Forum ciobanesc german
December 07, 2008, 03:03:17 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Anunturi: Euro Dog Show 2012 -Bucuresti, Romania

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Heartburn  (Read 208 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Punch
Newbie
*

« on: November 03, 2008, 12:43:55 AM »

Voi ce parere aveti despe heartburn?Cand am fost cu el la controlul anual, medicul mi-a zis ca sa ii fac un test la sange sa vad daca are asa ceva, ca cica large breed sunt expuse la asa ceva.ce este de fapt acest heartburn?viermi la inima produsi de tantari.Zis si facut ca bineinteles ca vreau tot ce e mai bun pentru catelul meu.I-am facut si bineinteles ca a iesit negativ, apoi imi da doctorul niste pastile 6 la numar, se numeste Triheartburn si sa ii dau cate 1 pastila pe luna ca sa nu se imbolnaveasca.Asta pe langa pastilele pentru deparazitare normala, deci acuma trebuie sa ii dau si acest Triheartburn.Mentionez ca e perfect sanatos.
Voi ii dati cainelui asa ceva?
Irina2007
Sr. Member

« Reply #1 on: November 03, 2008, 01:19:39 AM »

In primul rand heartburn inseamna arsuri la stomac Cheesy si nu are nimic de-a face cu inima. Ceea ce spui tu se numeste heartworm - viermi la inima (Dirofilaria immitis ). Este un parazit foarte raspandit pe continentul nord-american, si mai ales pe langa Golful Mexic datorita climei foarte blande.

Foarte bine ca ai facut testul cainelui tau, ai dat de un medic foarte zelos, dar care a gresit nitel sezonul. Testele de heartworm se fac in lunile aprilie-mai iar cainii care ies negativi la teste primesc cele 6 pastile, una pe luna, incepand cu 1 iunie pana la 1 noiembrie. Anul urmator in primavara iar test, si tot asa.
Pentru cei care locuiesc la sud, unde sunt tantari pe tot parcursului anului, se dau 12 pastile pe an.

Este foarte bine sa testezi cainele o data pe an si sa ii dai si medicatie preventiva. Gasesti pe acest forum cu siguranta discutii legate de heartworm.

Punch
Newbie
*

« Reply #2 on: November 03, 2008, 04:19:39 AM »

ofofofof cu atatea teste si boli habar nu aveam care e diferenta Shocked stiu doar ca era ceva cu heart... Roll Eyes merci mult pentru clarificare.am crezut ca am aruncat banii in vant facand testul asta.La noi sunt tantari doar vara...dar cica trebuie sa ii dau pe tot parcursul anului cu atat mai mult cu cat petrece mult timp afara. Acum ma bucur ca i l-am facut.
Irina2007
Sr. Member

« Reply #3 on: November 03, 2008, 05:24:07 AM »

Cu placere  Smiley Dirofilaria se transmite doar prin muscatura de tantar, deci atat timp cat nu sunt tantari afara nu trebuie sa ii dai pastile. In Romania sezonul tantarilor incepe mai devreme decat aici, asa ca ai putea sa ii dai o pastila acum sa fie acoperit pentru luna noiembrie si apoi urmatoare prin martie, sau cand apar primii tantari.
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora