Forum ciobanesc german
July 15, 2014, 11:02:23 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: SiegerShow 2014 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 ... 17   Go Down
  Print  
Author Topic: tratament parvoviroza  (Read 68534 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
ady
Hero Member

Smile! It confuses people!

« Reply #30 on: October 28, 2008, 09:44:20 PM »

Beti inainte sa se imbolnaveasca (cea mica) Smiley

* Picture 022.JPG (186.97 KB, 1094x820 - viewed 350 times.)

* Picture 011.JPG (61.96 KB, 692x519 - viewed 323 times.)

Isa 58:6 Iată postul plăcut Mie: desleagă lanţurile răutăţii;împarte-ţi pînea cu cel flămînd, şi adu în casa ta pe nenorociţii fără adăpost; dacă vezi pe un om gol, acopere-l, şi nu întoarce spatele semenului tău.
Atunci lumina ta va răsări ca zorile, şi vindecarea ta va încolţi repede;
ady
Hero Member

« Reply #31 on: October 29, 2008, 11:45:34 AM »

M-am bucurat eu ieri ca a inceput sa manance, dar aseara a vomitat tot ce a papt.
Si de azi dimineata are o stare generala proasta, adica nu a iesit din culcus, nu vrea sa manace.
Oare ce sa mai fac?

Isa 58:6 Iată postul plăcut Mie: desleagă lanţurile răutăţii;împarte-ţi pînea cu cel flămînd, şi adu în casa ta pe nenorociţii fără adăpost; dacă vezi pe un om gol, acopere-l, şi nu întoarce spatele semenului tău.
sheeba_roxy
Sr. Member

« Reply #32 on: October 29, 2008, 12:37:02 PM »

fuga la vet nu mai sta pe ganduri el stie cel mai bine ce e de facut
ady
Hero Member

« Reply #33 on: October 29, 2008, 11:41:04 PM »

Nici nu mai mananca nici nu mai bea apa!

Irina2007
Hero Member

« Reply #34 on: October 30, 2008, 12:02:48 AM »

Nici nu mai mananca nici nu mai bea apa!

Imi pare nespus de rau sa aud asta. Medicul ce a zis? Poate tratamentul a fost intrerupt prea devreme ...
Foarte ciudat oricum, deja ar fi trebuit sa fie mult mai bine. Bafta multa si sa ne tii la curent.
sheeba_roxy
Sr. Member

« Reply #35 on: October 30, 2008, 11:33:20 AM »

vetul ce a zis, a inceput un nou tratament?

ady
Hero Member

« Reply #36 on: October 30, 2008, 01:36:02 PM »

Nu a inceput tratament, a zis sa o mai las asa, si sa ma duc diseara la cabinet,
sa nu o mai dadacim, poate o ia din loc.

sheeba_roxy
Sr. Member

« Reply #37 on: October 30, 2008, 01:47:21 PM »

da, nu stiu ce sa zic, eu sunt obisnuita altfel referitor la vet avand in vedere ca vetul meu nu zice niciodata m-ai asteptam in situatii grave dar el a vazut-o si poate stie de ce a luat decizia asta (sigur stie), nu te lasa poate e doar o mica revenire a bolii, spera ca sistemul ei imunitar s-a intarit si va rezista
ady
Hero Member

« Reply #38 on: October 30, 2008, 05:31:28 PM »

Nu accepta nici un fel de mancare, dar cand o scot prin curte sa stea la soare,
cauta prin frunzis gainat de gaina, si daca gaseste il papa !!!

melisch
Sr. Member

Maya

« Reply #39 on: October 30, 2008, 06:03:47 PM »

Maya e inabunita dupa "gainat de gaina" si sa nu mai zic de ceea de gasca! Sambata de ex a mancat ceva "caca", semana de la pisica, nici nu am apucat so trag ca deja si inghitise, m-am si suparat pe ea am dus-o inapoi in curte si am lasat-o singura!

Si Maya a fost bolnava la 6 saptamani dar nu stiu ce boala a avut, dar nu cred ca parvoviroza. A vomitat si a avut diaree, am fost la medic a primit o injectie si am fost sfatuita sa-i iau de mancare Eukanuba intestinal, special pt puii cu probleme intestinale. Apoi dupa 2 zile n-a mai mancat diareea a devenit galbuie, mai spre verde, a vomitat. Am luat proba de fecala si inapoi la medic, atunci au vazut ca este un microb foarte rar intalnit si dupa 3 zile de tratament cu injectie si 10 zile cu medicamente a scapat dar i-am dat inca in continuare Eukanuba intestinal (nu mai tin minte denumirea oficiale de pe sac). Poate si la Beti i-ar prinde bine mancare din acel fel.

Iti tin pumnii sa revine micuta ta!
ady
Hero Member

« Reply #40 on: October 30, 2008, 08:20:25 PM »

Merci melisch.
In seara asta a gustat putina carne cruda

ady
Hero Member

« Reply #41 on: October 31, 2008, 07:46:21 PM »

De aseara pana in momentul asta nu a mancat nimic, dar acum am desprins carnita cruda de pe o pulpa de pui si a papat jumate, a baut si putina apa, mi-a revenit speranta  Jump2

Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #42 on: October 31, 2008, 09:05:06 PM »

incearca si cu conserve/plic (calitate superioara) pt. de pisica -junior. Contin mult mai multa proteine de care are ea nevoie si sunt mai apetisante. Si puiul tratat de noi s-a dat pe brazda cu asa ceva. Nu te da batut, incerca  tot ce-ti trece prin minte.

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar

Eu NU sunt membru CNCG!
ady
Hero Member

« Reply #43 on: November 01, 2008, 05:29:44 PM »

Odata pe zi gusta ceva, ori carne cruda, ori carne cu sos,ori whiskas.
Inca mai are diaree, dar mi se pare un semn bun ca i se schimba culoarea,
din roscat, in verzui si mai apoi spre maroniu, e semn bun sau mi se pare mie?

antonraz
Newbie
*

« Reply #44 on: November 01, 2008, 06:00:37 PM »

