Forum ciobanesc german
October 13, 2016, 08:53:12 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: trusa de chirurgie- de unde?  (Read 1700 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Kintasha
lupul cel rau
Hero Member

« on: October 26, 2008, 03:28:22 PM »

mandra posesoare a 6 animale (3 motani+ 2 caini), am deseori probleme medicale cu ei. din pacate, veterinarii din zona noastra nu-s tocmai cei mai ok mai ales din punct de vedere al curateniei si igienei (a se vedea, nu le contest competentele profesionale).
azi am mers cu unul din caini la medic din cauza unui "abces" la un deget, tot sparge si puroiaza. a fost horror, anestezia nu prea si-a facut efectul iar ... ma rog, ca sa ma exprim elegant, trusa medicala folosita la operatie nu era tocmai culmea curateniei. inclusiv o pensa cazuta pe jos si refolosita. pansamentele folosite nu-s sigura ca erau sterile (nu am luat si pansamente si seringi dupa mine, am fost sigura ca macar din astea gasesc la cabinet)
dat fiind recenta experienta (repet, extrem de traumatizanta pentru toti) am decis sa cumpar o trusa medicala numai pt animalele mele. cu siguranta e mai curata decat a lor si va fi folosita numai la trupa mea, a carei stare de sanatate o cunosc.
de unde pot sa cumpar si cam cat costa?

Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #1 on: October 26, 2008, 04:01:52 PM »

Trusa propriuzisa nu exista insa poti cumpara instrumentar de la farmacii umane si veterinare care comercializeaza asa ceva. Ai de ales dintr-o paleta larga de piese (pensele de exemplu sunt de multe feluri), depinde pentru ce interventii doresti sa le achizitionezi iar preturile sunt pe masura calitatii, oricum destul de insemnate.

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar
Kintasha
lupul cel rau
Hero Member

« Reply #2 on: October 26, 2008, 04:18:36 PM »

multumesc, Ariana!
nu conteaza banii. pur si simplu nu pot accepta ca un medic sa foloseasca o pensa cazuta jos "ca nu mai are alta" si sa vina cu "instrumentarul" intr-o cutie din care doar viermii lipseau. in conditiile in care eu acasa am trusa de prim ajutor patruped (comprese, dezinfectante, antibiotoice, termometre, antitermice, bandaje samd )  in care am bagat mai multi bani decat in aia umana Laughing , am grija maxima cum/de ce intra in contact cu alte animale, spala-curata-dezinfecteaza paturile si prosoapele lor samd.
 nu pot accepta ca un om care tocmai a tratat un porc nu numai ca nu pune manusi, dar nici macar nu se spala pe maini  cand face operatia, care nu are nici macar un prosop cat de cat curat sa se curete pe maini cand face incizii.
nu-s medic -dar ma gandesc destul de serios sa fac FMV, desi fix pentru asta nu am timp, tocmai pentru cazuri din astea. in care sunt absolut neputicioasa sa-mi ajut "copiii" iar cel mai apropiat cabinet decent este la X km distanta, unde X e de obicei din 3 cifre.
nu contest calitatea actului medical, a nu se intelege gresit - nu pot contesta traamentul din moment ce nu am calificarea necesara - contest doar CONDITIILE.

Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: