kty
Newbie
|
 |
« Reply #195 on: April 15, 2010, 09:08:00 PM » |
|
am continuat sa-l hranesc si sa-i dau ceai cu siringa si nu a mai vomat deloc , insa are dureri foarte mari de burtica , am fost din nou la medic si i-a facut un calmant, dar continua sa se vaite si incearca sa se ascunda pe sub mobila.sper sa-si revina ca se chinuie foarte tare.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cherrie
Newbie
|
 |
« Reply #196 on: June 09, 2010, 12:48:19 AM » |
|
Va rog am si eu nevoie de ajutor, am un puiut de rottweiler de 2 luni jumatate si cred ca are parvo, desi e vaccinat! Vomita spuma alba, nu mananca e apatic, abia se tine pe picioare in a doua zi de boala.... Va rog ajutati-ma,ce sa ii fac....innebunesc sa il vad ca se chinuie si plange(scheauna). Daca are cineva niste sugestii de tratament sau orice alt sfat e binevenit! Va multumesc!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Rotorniku
Newbie
|
 |
« Reply #197 on: June 09, 2010, 01:53:46 AM » |
|
Vreau sa imi achizitionez un puiut de cg dar am in casa si un hamster tinut in acvariu exista posibilitate de transmitere de boli sau este posibil ca hamsterul sa aiba vreun microb/virus la care este imun dar un caine il poate lua?Sau orice altceva?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Toni
Newbie
|
 |
« Reply #198 on: June 23, 2010, 02:25:57 PM » |
|
Buna ziua tuturor. Am dat peste acest forum in disperarea mea de a afla cat mai multe despre boala asta: parvoviroza. Mai intai, as vrea sa cer scuze tuturor membrilor intrucat eu am un husky, nu un ciobanesc german. Insa, m-am inregistrat aici, pentru ca am citit toate sfaturile voastre si mi se pare extrem de utile. Am remarcat-o pe D-na Ariana, careia tin sa-i multumesc pentru toate sfaturile. Asa cum spuneam am un catelus husky, de 2 luni jum, care a fost adus din afara pe data de 18 iunie. Tot in aceea zi i-a fost facut primul vaccin si aici in tara urma al 2 lea. Dar ieri s-a imbolnavit din senin, s-a molesit, a inceput sa vomite, nu avea diaree inca. L-am dus la veterinar aseara, si diagnosticul a fost parvoviroza  . De aseara a inceput tratamentul, am fost si astazi de dimineata si urmeaza sa merg si diseara. Aseara dupa ce ma ajuns de la vet, se simtea mai bine, a mers prin casa, insa nu a mancat si nu a baut nimic. Azi de dimineata cand m-am trezit, am gasit in 3 locuri diaree, de culoare maroniu inchis, avand in consistenta un fel de mucoasa. De cand ne-am intors de la tratament, nu schiteaza nici un gest, e abatut, si are frisoane. Nu a mancat nimic, a baut doar cateva picaturi de apa. Am incercat sa-l scot din starea asta de moleseala, l-am ridicat din cusca lui, dar a mers 2 pasi, a facut pishu si s-a asezat din nou in culcusul lui. Ce sa fac? Va rog ajutati-ma. Vreau sa treaca peste incercarea asta si sa ma pot bucura de el pana la sfarsit. D-na Ariana, va rog din suflet, daca aveti un sfat pentru noi, va rog sa ni-l dati. Suntem tare abatuti.  
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #199 on: June 23, 2010, 02:37:48 PM » |
|
In primul rand trebuie sa realizati ca sansele de supravietuire sunt mici. Cu siguranta ati luat catelul de la vreun comerciant de genul "aduc orice rasa la comanda", ofer garantie..etc.. iar catelul n-a fost imunizat deloc impotriva acestei boli. Mi se pare inadmisibil sa vaccinezi un catel in ziua in care il separi de mama si-l transporti km buni supunandu-l unui stres imens.. oricum cred ca n-a fost vaccinat deloc dar e posibil sa ma insel. Semnele de gastroenterita hemoragica indica intradevar parvo. Tot ce puteti face pentru a-i spori sansele de supravietuire este sa-l hidratati nonstop(cu ceiut sau apa fiarta si racita, apa plata), putin cate putin, picatura cu picatura, lingurita cu lingurita, ml cu ml....asta pe langa perfuziile zilnice (1 sau doua/zi in functie de starea catelului). Daca are frisoane puneti-l intr-un loc incalzit, puneti-i sticle cu apa fierbinte de jur imprejur si acoperiti-l cu o patura. In urma diareei hemoragice pierde mult sange si nu isi mai poate regla temperatura. Cititi ce am mai scris in acest topic, alte sfaturi nu am sa va dau din pacate. Doamne ajuta!
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
Toni
Newbie
|
 |
« Reply #200 on: June 23, 2010, 02:51:23 PM » |
|
Multumesc pt raspunsul imediat. Nu a fost luat de la comercianti. L-am primit cadou de la un prieten de-al meu. Intr-adevar cred ca l-a afectat foarte mult si drumul. Acum 10 minute l-am ridicat din nou din culcusul sau si exact cum ma asteptam a facut pipi, dar surprinzator, a inceput s amearga prin casa, a mers intr-un colt unde obisnuia el sa mearga si cand am ajuns langa el am gasit diaree, dar era mai consistenta parca acum, nu mai era atat de apoasa, dupa care s-a indreptat spre cusca lui si a inceput sa manance putin. I-am facut ceai de sunatoare si galbenele pt ca asa mi-a spus vet, dar vad ca nu prea ii place. Ce sa fac? sa-i dau tot apa? Multumesc mult. Sper sa se faca bine. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

|
 |
« Reply #201 on: June 23, 2010, 04:08:50 PM » |
|
Daca bea singur dati-i apa! Daca nu, dati-i cu o seringa tot la 10-15 min cativa ml.
|
|
|
|
|
|
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
Toni
Newbie
|
 |
« Reply #202 on: June 25, 2010, 02:15:06 PM » |
|
Suntem la a 4 zi de tratament si starea lui Toni s-a inrautatit  astazi cand am venit d ela tratament a avut scaun cu sange si a vomat un lichid gelatinos alb  nu mananca si nici nu bea nimic..oricat as incerca sa-i dau  Ma pregatesc sa plec cu el din nou la veterinar..sa vad poate poate sa-i mai dea si altceva in afara de ce i-a dat si pana acum..Nu stiu ce sa fac..de dimineata cand am mers si l-a vazut a spus ca nu-i palce deloc cum arata  As incerca si parerea altcuiva...nu stiu ce sa fac 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

|
 |
« Reply #203 on: June 25, 2010, 02:20:19 PM » |
|
nu prea ai ce-i face, ori/ori...ziua de azi si ziua de maine vor fi decisive, acestea sunt manifestarile clinice ale bolii. Tot ce poti incerca si continua sa faci este sa-l hidratezi mereu. Chiar si 1-2 ml...tot la cateva minute daca reusesti sa-i dai si nu-i vomeaza este foarte bine.
|
|
|
|
|
|
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
rhuna
Newbie
|
 |
« Reply #204 on: June 27, 2010, 06:35:23 PM » |
|
un vecin de la mine de la tara,are un caine pe care nu l-a vaccinat niciodata..acum are 9 luni.De 1 saptamana si 2 zile nu mananca nimic.La inceput a avut febra si nu se putea ridica pe piciorusele lui,dupa 4 zile i-a trecut febra si s-a ridicat.Ieri am fost la tara si am trecut sa il vad,dadea din codita,s-a jucat,dar este foarte slab,exact cum era catelusa lui ady(Cel care a creat topicul).I-am dat bobite si a mancat vreo 4 bobite.Credeti ca ar putea fi parvo? Are toate simptomele...  Se poate trata si fara perfuzii..un tratament mai usor? Sau trebuie sa fac un efort sa il aduc la oras? Stapanilor nu prea le pasa..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

|
 |
« Reply #205 on: June 27, 2010, 11:50:24 PM » |
|
Cum adica are toate simptomele? Lipsa poftei de mancare este cel mai comun simptom. Un animal, cand nu se simte bine, nu mananca. Febra de asemenea nu este caracteristica parvovirozei. Si in final, cateii fac parvoviroza (forma clinica), pana la 6 luni, dupa aceasta varsta nemaifacand victime decat alte boli cum ar fi jigodia. Ce prezinti tu pare a fi o infectie mai obisnuita care a trecut insa.
