ce suprafata mi-ar ajunge cei 5l. Un medic a zic ca substanta nu e speciala pt exterior ci e pt spatii inchise, mi-a zis ca ei il folosesc i cabilet la ei si pun un strat cam de 0.5 cm de substanta si o lasa de azi pana maine. Stie cineva cum se poate dezinfecta cu aceasta substanta in curte unde este beton, iarba, pamant , etc?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
KLIFF
|
 |
« Reply #141 on: October 13, 2009, 09:01:44 AM » |
|
A folosit cineva VIRKON pentru dezinfectarea curtii pt parvo? Eu am fost ieri la 3 farmacii veterinare si intreband acolo detalii toti mi-au spus ca un plic se pune in 5 litri de apa dar nimeni nu a stiut sa imi spuna la ce suprafata mi-ar ajunge cei 5l. Un medic a zic ca substanta nu e speciala pt exterior ci e pt spatii inchise, mi-a zis ca ei il folosesc i cabilet la ei si pun un strat cam de 0.5 cm de substanta si o lasa de azi pana maine. Stie cineva cum se poate dezinfecta cu aceasta substanta in curte unde este beton, iarba, pamant , etc?
Virkon sau Ecocid (acelasi produs la care difera doar denumirea) au bune referinte pentru dezinfectare, in special impotriva virusului parvo, iar eu il folosesc putin mai concentrat decat in instructiuni, respectiv 1 plic la 4 litri. Ca sa nu fiu nevoit sa dezinfectez toata curtea, strada, drumul national, etc (la un moment dat tot trebuie sa te opresti), m-am rezumat la dezinfectii ale padocurilor si tarcurilor folosind recipientul pentru sampon al unui aparat de spalat cu presiune, iar pe caile de acces catre tarcuri am pus presuri pe care le ud cu solutie ori de cate ori ma duc la pui, iar ca masura supliementara de precautie schimb incaltamintea cu o pereche de papuci destinata numai spatiului dezinfectat. Atentie, desi produsele sunt anuntate ca fiind ecologice (ceea ce nu stiu ce ar reprezenta dpdv toxicologic), e de preferat ca dupa dezinfectarea spatiilor sa treaca o perioada suficienta pentru uscarea suprafetei, inainte sa reintroducem cainii. Inca ceva important.... produsul isi pierde calitatile in cateva zile de la realizarea solutiei, fapt ce poate fi observat prin transformarea culorii amestecului de la roz aprins catre aproape decolorat. Acest produs...s-ar zice ca poate fi utilizat si pentru tratarea apei de baut, dar sincer nu am indraznit sa-mi dezinfectez cainii pe interior. 
|
|
|
|
|
|
Membru ARCG
|
|
|
sebicu
Full Member

|
 |
« Reply #142 on: October 13, 2009, 09:06:35 AM » |
|
Si cam la ce suprafata iti ajung cei 4l de solutie?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
KLIFF
|
 |
« Reply #143 on: October 13, 2009, 09:17:19 AM » |
|
Si cam la ce suprafata iti ajung cei 4l de solutie?
Depinde de porozitatea suprafatei (gresie, beton, asfalt, pamant batatorit, sau pamant afanat), de temperatura exterioara (am incercat o pulverizare fina in mijlocul verii si nu mai razbeam, in sensul ca ce pulverizam se evapora aproape instantaneu). Ca idee generala, la o dezinfectare prin pulverizare, de toamna pana primavara, sau la o ora cand soarele nu imi mai zadarnicea munca, pe beton, folosesc cam 4 litri la 60-80 mp. Ideea este sa reusesti sa uzi suprafata astfel inca fiecare punct al suprafetei sa fie stropit si sa aiba timp aproximativ 10 minute inainte de evaporare pentru anihilarea virusului sau a germenilor impotriva carora actioneaza.
|
|
|
|
|
|
Membru ARCG
|
|
|
sebicu
Full Member

|
 |
« Reply #144 on: October 13, 2009, 09:21:37 AM » |
|
Eu am si aparat de spalat cu presiune dar ma gandeam ca ar fi mai bine sa folosesc pompa de stropit cartofii pt imprastierea substantei. Legat de evaporare, as putea face dezinfectia seara dupa apusul soarelui cand nu mai e asa cald (mai ales in perioada asta a anului).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
marius_bl
|
 |
« Reply #145 on: October 13, 2009, 10:23:26 AM » |
|
E foarte buna pompa , ideea este sa pulverizezi absolut peste tot in padoc sau in locul de joaca sau acces al catelului (cateilor) .Ar trebui sa ai grija totodata sa nu ai rozatoare pentru ca te poti chinui degeaba cu dezinfectia. Si cum spunea si Kliff ar trebui sa ai incaltaminte de schimb cand intri la catel ,oricum catelul sa nu aiba acces la incaltamintea cu care mergi pe strada .
|
|
|
|
|
|
*Link Removed*
|
|
|
sebicu
Full Member

|
 |
« Reply #146 on: October 13, 2009, 10:28:27 AM » |
|
Avand in vedere ca vreau sa imi cumpar un caine ma preocupa foarte tare problema aceasta si de aceea tot intreb. Poate sunt eu prea paranoic legat de faza asta dar mai bine imi iau masuri decat sa aiba probleme cainele dupa aia.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
marius_bl
|
 |
« Reply #147 on: October 13, 2009, 10:43:49 AM » |
|
Nu esti paranoic de loc  parvoviroza e o problema pe care multi o neglijeaza
|
|
|
|
|
|
*Link Removed*
|
|
|
sebicu
Full Member

|
 |
« Reply #148 on: October 13, 2009, 10:47:42 AM » |
|
Inca ceva daca tot suntem la discutia asta, daca eu dezinfectez suprafata unde o sa fie locul de joaca al cainelui si padocul, iar vecinul nu, si cainele se duce langa gardul vecinului este vreo problema? Din ce am mai citit eu virusul patrunde in organism in urma contactului cu fecale contaminate, prin hrana contaminata, si mai putin prin contact direct.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
marius_bl
|
 |
« Reply #149 on: October 13, 2009, 10:56:22 AM » |
|
Sansele sa se imbolnaveasca sunt mici dar exista un risc intotdeauna . Sfatul meu e sa nu lasi puiul sa ajunga in locuri de unde s-ar putea contamina. 
|
|
|
|
|
|
*Link Removed*
|
|
|
|