Forum ciobanesc german
October 16, 2016, 06:11:41 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
Author Topic: MEGAESOFAG  (Read 9549 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
vomhausemy
Hero Member

www.vomhausemy.ro

« on: November 06, 2008, 10:41:17 PM »

Buna seara tuturor ! Imi cer scuze daca deranjez pe cineva cu aceast mesaj, dar as fi vrut sa postez ceva intereresant de bun , benefic tuturor, dar sper sa gasesc cateva raspunsuri pe acesta cale la problema mea si a femelei care sufera totodata.
Am o femela tanara de 10 luni achizitionata de la o canisa din Romania . Mentionez ca stau la curte, mai am 2 exemplare de ciobanesc german cu pedigree din linii bune si nu imi duc traiul din performantele lor!
De pe la 4,5 luni a inceput sa vomeze cate un pic, ulterior tot ce manca dadea afara. Am dus-o la mai multi doctori din Bucuresti, iar diagnosticul a fost unul foarte dureros MEGAESOFAG.
Am incercat sa iau legatura cu crescatorul respectiv, in speranta de a ma sprijinii cu vreun sfat pentru binele femelei. Nu l-am acuzat de nimic pe crescator spunandu-i acest lucru de la primul telefon pentru a clarifica de la inceput scopul intentiei mele, dar am fost luat la suturi romaneste! Am fost luat prin surprindere si dezarmat totodata acuzandu-ma nefondat ca nu stiu sa-mi cresc catelusa, ca i-as fi dat oase de pui , ca ce doctor e acela la care am fost ? si ca in bucuresti nu ar fii doctori, sa ma duc in Ungaria! ( mentionez ca diagnosticul a fost pus de mai multi doctori in baza radiografiilor si a consultatiilor de specialitate )  etc.
   Nu am cerut decat niste sfaturi. Imi pot permite sa-mi achizitionez alt exemplar, dar v-as ruga sa-mi spuneti daca este normal acest lucru si daca s-a mai confruntat cineva cu o astfel de situatie ?
Multumesc si astept sfaturile si parerile dvs! Cu respect !

*Link Removed*
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #1 on: November 06, 2008, 11:10:17 PM »

Uite aici (in engleza) :
http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php/topic,1636.msg27052.html#msg27052

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar
Irina2007
Hero Member

« Reply #2 on: November 07, 2008, 12:26:34 AM »

Buna seara tuturor ! Imi cer scuze daca deranjez pe cineva cu aceast mesaj, dar as fi vrut sa postez ceva intereresant de bun , benefic tuturor, dar sper sa gasesc cateva raspunsuri pe acesta cale la problema mea si a femelei care sufera totodata.
Am o femela tanara de 10 luni achizitionata de la o canisa din Romania . Mentionez ca stau la curte, mai am 2 exemplare de ciobanesc german cu pedigree din linii bune si nu imi duc traiul din performantele lor!
De pe la 4,5 luni a inceput sa vomeze cate un pic, ulterior tot ce manca dadea afara. Am dus-o la mai multi doctori din Bucuresti, iar diagnosticul a fost unul foarte dureros MEGAESOFAG.
Am incercat sa iau legatura cu crescatorul respectiv, in speranta de a ma sprijinii cu vreun sfat pentru binele femelei. Nu l-am acuzat de nimic pe crescator spunandu-i acest lucru de la primul telefon pentru a clarifica de la inceput scopul intentiei mele, dar am fost luat la suturi romaneste! Am fost luat prin surprindere si dezarmat totodata acuzandu-ma nefondat ca nu stiu sa-mi cresc catelusa, ca i-as fi dat oase de pui , ca ce doctor e acela la care am fost ? si ca in bucuresti nu ar fii doctori, sa ma duc in Ungaria! ( mentionez ca diagnosticul a fost pus de mai multi doctori in baza radiografiilor si a consultatiilor de specialitate )  etc.
   Nu am cerut decat niste sfaturi. Imi pot permite sa-mi achizitionez alt exemplar, dar v-as ruga sa-mi spuneti daca este normal acest lucru si daca s-a mai confruntat cineva cu o astfel de situatie ?

