Forum ciobanesc german
August 20, 2013, 08:51:38 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: Expozitie Nationala de Club A.R.C.G, Cluj-Napoca, 23 martie 2013 - Rezultate

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
forum
Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
Author Topic: Si eu mi-am luat puiut!  (Read 5509 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Flik
Full Member

Flik

« on: January 06, 2006, 04:29:23 AM »

Va salut, iubitori ai CG!
Tocmai mi-am luat, de fapt, mai mult am primit un puiut de CG de la cineva de la Salvamont!Am fost cu el la veterinar, a inceput schema de vaccinare, i-a dat si vitamine!
Am fost cu el la partie, la Busteni si l-am lasat cateva momente pe jos ca scancea de mama focului...direct in zapada...noroc ca nu a racit sau cine stie ce alta prostioara sa faca...
Am si eu 2 intrebari:1 Daca ii cunosc parintii, dar nu sunt inscrisi pe nicaieri, eu il pot inscrie cumva in asociatie?
2. Cum poate fi facut sa invete sa faca nevoile intr-un anumit loc?Am incercat tot felul de metode:otzet, ziare, etc...cu treaba mare s-a rezolvat, dar de facut piszuletz face prin toata casa...
Sa va traiasca frumusetile!
Flik

Cainele este SINGURUL prieten al omului!
Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund

« Reply #1 on: January 06, 2006, 09:18:15 AM »

Sa ai noroc la el!
Daca te referi la asociatia chinologica, atunci acolo se inscriu stapanii, nu cainii. Asa ca te poti inscrie fara probleme.La fel si in Clubul de Ciobanesc German.
Pedigree insa nu o sa mai ai la el.
Fiind puiut inca nu poate sa se "tina", e motivul principal pt care face in casa. Daca il scoto des si scurt, mai ales dupa ce mananca (de aceea trebuie mese regulate) sau dupa ce se trezeste din somnic, atunci rezultatul va veni mai repede. Sa-l lauzi cand face afara, iar cand face inauntru n-are rost sa-l pedepsesti sau sa-l certi (numai daca il prinzi asupra faptei, altfel nu mai stie ce vrei de la el)

Bafta!

... you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one ...
Flik
Full Member

Flik

« Reply #2 on: January 06, 2006, 12:11:31 PM »

Multumesc pentru raspuns....De fapt, nu stiu daca parintii sunt inscrisi in vre-un club....Am sa verific, la fel ca si pentru bunicii lui etc....Afara inca nu pot sa-l scot, inca vre-o 2 luni....pentru ca abia a inceput schema de vaccinare!Ce ma fac cu el?Ca pana la 4 luni se invatza sa faca numai in casa!
Inca ceva:Aseara am aflat ca isi mananca excrementele!!!!!Care e problema?Cum il dezvatz?Care e cauza?
Mercic mult!

razvan
Ciobanesc German
Administrator

www.ciobanescgerman.net

« Reply #3 on: January 06, 2006, 12:20:04 PM »

Pentru partea cu excrementele, vezi aici
Daca nu iesi cu el inca afara, invata-l sa-si faca nevoile intr-un loc stabilit de tine (baie, balcon). Cand vezi ca da semne ca vrea sa-si faca nevoile, du-l repede in acel loc si lauda-l. Daca-l prinzi ca face in alta parte, cearta-l si du-l la locul stabilit de tine. Asta numai daca-l prinzi, daca 'faptul' este consumat, cel putin la inceput, nu are nici un rost sa-l certi.

Eu NU sunt membru cncg!
Eu SUNT membru ARCG si ma mandresc cu asta!
Flik
Full Member

Flik

« Reply #4 on: January 06, 2006, 12:30:00 PM »

Multumesc oinca o data....Totusi, as mai avea o intrebare, daca nu steesez definitiv pe toata lumea....Pana acum am avut numai catei comunitari....Flik e primul cu... studii superioare...In momentul de fatza ii dau Pedigreee Junior...Este suficienta sau trebuie sa ii schimb cu ceva mai bun?

razvan
Ciobanesc German
Administrator

www.ciobanescgerman.net

« Reply #5 on: January 06, 2006, 12:33:08 PM »

Da-i hrana din gama premium sau super-premium (in nici un caz pedigree)
Vezi o discutie aici

Eu NU sunt membru cncg!
Flik
Full Member

Flik

« Reply #6 on: January 06, 2006, 01:05:40 PM »

Poza din profile este a tatalui...Spitz....

Flik
Full Member

Flik

« Reply #7 on: January 06, 2006, 01:23:35 PM »

Daca am pedigreeul mamei, pe 2 generatii, imi foloseste la ceva?Macar informativ, sau ca ajutor pentru ca uii lui sa obtina, la un moment dat, pedigree....Huh
Devin stresant?Sper ca nu si MULTUMESC PENTRU AJUTORUL ACORDAT UNUI INCEPATOR IN CG!

razvan
Ciobanesc German
Administrator

www.ciobanescgerman.net

« Reply #8 on: January 06, 2006, 01:27:22 PM »

Nu te ajuta cu nimic, trebuie pedigree-le ambilor parinti. Si cererea pentru eliberarea pedigree-ului o depune crescatorul, nu tu.
Daca nu ai pedigree, poti participa totusi la examene de lucru (Bh, Ipo, etc)

Eu NU sunt membru cncg!
Flik
Full Member

Flik

« Reply #9 on: January 06, 2006, 01:32:28 PM »

Multumesc, Razvan, pentru tot ajutorul si rabdarea acordate!Poti sa-mi spui mai multe despre aceste examene de lucru?De unde aflu despre ele?Am citit eu cate ceva pe forumuri, dar nu m-am lamurit exact....Pot face din el un CAINE DE CAUTARE-SALVARE?M-ar ajuta enorm, deoarece eu sunt voluntar in Salvamont....Raman dator cu o bere, la prima intalnire face to face!

razvan
Ciobanesc German
Administrator

www.ciobanescgerman.net

« Reply #10 on: January 06, 2006, 01:36:47 PM »

Cu antrenament adecvat poti face caine de cautare-salvare.
Examenele de lucru care se dau in acest moment la noi nu prea te ajuta prea mult, se pune accent pe disciplina, paza-aparare, urma, aport. Doar disciplina si urma te-ar putea ajuta in activitatea de cautare-salvare ...

Eu NU sunt membru cncg!
Flik
Full Member

Flik

« Reply #11 on: January 06, 2006, 01:43:53 PM »

Cand se incepe dresajul?Pe la ce varsta?Deja Flik asculta de unele comenzi ca "jos", "nu", "aici", dar ma intereseaza un dresaj mai complex....Din pacate, momentan nu am bani pentru un dresor, dar am destul de multa rabdare...imi poti recomanda o carte de dresaj?Eventual una din care sa invatz ceva despre dresajul de disciplina si urma....

dsh
Hero Member

« Reply #12 on: January 06, 2006, 01:49:32 PM »

sa-ti traiasca puiul, flick!
si spor la treaba - ciobanescul german se preteaza foarte bine la salvamont! avem in tara, la Cluj, un cg din linie de show Tongue (canisa de Astoria) cu rezultate de succes in domeniu in strainatate (franta); nu stiu de unde esti, dar pt. un sfat poti lua legatura cu Calin Cioara, din Cluj, care, din cate am inteles, este foarte bun pe partea de urma (ceea ce iti trebuie tie pt. lucrul la salvamont); el a lucrat cu cainele de care spuneam si cred ca e dispus sa te ajute, daca vrei cu adevarat sa lucrezi cu cainele
succes!

Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
razvan
Ciobanesc German
Administrator

www.ciobanescgerman.net

« Reply #13 on: January 06, 2006, 01:51:25 PM »

Vasta dresaj
Carti dresaj free

Eu NU sunt membru cncg!
dsh
Hero Member

« Reply #14 on: January 06, 2006, 01:52:14 PM »

Cand se incepe dresajul?
ACUM! mai ales partea de urma, daca te intereseaza cu adevarat munca pt. salvamont;
sunt cateva carti bune pe piata pt. incepatori; poti incerca si casetele pt. disciplina ale lui gabi cocu - cred ca sunt ok pt. notiunile de baza - foarte simplu de aplicat de catre amatori; poate te sfatuiesc clcg si r.c. pt. cateva lucrari;

Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
Pages: [1] 2   Go Up
  Print  

Jump to:  

forum

pavora 

turenhof