deeutza
Newbie
Ciobanesc German
|
 |
« on: December 26, 2005, 03:56:15 PM » |
|
Am un lup, de 7 luni, rocky.... l-am primit cadou, avea 2 luni..dar stiu ca a fost luat din targ :|... am ceva probleme cu el..in urma cu o luna a inceput sa schioapete de labutza stanga..a venit doctoru' a zis ca are o cadere de calciu..si cu ceva mai multe injectii, masaj, vitamine..a reusit sa-si revina. acum a luat-o de la capat..numai ca mult mai grav. azi cand m-am dus la el (il tinem afara) abia se putea ridica...schioapata de labutza dreapta acu..da' il doare si coloana..si ii e foarte greu sa se intinda parca il dor si labutele din spate.. imi e frica sa nu fie displazie.. am uitat sa va zic ca de cand l-am primit i-am dat calciu constant si de mancat mananca numai hills...  cine poate sa-mi recomande un medic bun?? pls help... :'(
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dsh
|
 |
« Reply #1 on: December 26, 2005, 04:07:07 PM » |
|
de unde esti? in bucuresti, du-te la facultate, sau la dr. elefterescu (am auzit si de bine si de mai putin bine de el, dar cred ca este un profesionist), cred ca acum e la ilioara; OBLIGATORIU RADIOGRAFIE SUB ANESTEZIC!!! poate fi displazie... e prost ca sta afara - ii agraveaza problema, oricare ar fi sursa ei; ATENTIE CU CALCIUL! dace e, intr-advar, displazie, calciul nu ajuta, din contra
|
|
|
|
|
|
Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
|
|
|
|
|
|
dsh
|
 |
« Reply #2 on: December 26, 2005, 04:14:38 PM » |
|
cabinete in bucuresti: http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php/topic,60.0.htmlincearca si la dr. diaconescu, insa dupe 8 ianuarie CABINET MEDICAL VETERINAR DR. DIACONESCU ALEXANDRU Str. Lt. Aviator Ion Garofeanu nr. 10, sector 5 , Tel. 410.54.66; 0744.311.130
|
|
|
|
|
|
Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
|
|
|
deeutza
Newbie
Ciobanesc German
|
 |
« Reply #3 on: December 26, 2005, 04:18:05 PM » |
|
mersic mult de tot...  o sa-l bag in pivnitza la caldurica.. ufff... e asha d trist... de yo-yo pet stii ceva? ca yo stau prin iancului si e aproape...din cate am vazut e non-stop... da' ma gandesc ca astazi nush daca gasesc vreun medic bun..fiind craciunul.. am vbit acum cu medicu lui(de la alma vet).. a zis k o sa vina p seara..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
smalldog
Jr. Member

Ciobanesc German
|
 |
« Reply #4 on: December 26, 2005, 04:52:28 PM » |
|
incearca sa-i dai totusi niste antiinflamatoare . sigur ,sigur poti sa ii dai o pastila de nurofen contra durerii (jumatate dimineata si cealalta seara ) impreuna cu o pastila de ranitidina (data si ea pe jumatate ) .asta poti sa o faci si acum . daca vrei sa ajungi cu el la un doctor ai foarte mare grija la cine ajungi - e o problema serioasa si nu e de acceptat sa i se administreze orice ciinelui .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
deeutza
Newbie
Ciobanesc German
|
 |
« Reply #5 on: December 26, 2005, 04:57:56 PM » |
|
:-s ....mdap,,, l-am bagat in pivnitza...am stat cu el pana acu.. o sa-i dau ..totusi sper sa nu fie displazie  ( mersic muuuuult :-[
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dsh
|
 |
« Reply #6 on: December 26, 2005, 05:16:09 PM » |
|
poti sa ii dai o pastila de nurofen maine ii poti lua, de la farmacii veterinare, rimadil; ibuprofenul (uz uman) - e si el bun (anti-inflamator si analgezic); bine ca nu mai sta afara, macar temporar
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dsh
|
 |
« Reply #7 on: December 26, 2005, 05:17:51 PM » |
|
ariana, poate ai si tu o idee
|
|
|
|
|
|
|
|
|
deeutza
Newbie
Ciobanesc German
|
 |
« Reply #8 on: December 26, 2005, 05:57:47 PM » |
|
a fost doctoru... mi-a zis k NU e displazie..k a crescut prea rapid si ca daca era displazie nu se muta de la o labutza la alta... i-a facut injectie ...un anti-inflamator puternic...mai vine si maine mi-a dat sa-i dau kalk-hefe-pulver (6 linguritze dizolvate in lapte/zi) acu nush daca sa-i dau/// si l-am convins sa mergem maine sa-i faq radiografie...
sa-i dau calciu? ....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
smalldog
Jr. Member

Ciobanesc German
|
 |
« Reply #9 on: December 26, 2005, 06:28:21 PM » |
|
cum se cheama ce i-a injectat? in privinta calciului s-a mai discutat pe aici si si asa cum spunea si dsh - pina nu exista analize nu mi se pare normal sa dau calciu sau orice altceva :nemaivorbind ca in caz de displazie ( ceea ce sper totusi sa nu fie ) calciu face RAU .cit despre "durerile de crestere " ,imi sint foarte familiare (azi labutza stinga fata.miine cea dreapta ,poimiine cea din spate si tot asa ) si in afara de calmante (calmante obligatoriu asociate cu protectoare gastrice ), unguente antiinflamatoare de uz uman (masaj usor pe labutze ) si pauza de alergari nu am facut altceva .dar asta stiind SIGUR ca nu e vorba de displazie.(coxo -femurala sau de cot )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dsh
|
 |
« Reply #10 on: December 26, 2005, 07:07:19 PM » |
|
nici un medic nu-ti poate spune cu siguranta, pana nu vede radiografia, daca este sau nu displazie! foarte frecvent, displazia coxo-femurala se manifesta intai prin schiopaturi pe fata si apoi pe spate, deci... de ce a trebuit a-l convingi de radiografie? tinand conta ca situatia persista de ceva vreme, cred ca e obligatorie; daca (doamne ajuta!) sunt doar dureri de crestere, nu-i bai daca o zi - doua nu ia caciu, asa ca, in locul tau, as atepta sa vada un medic DE SPECIALITATE radiografia si abia apoi as da drumul la tratament; succes!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
deeutza
Newbie
Ciobanesc German
|
 |
« Reply #11 on: December 26, 2005, 09:12:12 PM » |
|
...nu i-am dat calciu...in skimb i-am facut masaj.. mi-a zis ca nu poate sa fie coxo-femurala ..ma rog maine sau poimaine il ducem la radiografii...thank God! sper sa fie bine :-[ cu calciul o sa astept pana aflu sigur ce are.. antiinflamatoru...era.... beta..incepea cu beta..si mi-a zis k in mod normal nu se face la catzei ca nu e bun pentru crestere.. i-a dat si alogocalmin supozitor.. acu l-am lasat p casa scarii sta langa usa...cert e k il doare super rau k plange..  maine vine si ii face dinnou antiinflamator..daca l-a mai lasat durerea nu ii mai face d'asta, ii face unul mai slab..cam asta mi-a zis.. cu faza cu convinsu'...nush..a trebuit sa=l intreb de cateva ori ca daca nu e displazie..si sa vina si mama sa procedeze la fel.. in final ne-a zis ca suntem stresati sa nu aiba displazie si k o sa-i faca radiografie k sa fie sigur..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
deeutza
Newbie
Ciobanesc German
|
 |
« Reply #12 on: December 26, 2005, 09:20:21 PM » |
|
aaa...si inca ceva...daca i-a facut injectzie cu un anti-inflamator puternic..nu trebuia sa-i dea si ceva pt stomac? sa-i dau yo ranitidina juma' dim si juma seara cum zicea smalldog?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dsh
|
 |
« Reply #13 on: December 26, 2005, 09:26:23 PM » |
|
pai... daca e injectie... nu s-a dus in stomac esti stresata... imi pare tare rau ca puiul tau sufera - incearca sa-l tii la caldura - sper ca nu sta pe pardoseala (gresie / ciment) - sa-i pui o patura, ceva, frigul accentueaza rau durerea!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
deeutza
Newbie
Ciobanesc German
|
 |
« Reply #14 on: December 26, 2005, 09:36:38 PM » |
|
dap...i-am pus si paturica..10q pt the help
|