|
|
|
|
|
|
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
florin31
Newbie
|
 |
« Reply #206 on: September 14, 2010, 06:58:04 PM » |
|
Buna ziua, Imi cer scuze ca postez aici, chear daca nu este vb de un ciobanesc german cu toate ca avem unul de aproape 2 ani si este perfect sanatos ,avem de 7 zile un Bichon care catarea 970gr atunci cand l-am luat.Dupa 3 zile s-a imbolnavit ,mai exact dupa ce i-am administrat pastiluta de deparazitare interna,a inceput sa vomite,sa nu mai manance,sa faca treaba mare cu sange s.a.m.d. exact sintomul parvovirozei.Ne-am dus cu el la clinica ,tratamentul pana acum a depasit 1000ron cu tot cu testele de la inceput,iar de 3 zile face perfuzi de 2x pe zi cate 1:45 h .Starea lui se inrautateste pe zi ce trece iar greutatea lui este acum de 800gr.Mentionez ca are 8 saptamani si doctorul ne-a spus ca sansele lui de supravietuire sunt de 5-10%.In primele zile voma de 5-6 x pe zi si treaba mare cu sange de 7-8x,insa azi nu a mai facut deloc si nici nu a vomitat,dar de mancat nu mananca nici macar nu sta in picioare sau nu cauta mancare,insa dupa perfuzie timp de 5-6 ore este mai fresh si poate sta in picioare .Ce sanse credeti ca mai sunt ? A mai avut cineva un caine asa de mic cu parvoviroza? Mai sunt sanse sa-si revina? Este bine sa incercam sa-i dam sa manance sau sa-i dam apa? Multumesc
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

|
 |
« Reply #207 on: September 14, 2010, 09:38:49 PM » |
|
Daca nu mai are diaree si nu mai vomeaza sansele de supravietuire tind sa creasca, totusi depinde foarte mult de starea lui generala si capacitatea organismului de a lupta. Daca nu are apetit pentru hrana nu are rost sa-l fortati, daca apa/ceaiul nu-l vomeaza atunci e bine sa-l hidratati cat puteti de des, in caz contrar n-are rost sa-l fortati cu lichide. Dupa 5 zile de boala de obicei sansele de supravietuire cresc. Doamne ajuta!
|
|
|
|
|
|
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
|
bugieus
|
 |
« Reply #208 on: September 14, 2010, 10:19:37 PM » |
|
Daca nu mai are diaree si nu mai vomeaza sansele de supravietuire tind sa creasca, totusi depinde foarte mult de starea lui generala si capacitatea organismului de a lupta. Daca nu are apetit pentru hrana nu are rost sa-l fortati, daca apa/ceaiul nu-l vomeaza atunci e bine sa-l hidratati cat puteti de des, in caz contrar n-are rost sa-l fortati cu lichide. Dupa 5 zile de boala de obicei sansele de supravietuire cresc. Doamne ajuta!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
florin31
Newbie
|
 |
« Reply #209 on: September 16, 2010, 12:32:00 AM » |
|
Din pacate azi la ora 22 a murit.Iubiti-va anumalele cat sunt in viata si protejatile cat puteti de mult.Pacat ca pe pamant exista fenomenul moarte si imbolnavire.Suferinta noasta pt el este de neimainat si casa deja este trista fara unul ca el in casa. O intrebare: In cazul unui alt catelus adus in aceiasi locatie,se poate imbolnavi si el de virus? Este sigur pt el?Se poate dezinfecta locul?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|