Forum ciobanesc german
June 15, 2017, 02:33:58 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: schimbare de mediu  (Read 1983 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
a_igil
Newbie
*

« on: October 26, 2008, 08:47:16 PM »

As avea nevoie de niste pareri; am un ciobanesc german (femela) in varsta de 7 saptamani si o tin momentan in casa in ideea ca e mult prea mica sa o pun singura in curte (care e foarte mare de altfel). La finalizarea vaccinurilor mama ar prefera sa o mutam in curte unde are cusca si spatiu. Problema e ca am mai scos-o in curte pentru a-si face nevoile si putina miscare si cum e lasata singura vine si zgarie la usa si plange insistent. Ar fi un soc pentru ea sa o mutam de langa noi in curte? Zgariatul la usa si plansul ma induioseaza foarte tare si as vrea sa stiu daca s-ar adapta totusi singura in curte. Imi cer scuze daca pare o intrebare banala dar sunt foarte atasata de ea si mi-e foarte mila sa o scoatem din mediul ei.
hemu-ha
Full Member

« Reply #1 on: October 27, 2008, 01:36:37 PM »

Se va adapta, e normal sa planga la inceput pentru ca e foarte mica, inca nu s-a acomodat cu curtea si sigur ca prefera sa nu stea singura.
Motivul pentru care zgaraie usa e ca voi veniti la ea cand o face. Singurul mod sa o dezvatati e sa nu mai veniti deloc cand da cu labuta (sau cand latra, sau cand face altceva similar), altfel va face asta toata viata si va distruge si usa  Cheesy Cu cat ii raspundeti mai mult cand plange, cu atat va invata ca plansul va aduce inapoi si va fi tot mai greu sa o dezobisnuiti.
O puteti invata cu curtea gradat, la inceput o lasati putin timp singura, cateva minute (trebuie sa nu va mai vada, altfel nu invata sa fie singura), apoi tot mai mult.

a_igil
Newbie
*

« Reply #2 on: October 27, 2008, 04:28:28 PM »

Multumesc mult pentru raspuns. M-am mai linistit si incep sa inteleg ca nu e capat de lume cand ii schimb mediu daca se face treptat.
a_igil
Newbie
*

« Reply #3 on: November 14, 2008, 02:01:09 PM »

Vesti bune. Am mutat-o afara de cateva saptamani si s-a adaptat foarte bine. Doarme in cusca in care i-am pus de toate sa nu-i fie frig si sta cuminte si in timpul zilei.
sheeba_roxy
Sr. Member

« Reply #4 on: November 14, 2008, 02:32:03 PM »

Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: