wildspirit
Hero Member

Wildspirit
|
 |
« on: November 27, 2008, 11:32:35 PM » |
|
De ceva vreme Tzi Tzi(dogul german) are conjuntivita.Initial a inceput doar cu niste ochi curgatori..si nu am bagat de seama.Apoi a aparut la ochiul drept o rana.M-am alarmat si l-am dus la veterinar.M-au luat peste picior si au zis ca nu e nimic grav spunandu-mi sa-i administrez niste picaturi de 3 ori pe zi.Imi scapa numele..apoi dupa lungi zile pline de picaturi in ochi mi-am dat seama ca nu da rezultate.Rana nu se inchidea..nici nu ma asteptam sa se inchida doar de la picaturi.Mi s-a spus sa ii pun kanamicina.I-am pus..a fost mai bine.Insa nu s-a vindecat..intrand in panica am schimbat veterinarul.Acesta mi-a spus ca are conjunctivita acuta grava.Panica.Mi-a dat unguent asocilin in combinatie cu picaturile ce i le administram inainte.Au trecut 2 saptamani..situatia e mai buna dar rana e tot acolo.Mentionez ca Tzi Tzi e batranel..poate fi si asta o problema?Poate si din cauza frigului?Nu stiu ce sa mai fac..posibil maine facem din nou vizita.Insa..am o intrebare.E posibil ca,conjunctivita sa se fi vindecat iar rana nu?..Sper macar sa nu il doara..
|
|
|
|
|
|
Don`t worry..be happy
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #1 on: November 28, 2008, 01:41:17 AM » |
|
Nu-l irita cumva vreun fir de par (o geana) care creste in interior?
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
|
wildspirit
Hero Member

Wildspirit
|
 |
« Reply #2 on: November 28, 2008, 02:56:28 PM » |
|
E posibil?Uf..nu cred totusi..e o rana vizibila. Azi am fost la veterinar si mi-a spus ca nu e vindecat complet..si marti ii facem analize..Sunt chiar ingrijorata..Credeam ca nu o sa fie asa greu de tratat.
|
|
|
|
|
|
Don`t worry..be happy
|
|
|
tyrone
Newbie
|
 |
« Reply #3 on: March 25, 2010, 08:40:56 PM » |
|
De 2 zile si la Tyrone ai curg ochii am iceput sa ma ingrijorez putin,cand se usuca se face galben in jurul ochiului am fost sfatuit sa al spal cu ceai de musetel,are cineva idee de la ce poate se fie chestia asta ?noi mergem la padure si se mai baga in apa sa inoate apoi mergem cu masina acasa cu geamul deschis sa fie asta buba?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
inestimabil
Full Member

|
 |
« Reply #4 on: November 22, 2010, 08:57:52 PM » |
|
Salut, in mare as avea cam aceasi problema cu Marko al meu. De vreo saptamana ii curg ochii, (mai mult stangul)...este o chestie verzulie, dar pe care o face doar cand sta in casa, nu si afara. Ma gandesc ca poate intra pe sub usa de la intrare vreun curent, dar parca mi se pare cam ciudat sa fie asa sensibil. Il duc la doctor, sau il mai las sa vad cum evolueaza?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sorina
Hero Member

Bellezza
|
 |
« Reply #5 on: November 22, 2010, 09:10:29 PM » |
|
Du-te la veterinar...pentru ce sa mai astepti sa vezi cum "evolueaza"?Poate astepti sa vezi cum se agraveaza!Urgent la veterinar cu el!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
inestimabil
Full Member

|
 |
« Reply #6 on: November 22, 2010, 09:14:58 PM » |
|
Ideea era ca nu face decat atunci cand sta in casa in anumite locuri (adica pe hol). Pe balcon unde e izolat bine si nu e curent nu are nici o problema. Acum am iesit cu el 2 ore in parc sa alerge si nu i-a curs nici un ochi...(si adevarul este ca mi-as dori sa nu ajung din nou la veterinar ca fac 100 km dus-intors pana acolo, pt ca cei din oras de la mine sunt incompetenti).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sorina
Hero Member

Bellezza
|
 |
« Reply #7 on: November 22, 2010, 09:40:44 PM » |
|
Are si ochii rosii?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sorina
Hero Member

Bellezza
|
 |
« Reply #8 on: November 22, 2010, 09:48:32 PM » |
|
Trebuie sa te duci cu el la veterinar pentru a-i face analize,astfel afland ce tip de conjuctivita este si daca este nevoie de antibiotic(ce fel de antibiotic).Tot la veterinar trebuie sa apelezi oricum a-i da-o.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
inestimabil
Full Member

|
 |
« Reply #9 on: November 22, 2010, 10:18:24 PM » |
|
Albul ala e rosu, daca la asta te referi (l-am trezit acum sa ma uit, si sa nu cumva sa fie de la somn ochii rosii). Orice veterinar poate sa puna diagnosticul corect ? (adica sa il duc in slobozia la carpaci, sau sa ma duc la doctorul adevarat din Cl?)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sorina
Hero Member

Bellezza
|
 |
« Reply #10 on: November 22, 2010, 10:32:53 PM » |
|
Poate sa fie si de la somn...Daca doctorul e interesat sa-ti faca bine cainele poti sa te duci si la doctorul din slobozia...dar daca il va durea in partea dorsala iti va spune ca nu e nimic grav cu el si ca e ceva normal.Uita-te maine dimineata la ochii lui sau dupa-amiaza,in orice caz cand nu e dupa somn,si ne spui apoi.Dar in orice caz...nu-l mai scoate afara din curte pentru ca astfel poti contamina si alti caini.Poate chiar el a luat de la un caine cu care s-a jucat.In orice caz noi,cei de pe forum nu putem spune lucruri pe care le-am putea spune daca l-am vedea live.Poti sa suni si medicul veterinar sa vina la tine acasa si eventual ii platesti tu drumul.Eu asa fac si Bella e fericita cand il vede pe domnul veterinar fiindca stie ca vine si cu ceva bun de papat sau rontait.Eu nu o duc pe Bella cu masina findca se agita foarte tare si nu pot merge.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
inestimabil
Full Member

|
 |
« Reply #11 on: November 23, 2010, 10:47:32 AM » |
|
Am pus o poza, poate va dati seama despre ce e vorba. Ochiul drept face mai mult decat stangul. Acum domnul era trezit dupa un somn de 3 ore. Am sa ies cu el in parc diseara si o sa ii fac si dupa 2 ore de alergat, desi am impresia ca afara este ok.
|
|
|
|
|
|
|
|
Sorina
Hero Member

Bellezza
|
 |
« Reply #12 on: November 24, 2010, 10:08:10 AM » |
|
Da,vad ca are ochii rosii...parca si pupila este cam prea dilatata...Tu ce parere ai Ariana?Eu zic ca este conjuctivita...dar nu stiu ce sa spun cu manifestatul doar in casa...Ochii sunt rosii din cauza fluxului mai mare de sange.Incearca sa-i speli ochii cu ceai de musetel...stiu ca(virgula)curata foarte bine in cazul unei conjunctivite.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
inestimabil
Full Member

|
 |
« Reply #13 on: November 24, 2010, 11:43:35 AM » |
|
Am observat ca in coltul ochilor, are o chestie maronie (ca o punga) din care apare scurgerea aia. Am facut o poza. Cum anume il sterg cu ceai de musetel, ii torn ceai in ochi, sau cu un tampon? Am facut o poza mai de aproape, poate se vede mai bine despre ce e vorba.
|
|
|
|
|
|
|
|
inestimabil
Full Member

|
 |