AM CITIT  CAZUL CATELULUI TAU DIAGNOSTICAT CU PARVOVIRUS.(DE FAPT MA DRESEZ TUTUROR CELOR CE AU UN CATEL BONAV SI DIGNOSTICAT CU PARVOVIRUS)DACA ITI MAI TRAIESTE DUTE REPEDE LA VETERINAR SI SPUNE-I SA-I FACA RINGER LACTAT SAU SOL.HARTMANN I.V  DEPENDENT DE GRADUL DE DESHIDRATARE,VIT.C IN DOZE MASIVE 500MG/ZI I.V,VITAMINA A INJ IN DOZA UNICA,B COMPLEX SAU DUPHALITE I.V,EVENTUAL BOROGLUCONAT DE CALCIU 1-2-3 ML S.C(A SE EVITA INJ. I.V) ,COMBATEREA ENTEROSPASMULUI CU BUSCOPAN I.V 0,1 ML/KG
ETAMSILAT,ADRENOSTAZIN ANTIHEMORAGICE IN DOZE UZUALE DEPENDENT DE EXISTENTA ULCERATIILOR SAU A HEMORAGIILOR,DEXAMETAZONA I.V PT A COMBATE INSTALAREA SOCULUI TOXICOSEPTIC 2 MG/10 KG INDOUA ADMINISTRARI SAU HIDROCORTIZON HEMISUCCINAT 4-5MGKG I.V,CATEVA ZILE LA RAND DEPENDENT DE STAREA CATELULUI,ANTIBIOTICE CU SPECTRU LARG  AMPICILINA 20MG/KG  2*/ZI-GENTAMICINA 2-4MG/KG 1 /ZI(MERG COMBINATE) SAU ENROFLOXACINA DACA-I PESTE 6 LUNI CA NU MAI TIN MINTE EXACT VARSTA,CLORAMFENICOL 0,1ML/KG G.C(C.T.P SAU CEPETYL) ,CEFALOSPORINE,SYNULOX (AMOXICILNA CU AC. CLAVULANIC ) .ANTIBIOTICELE TREBUIE FACUTE O PERIOADA DE 7 ZILE MINIM .DEPENDENT DE RASPUNS SE SCHIMBA.A NU INCEPE DIN STRT CU CLORAMFENICOL.
STIMULAREA IMUNITATII CU POLIDIN FIOLE I.M 2ML DEPENDENT DE TALIE,LEVAMISOL(DECARIS 50 MG) DIN 2 IN 2 ZILE MXIM 3 DMINISTRARI PER OS,ENTEROFERMENT (CULTURI DE LACTOBACILI ) 3 LINGURITE /ZI,BIOTICS(UZ UMAN 1CP./ZI DAR NU SUB 1LUNA SI 1/2 LA CATEL) DACA NU VOMITA,ENTEROGUARD 1 CP/3KG ODATA /ZI DACA NU VOMITA,METOCLOPRAMID IN CAZ DE VOMA 0,4-0,5 MG/KG DIN 6IN 6 ORE SAU 8 IN 8 ORE MAXIM 3 ZILE(A NU SE ASOCIA CU BUSCOPANUL) SE POATE SI MIXA CU UN SPASMO-ANALGEZIC ,IN CAZUL ULCERATIILOR ZANTEC(RANITIDINA 2MG/KG DE 3  ORI /ZI ORAL SAU I.V SAU I.M) SAU CIMETIDINA SOL.ORALA,PRAF 10MG/KG LA 6-8 ORE MERG ASOCIATE CU METOCLOPRAMIDUL.TRATAMENTUL SPECIFIC CONSTA IN ADMINISTRAREA DE STAGLOBAN-P,CANGLOB-P,SALVACAN,CANIVIR-T,DAR ADMINISTRATE DOAR DIN PRIMELE FAZE ALE BOLII.ALIMENTE GROSIERE NU SE ADMINISTREAZA IN PRIMA SAPTAMANA DE BOALA.SE ACCEPTA DOAR CEAIUL DE MENTA,SUPE DE LEGUME SI CARNE SLABA DE PASARE,ZEAMA DE OREZ SI MORCOV.,DAR ACSTEA DIN MOMENTUL OPRIRII VOMEI.IN COMBATEREA VOMEI SE MAI POATE INCERCA PTIUNEA RIVERI,APA CLOROFORMATA5% ,DAR REZULTATELE SUNT INCONSTANTE.DIN A 7-8 ZI UNEORI CHIAR A 9-A SE ADAUGA CARNITA DE PASARE SLABA FIARTA,OREZ FIERT,MORCOV ,CARNE DE VITA SLABA FIARTA ,ZAMATISA,ETC INCA O SPTAMANA .APA ESTE DE PREFERAT SA FIE DOAR CEA  MINERALA  PLATA .CAINELE SE TINE INCHIS LA CLDURA CU O LIMITARE A MISCARII SALE (DIN A -3-A ZI INCEPE SA ELIMINE VIRUSU PRIN FECALE IN CANTITATI MASIVE PANA IN A-9-A),SE VA PUTEA SPALA DIN A -6-A ZI PT. REDUCE PORTAJUL DE PE BLAN SA.ATENTIE SA NU RACEASCA.CAM ACESTA ESTE UN TRATAMENT APROXIMATIV IN CAZ DE PARVOVIROZA.EL SE ADAPTEAZA IN FUNCTIE DE PACINT,NU EXISTA O STANDARDIZARE A LUI.DE ASEMENEA ATENTIE LA SOLUTIILE INJ. I.V  CA NELE POT PRECIPITA EX.RINGER CU VIT.C SAU DUPHALITE .LA CATEII PANA IN 12 SAPTAMANI MORTALITATEA ESTE F. MARE 90%.SE POATE INCERCA INJ. S.C CU SOL.ELECTROLITICE,SONDAJ BUCO-ESOFAGIAN SI HRANIREA CU RINGER LACTAT CALDUT,SUPE CALDUTEETC.ANTIBIOTICO-VITAMINO TERAPIE.ANTIINFLAMATORII STEROIDE.ATNTIE LA REACTIILE ADVERSE(ULCERUL GASTRIC UNEORI POATE APARE SAU ESTE REACTIVAT).DUPA 2 SAPTAMNI PUTETI HRANI CATEII CU HRANA DIETETICA HILL'S ROYAL CANIN ETC.CAM DUPA 1 LUNA PUTEM ZICE A A SCAPAT CAINELE DVS.ODATA TRECUT PRIN BOALA RAMANE IMUN TOATA VIATA.A NU SE VACCINA  CAINELE NICIODATA IN TIMPUL EVOLUTIEI BOLII!VACCINUL SE FACE LA MINIMUM 10 ZILE DE LA DISARITIA ORICARUI SIMPTOM DE BOALA.ATENTIE CU CARDIOTONICELE DE TIPUL DIGOXINULUI!MAI ALES LA CATEII PANA IN 5 KG DATORITA RISCULUI SUPRADOZARII LUI.ATENTIE LA  VOMIZARILE REPETATE CE DUC LA PIERDERI DE IONI DE K CEEA CE INSTLEAZA ALCALOZA SI NECESITA CLRUA DE K I.V(NUMAI IN CLINICI DOATATE CU E.K.G )ALTFEL NU RECOMAND DATORITA  RISCURILOR DE SUPRADOZARE A K-ULUI.DAR PARVOVIROZA ESTE IN GENERAL INSOTITA DE ACIDOZA.TOTUSI ATENTIE SI LA DOZAJUL PERFUZIEI I.V DATORITA RISCULUI DE EDEM PULMONAR.GLUCOZA SE A DOAR IN CAZURILE FAVORABILE SPRE SFARSITUL FAZEI DE STARE A BOLII,DATORITA DEPLETIEI IONULUI DE NA IN PREZENTA GLCOZEI.ESTE DOAR CA SUPORT ENERGETIC UTILIZATA SI NU RSTABILESTE PATUL VASCULAR.IN CAZ DE COAGULARE DISEMINATA A SANGELUI SE ADMINISTREAZA IN PERFUZIE I.V HEPARINAIN GENERAL CABINETELE SI CLINICILE VETERINARE NU AU ASA CEV IN DOZARE) SAU ASPIRINA PER OS.ATENTIE LA TIMPII DE COAGULARE!
PRIN URMRE CAM CSTA AR FI TRATAMENTUL PARVOVIROZEI.DIN PCATE PUTINI MEDICI IL APLICA.ESTE ATAT DE CALCULAT CAT SI INTUITIE.FLER DRAGII MEI.SI DE MULTE ORI ITI DA DURERI DE CAP.SANSELE DE VIATA IN PRIMA FAZA A BOLII SUNT DE 80%.CU CAT IL LUAT MAI DIN TIMP CU ATAT MAI BINE.ROTTWAILER ,PINCHER,PIT BULL TERRIER,CIOBANESC GERMAN SUNT MAI EXPUSE.ATENTIE SI LA VACCINRI:CEL PUTIN 4 VCCINURI SA AIBE CATELUL FACUTE PANA LA VARSTA DE 6 LUNI.VACCINAREA SE FACE IN GENERAL 1 SI 12 LUNA.DAR RECOMANDAT AR FI SA SE FACA TITRUL DE ANTICORPI MATERNI AI CATELULUI.ADRESATI-VA UNEI CLINICI CARE POATE SA FACA ASA CEVA.
SPER CA AM FOST DE FOLOS SI ALTOR ANIMALUTZE.SUCCES LA TRATAMENT SI CE CONTEAZA CEL MAI MULT ESTE INCREDEREA IN TINE,CA VA FI BINE.
Pages: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 ... 17   Go Up
  Print  

Jump to:  

turenhof