Forum ciobanesc german
November 04, 2012, 02:12:16 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: SV-Bundessiegerzuchtschau 2012 in Ulm

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Leptospiroza  (Read 4898 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
crina
Newbie
*

Ciobanesc German

« on: December 20, 2005, 12:05:39 PM »

catelul meu sufera de leptospiroza.Ce fac?Oare mai are sanse?Nu a fost vaccinat de fostii propritari si cand a ajuns la mine a fost prea tarziu.Acum e in tatament dar nu stiu care sunt sansele,nu vreau sa sufere.Sunt disperata.
Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund

« Reply #1 on: December 20, 2005, 12:14:45 PM »

daca nu a fost vaccinat, e mai bine decat daca era si totusi s-a imbolnavit. Speranta dispare ultima, asa ca "Give your best" pentru catel si multa bafta!

... you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one ...
petshop4you
razvan
Ciobanesc German
Administrator

www.ciobanescgerman.net

« Reply #2 on: December 20, 2005, 12:20:25 PM »

Din cate stiu eu boala are mai multe faze, depinde in ce faza este cainele in acest moment.
Tratamentul se face cu penicilina, perfuzii si diuretice.
Ariana?

Eu NU sunt membru cncg!
Eu SUNT membru ARCG si ma mandresc cu asta!
dsh
Hero Member

« Reply #3 on: December 20, 2005, 12:26:23 PM »

din pacate, nu e nici un vet printre noi in acest moment - tot ce te pot sfatui este sa te asiguri ca ajungi pe mainile unui medic experimentat! nu il trata in clinica de la colt!... de unde esti? - incearca la facultatea de profil!
din cate stiu leptospiroza e o boala urata, care se trateaza greu... si se mai si ia la om!
daca vrei sa te documentezi, da un search pe google cu ,,leptospiroza caine" - sunt ceva informatii - imi pare rau ca nu te putem ajuta cu mai mult...

Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
razvan
Ciobanesc German
Administrator

www.ciobanescgerman.net

« Reply #4 on: December 20, 2005, 12:34:18 PM »

si se mai si ia la om!
DA, asta uitasem sa spun !!!

Eu NU sunt membru cncg!
Eu SUNT membru ARCG si ma mandresc cu asta!
crina
Newbie
*

Ciobanesc German

« Reply #5 on: December 20, 2005, 01:01:50 PM »

Sunt din bistrita si cab vet sun cum sunt......dar nu am de ales.Multumesc mult pt sfaturi.
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #6 on: December 21, 2005, 12:36:51 AM »

Intradevar Razvan,are mai multe faze si mai multe forme.
   Sansele catelului tau,Crina,depind foarte mult de varsta lui cat si de forma clinica pe care o prezinta.
   La caini,leptospiroza,se prezinta sub 2 forme clinice: ICTERUL INFECTIOS  si  TIFOSUL CANIN(mai des intalnit)
      Prima forma apare indeosebi la animalele sub 2 ani(hipertermie-peste 40'C, icter, anorexie ,congestia mucoasei conjunctivale...apoi vomismente biliare ,hematemeza ,diareee ,polidipsie.., urina are culoarea cafelei-uneori contine sange)-letalitate 60-80% :'( .
      A doua forma afecteaza animalele de orice varsta dar mai ales cele tinere ,indeosebi masculii . La randul ei are mai multe forme:supraacuta (foarte grava, animalele mor in 2-4 zile), acuta(rara), subacuta(modalitatea obisnuita de evolutie a bolii, sunt afectati rinichii...frecvent cu diaree sanguinolenta, animalele exala un miros respingator, polidipsie=bea apa multa, oligurie=urineaza putin sau chiar anurie=lipsa urinarii-- - letalitate 40%) si cronica(frecventa ,evolueaza cu semne discrete renale ,gastrointestinale ,hepatice , uneori complicandu-se cu tulburari oculare si nervoase.
    In tratamentul leptospirozei se foloseste ser antileptospiric si unele antibiotice(streptomicina, aureomicina, oxitetraciclina, tetraciclina).De asemenea se combate deshidratarea, se administreaza vitamine, tonice generale si cardiace .Bineinteles fiecare medic veterinar urmeaza o schema de tratament in functie de caz.Daca se intervine din timp sansele de  vindecare sunt mari    Smiley
    Pentru stapanii cainilor bolnavi:igiena sporita!!
   Â

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar

Eu NU sunt membru CNCG!
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #7 on: December 27, 2005, 12:11:12 AM »

Ce s-a mai intamplat cu catelul tau ,Crina??
    Imi cer scuze ca nu am mai intervenit dar am avut niste probleme si nu am mai "pupat" net decat azi.Am intrebat oamenii de specialite(boli infectioase)sa-mi spuna mai exact cum se actioneaza in Leptospiroza(nu doar ce am invatat eu din carti) asa ca iata:
  -pentru ca serul leptospiric sa aiba efect in tratament trebuie tipizat dupa tulpina de Leptospire care a infectat catzelul.De asemenea identificarea tulpinii este esentiala deoarece aflam cat de agresiva este fata de  om.Pentru aceasta se duc laboratorului Directiei Sanitar Veterinare  din oras (Bistrita in cazul de fata) probe de urina  si sange.
  -Cainele sa fie izolat fata de orice persoana straina.Ar fi bine ca stapanii sa poarte manusi in timpul contactului cu cainele iar apoi sa se spele pe maini cu....OTZET  !!
  -Tot preventiv  , desi sunt total impotriva  antibioticoterapiei  "dupa ureche" stapanii ar trebui sa ia un antibuiotic----vezi medic. uman.

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar

Eu NU sunt membru CNCG!
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora 

turenhof