Imi pare foarte rau pentru fetita ta  Cry Incearca sa ii dai mese dese si mici, si dupa ce mananca nu o lasa sa se agite deloc. Stai cu ea si oblig-o sa stea in picioare. De asemenea da-i sa manance de pe un suport inalt.

Ce au zis doctorii, nu se poate opera? Uneori operatia ajuta. Ce sa-ti zic, multi recomanda sa se sacrifice un astefel de catel, mai ales daca slabeste rau. Eu am avut o femela cu megaesofag, a murit la 5 ani, dar a avut o forma usoara, am depistat-o abia pe la 2 ani.
crb
Hero Member

« Reply #3 on: November 07, 2008, 07:49:11 AM »

..poate nu inteleg eu bine, dar cred ca "emil887" a vrut sa intrebe daca e normal ca, crescatorul sa "repeada" un proprietar, cand acesta i se adreseaza cu intrebari, referitoare la sanatate, crestere pui

parerea mea: in contextul in care aplicam "prezumptia de nevinovatie" (adica discutia intre crescator si proprietar a fost EXACT asa cum e descrisa mai sus), NU E NORMAL!

in alta ordine de idei, la nivelul meu de informare, nu stiu sa existe vreo legatura intre alimentatia cu oase (fie si de gaina) si megaesofag....ma insel? Cheesy

ce nu te omoara ,te intareste ?  ... aiurea !! doar te umple de nervi !!!
vifor
Hero Member

o viata pentru un caine

« Reply #4 on: November 07, 2008, 11:31:51 AM »

Primul meu catel cu pedigree a avut megaesofag.A avut o dezvoltare normala pana la 15 luni dupa care au inceput sa apara problemele.Pot spune ca dansam cu el dupa ce manca , ca mancarea sa ajunga in stomac.Am fost la Bucuresti si am vrut sa-l operez, dar sansele erau de 20% ca sa reuseasca, nu l-am operat.A murit pe 14 aprilie 2004 , la 3 ani si 2 luni.Asa ca trebuie sa te resemnezi , ai grija ca mancarea sa fie lichida, daca este posibil sa stea in 2 picioare cand manca, asa am facut eu.
Cainele se numea Romano Siro, Campion CNCG Arad 2001, clasa 6-9 luni.
Ariana
Administrator

« Reply #5 on: November 07, 2008, 06:44:17 PM »

Se spune ca un factor favorizant in aparitia lui ar fi trecerea nu tocmai treptata de la alimentatia lichida la cea solida. Insa cert este ca aparitia afectiunii  se datoreaza unui defect congenital, aparut fie in perioada intrauterina datorita unor erori ale morfogenezei (cauze multiple) sau "eroare" genetica..fie pana la 2 ani (cel mai frecvent in primele saptamani de la intarcare) datorita unei predispozitii... asta asa pe scurt. 

medic veterinar
Iulian40
Newbie
*

« Reply #6 on: November 08, 2008, 11:52:30 PM »

Este normal ce i-se intampla ? d-lui cu catelusa ?  Angry Este o situatie des intalnita la noi, atat ca este in alt domeniu. Doar traim in Romania !
Ar trebui sa ne  surprinda aceasta problema  pe care o are dansul!? DA !!! Sa achizitionezi un puiut sa aibe probleme iar crescatorul sa  te ignore, mai mult sa te invinovateasca pentru a nu fii invinovatiti este tipic celor care o fac pentru bani ! Acela este oare un crescator adevarat in slujba animalelor sau doar un vanzator de suflete ?
Din ce oras e crescatorul ?
Cum se simte catelusa???
Multa sanatate catelusei !

Angry
vifor
Hero Member

o viata pentru un caine

« Reply #7 on: November 09, 2008, 09:48:39 PM »

Este normal ce i-se intampla ? d-lui cu catelusa ?  Angry Este o situatie des intalnita la noi, atat ca este in alt domeniu. Doar traim in Romania !
Ar trebui sa ne  surprinda aceasta problema  pe care o are dansul!? DA !!! Sa achizitionezi un puiut sa aibe probleme iar crescatorul sa  te ignore, mai mult sa te invinovateasca pentru a nu fii invinovatiti este tipic celor care o fac pentru bani ! Acela este oare un crescator adevarat in slujba animalelor sau doar un vanzator de suflete ?
Din ce oras e crescatorul ?
Cum se simte catelusa???
Multa sanatate catelusei !

Angry
Si eu am trecut prin asa ceva dar nu am invinovatit crescatorul, nu este vina lui!Un crescator poate fi tras la raspundere pentru alte probleme dar nu pentru aceasta.A gresit cand a venit cu explicatia privind cauza bolii, poate s-a speriat.Cred ca trebuia sa fie mai diplomat , daca s-a gandit numai la bani este de condamnat.
vomhausemy
Hero Member

www.vomhausemy.ro

« Reply #8 on: November 10, 2008, 11:29:07 AM »

Cry Astazi dimineata a murit catelusa !  Sunt foarte suparat !

*Link Removed*
Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund

« Reply #9 on: November 10, 2008, 12:25:23 PM »

... you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one ...
robert
Hero Member

"VOM TEAM DANIRO"

« Reply #10 on: November 10, 2008, 12:50:03 PM »

Cry Astazi dimineata a murit catelusa !  Sunt foarte suparat !

Condoleante Emil 
sheeba_roxy
Sr. Member

« Reply #11 on: November 10, 2008, 05:51:26 PM »

Ariana
Administrator

« Reply #12 on: November 10, 2008, 07:42:55 PM »

Imi pare rau!  Cry

medic veterinar
jetsy
Newbie
*

« Reply #13 on: March 25, 2009, 12:41:37 AM »

VA ROG SA MA AJUTATI SI PE MINE CU NISTE SFATURI DACA SE POATE..AM UN CATEL DE 6 SAPTAMANI HUSKY SIBERIAN BOLNAV DE MEGAESOFAG.AM FOST LA DOCTOR CU EL SI MI S-A SPUS,DUPA NENUMARATE INJECTII CU VITAMINE,GLUCOZA.ANTIBIOTIC S.A CA IL BANUIESTE DE ACEASTA BOALA DAR M-A TRIM CU EL LA FAC. DE MED.VETERINARA.ACOLO NEFASTUL DIAGNOSTIC MI S-A CONFIRMAT:CATLUL E BOLNAV DE MEGAESOFAG,DAR CAZUL LUI E MAI GRAV CACI NICI MACAR OPERATIE NU I SE POATE FACE.CE SA FAC?DOCTORA MI-A PROPUS 2 VARIANT:EUTANASIEREA SAU SA-L CRESC MAI DEPARTE ASA CUM ESTE.IMI ESTE FF GREU.EL SE SIMTE TOT MAI RAU E F SLAB SI VOMITA TOT.MA GANDESC CA DACA L-AS TINE ASA I-AS INGREUNA SI MAI RAU SUFERINTA ARE OCII TOT MAI PLANSI,IAR DACA L-AS EUTANASIA M-AS SIMTI O CRIMINALA.VOI CE PARERI AVETI?VA ROG SA MA AJUTATI CU NISTE SFATURI... Cry
Thara
Global Moderator

« Reply #14 on: March 25, 2009, 01:05:02 AM »

imi pare rau pentru tine si catelul tau.
in cazul acesta insa,eu m-as gandi la calitatea vietii sale,nu la durata.degeaba ar mai trai inca 1 an sau 2 daca ar suferi in decursul lor.
nu te gandi ca esti o criminala,gandeste-te ca faci ceea ce este corect fata de el.
este greu,stiu,insa daca aceasta este singura optiune ca sa il scapi de suferinta,fii sigura ca el iti va fi recunoscator.
iti doresc sa poti face alegerea corecta(care de multe ori nu este tocmai cea mai usoara).  Sad
Pages: [1] 2   Go Up
  Print  

Jump to: