Daniela
Administrator

Ciobanesc German
|
 |
« on: December 30, 2008, 11:08:30 AM » |
|
incep eu acest topic...n-am foarte mare inspiratie acum, dar ma doare sufletul ca nimeni nu a vorbit si de carti  ar trebui, probabil, sa scriu despre multe carti care m-au "marcat" de-a lungul timpului dar in acest moment ar trebui sa fac un gest de memorie prea amplu si nu sunt capabila...insa, am recitit, aleator, de curand Arta conversatiei, Mandrie si prejudecata si Marile sperante. Nu sunt cele mai reprezentative, nu le-am mai privit cu aceiasi ochi de acum 10-15-20 ani (aoleuuu), dar mi-au placut aproape la fel de mult!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
crb
|
 |
« Reply #1 on: December 30, 2008, 11:20:38 AM » |
|
incep eu acest topic...n-am foarte mare inspiratie acum, dar ma doare sufletul ca nimeni nu a vorbit si de carti  ar trebui, probabil, sa scriu despre multe carti care m-au "marcat" de-a lungul timpului dar in acest moment ar trebui sa fac un gest de memorie prea amplu si nu sunt capabila...insa, am recitit, aleator, de curand Arta conversatiei, Mandrie si prejudecata si Marile sperante. Nu sunt cele mai reprezentative, nu le-am mai privit cu aceiasi ochi de acum 10-15-20 ani (aoleuuu), dar mi-au placut aproape la fel de mult!  ..de John Galsworthy ce spui? ... "Forsyte Saga" si trilogia "Comedia Moderna" (Maimuta alba, Lingura de argint, Cantecul lebedei)...pe mine m-au incantat la vremea lor ...acu 15 - 20 ani...aoleuuu 
|
|
|
|
|
|
ce nu te omoara ,te intareste ? ... aiurea !! doar te umple de nervi !!!
|
|
|
|
|
crb
|
 |
« Reply #2 on: December 30, 2008, 11:25:55 AM » |
|
 Soames Forsyte....exact cum imi imaginam ca trebuie sa fie un englez... 
|
|
|
|
|
|
ce nu te omoara ,te intareste ? ... aiurea !! doar te umple de nervi !!!
|
|
|
Daniela
Administrator

Ciobanesc German
|
 |
« Reply #3 on: December 30, 2008, 11:32:44 AM » |
|
da, si mie mi-au placut...cu toate ca, sincera sa fiu, ar trebui sa le mai rasfoiesc sa-mi amintesc mai mult...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kintasha
lupul cel rau
Hero Member

|
 |
« Reply #4 on: December 30, 2008, 09:02:48 PM » |
|
eu descopar asiatici Yasunari Kawabata- O mie de cocori e cea care mi-a starnit interesul
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund
|
 |
« Reply #5 on: December 30, 2008, 09:18:20 PM » |
|
Thomas Mann - Herr und Hund (Stapanul si cainele), mi-a placut foarte mult! A fost prima lucrare pentru examenul de germana, in care tema principala nu a fost una clasica, ci a fost ciobanescul german si cainele in general  Ca doar se implinisire 100 ani de infiintare al SV 
|
|
|
|
|
|
... you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one ...
|
|
|
|
|
wildspirit
Hero Member

Wildspirit
|
 |
« Reply #6 on: December 30, 2008, 09:22:24 PM » |
|
Acum citesc de Carl Gustav Jung "Amintiri,Vise,Reflectii".E o carte autobiografica..prima pe care o citesc de acest gen.Nu am fost niciodata fascinata de viata altora..totusi am fost fascinata de tot ce tine de vis,constient si inconstient..deci Jung e un prim pas.
|
|
|
|
|
|
Don`t worry..be happy
|
|
|
|
Thara
|
 |
« Reply #7 on: December 30, 2008, 09:27:45 PM » |
|
am citit destule carti,insa foarte mult mi-au placut "La rascruce de vanturi" de Emily Bronte si "Invitatia la vals" de Mihail Drumes
|
|
|
|
|
|
"The most striking feature of the correctly bred German Shepherd are firmness of nerves, attentiveness, unshockability, tractability, watchfulness, reliability and incorruptibility together with courage, fighting tenacity, and hardness." - Captain Max von Stephanitz
|
|
|
wildspirit
Hero Member

Wildspirit
|
 |
« Reply #8 on: December 30, 2008, 09:33:16 PM » |
|
Invitatie la vals..daaa da!Am citit-o acum ceva vreme..nu imi amintesc foarte bine tot subiectul dar stiu ca am lacrimat bine 
|
|
|
|
|
|
Don`t worry..be happy
|
|
|
wildspirit
Hero Member

Wildspirit
|
 |
« Reply #9 on: December 30, 2008, 09:34:30 PM » |
|
Adam si Eva?de Rebreanu..Thara ia si citeste daca nu ai citit.O sa iti placa 
|
|
|
|
|
|
Don`t worry..be happy
|
|
|
|
szas
|
 |
« Reply #10 on: December 30, 2008, 10:13:46 PM » |
|
Eu acum citesc povesti nemuritoare despre CG si alte rase autorul nu il stiu  Ce spuneti de aceste povesti
|
|
|
|
|
|
UN CAINE RAU E UN CAINE BUN
|
|
|
Daniela
Administrator

Ciobanesc German
|
 |
« Reply #11 on: December 30, 2008, 10:25:50 PM » |
|
Thomas Mann - Herr und Hund (Stapanul si cainele), mi-a placut foarte mult! A fost prima lucrare pentru examenul de germana, in care tema principala nu a fost una clasica, ci a fost ciobanescul german si cainele in general  Ca doar se implinisire 100 ani de infiintare al SV  recunosc ca n-am citit-o! sa nu-mi spui ca asa a inceput! ar fi prea frumos sa se intample asa...de la o carte
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund
|
 |
« Reply #12 on: December 30, 2008, 10:36:41 PM » |
|
recunosc ca n-am citit-o! sa nu-mi spui ca asa a inceput! ar fi prea frumos sa se intample asa...de la o carte Nuuu, am inceput sa ma scufund, pe-atunci. Dar, eseul a avut un ecou neasteptat de pozitiv la nemti. 
|
|
|
|
|
|
... you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one ...
|
|
|
Daniela
Administrator

Ciobanesc German
|
 |
« Reply #13 on: December 30, 2008, 10:50:30 PM » |
|
am citit destule carti,insa foarte mult mi-au placut "La rascruce de vanturi" de Emily Bronte si "Invitatia la vals" de Mihail Drumes
La rascruce de vanturi...da, e si printre preferatele mele! Invitatie la vals, nu vreau sa supar pe cineva, dar e cam prea siropoasa!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Thara
|
 |
« Reply #14 on: December 30, 2008, 10:53:21 PM » |
|
Invitatie la vals, nu vreau sa supar pe cineva, dar e cam prea siropoasa!
si eu am fost cam de aceeasi parere,insa mi-a placut destul de mult 
|
|
|
|
|
|
"The most striking feature of the correctly bred German Shepherd are firmness of nerves, attentiveness, unshockability, tractability, watchfulness, reliability and incorruptibility together with courage, fighting tenacity, and hardness." - Captain Max von Stephanitz
|
|
|
|