Thara
Hero Member

Tara
|
 |
« Reply #45 on: February 04, 2009, 12:57:31 PM » |
|
deci daca e maidanez nu ar avea dreptul sa manance sanatos sau ce?
|
|
|
|
|
|
Cainele - singura vietuitoare care a dus la perfectiune vocatia prieteniei.
|
|
|
Bogdan
Super moderator

Navarro
|
 |
« Reply #46 on: February 04, 2009, 01:11:58 PM » |
|
Daca vrei sa cresti un cg adevarat si sa ai numai bucurii de pe urma lui,parerea mea,il cresti cu super premium asa cum recomanda crescatorii vechi de cg,iar daca vrei un caine de curte sa-l ti in lant si sa-l cresti cu oase iti iei un maidanez.  Cat de vechi sunt crescatorii aia? Ca daca sunt mai vechi de 10-15 ani intreaba-i cu ce hraneau cainii la inceputuri. Este mai important timpul alocat unui caine decat ce fel de mancare ii servesti. Tu da-i in continuare E-uri, ca doar fiecare e liber sa aleaga.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
valucsx
Jr. Member

Nero, primul meu CG
|
 |
« Reply #47 on: February 04, 2009, 01:43:23 PM » |
|
1.decat sa cresti un maidanez cu oase mai bine nu-l mai tii. e adevarat ca la maidanezii mei nu le cumparam hrana uscata(nici nu cred ca stiam ce era aia pe atunci) dar mancau si ciorba si paine si mamaliga si uneori se autoserveau cu cate un cartof/ morcov sau ce mai gaeau prin beci  . 2.eu nu sunt de acord sa tii un caine in lant. fiind crescut la tara am avut de cand ma stiu caini si nici unul nu a fost legat.pot sa spun ca un caine tinut liber se dezvolta mult mai bine fizic sa nu mai zic de inteligenta.
|
|
|
|
« Last Edit: February 04, 2009, 01:46:56 PM by valucsx »
|
|
daca vrei un prieten,ia-ti un caine.
|
|
|
Bogdan
Super moderator

Navarro
|
 |
« Reply #48 on: February 04, 2009, 02:12:11 PM » |
|
valucsx - tine tu CG liberi si risca tu sa muste pe cineva de pe strada, dar nu mai da sfaturi care nu cadreaza cu legile actuale.
Vad ca tot mai multi "novici" se aventureaza in a da sfaturi. Faceti bine si legati-va niste pietre de degete sa nu va mai fie asa usor sa scrieti daca nu sunteti ferm convinsi ca cea ce scrieti este corect,legal sau moral.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
valucsx
Jr. Member

Nero, primul meu CG
|
 |
« Reply #49 on: February 04, 2009, 02:54:44 PM » |
|
 ai inteles gresit. liber in curte, iar pe drum in lesa. eu nu scriu pana nu sunt ferm convins de ceea ce gandesc este corect, moral sau legal, iar daca gresesc accept orice corectare, dar sa fie intemeiata. tare sunt curios cum se leaga pietrele de degete.
|
|
|
|
« Last Edit: February 04, 2009, 03:00:08 PM by valucsx »
|
|
daca vrei un prieten,ia-ti un caine.
|
|
|
|
Der Gebrauchshund
|
 |
« Reply #50 on: February 04, 2009, 03:14:15 PM » |
|
valucsx - tine tu CG liberi si risca tu sa muste pe cineva de pe strada, dar nu mai da sfaturi care nu cadreaza cu legile actuale.
Vad ca tot mai multi "novici" se aventureaza in a da sfaturi. Faceti bine si legati-va niste pietre de degete sa nu va mai fie asa usor sa scrieti daca nu sunteti ferm convinsi ca cea ce scrieti este corect,legal sau moral.
Esti foarte irascibil azi. Iti pot recomanda ceva? Pudra...
|
|
|
|
|
|
... you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one ...
|
|
|
|
|
ham
Jr. Member

|
 |
« Reply #51 on: February 04, 2009, 04:10:16 PM » |
|
Faceti bine si legati-va niste pietre de degete sa nu va mai fie asa usor sa scrieti daca nu sunteti ferm convinsi ca cea ce scrieti este corect,legal sau moral.
 In afara de tine mai recomanda cineva gat de pui? Eu n-am incercat niciodata si din cate stiu este intre putinele produse interzise pentru caini.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Gebrauchshund
|
 |
« Reply #52 on: February 04, 2009, 04:11:37 PM » |
|
 In afara de tine mai recomanda caineva gat de pui pentru caini? Eu n-am incercat niciodata si din cate stiu este intre putinele produse interzise pentru caini. Oasele, nu gatul.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ham
Jr. Member

|
 |
« Reply #53 on: February 04, 2009, 04:14:43 PM » |
|
Oasele, nu gatul.
 ce intelegi prin gat de pui?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Gebrauchshund
|
 |
« Reply #54 on: February 04, 2009, 04:16:53 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kira
|
 |
« Reply #55 on: February 04, 2009, 04:48:14 PM » |
|
...de parca ce mancam noi e super premium
|
|
|
|
|
|
FROM ALL THE THINGS I'VE LOST I MISS MY MIND THE MOST
|
|
|
r.c.
Sr. Member

Malinois
|
 |
« Reply #56 on: February 04, 2009, 05:46:54 PM » |
|
Discutia asta este in stransa legatura cu topicul celalalt legat de pretul unui pui. Deci nu ai bani sa asiguri o alimentatie adecvata nu iti iei CG, iei o rasa mica pe cere iti permiti sa o hranesti sanatos. Va asigur ca din punct de vedere financiar orice formula alimentara in afara de mancarea uscata este similara la pret cu aceasta. Ca il hranesti cu orez ,legume si carne sau alte combinatii din acestea , cand tragi linie si aduni costul materiei prime+gatitul+depozitatul mancarii+munca depusa , este absolut egal sau chiar mai mare decat costul unei mancari premium. Practic mai ieftin ies cei care hranesc cainele cu laturi ca pe porc , adica resturile de la masa , ca doar e caine ce naiba  Frate nu ai bani de mancare .....cum naiba ai de veterinar .....faci credit ?! Eu as hrani cainii cu mancare gatita special pentu ei , nu pt ca este mai ieftin (pt ca nu-i) ci pt ca eu consider ca e mai sanatos. Din pacate nu am timp sa gatesc si nici loc sa depozitez,.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
amn
Full Member

|
 |
« Reply #57 on: February 04, 2009, 06:54:18 PM » |
|
am impresia ca cei care discuta pe acesta pagina, in afara de dragostea pentru animale, nu au un cunostinte suficiente despre cresterea cainilor de rasa, a celor pe care urmeaza sa-i prezinti intr-o expozitie. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hans
Jr. Member

|
 |
« Reply #58 on: February 04, 2009, 07:35:17 PM » |
|
era vorba despre caini pe care sa ii prezinti in expozitii ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bogdan
Super moderator

Navarro
|
 |
« Reply #59 on: February 05, 2009, 09:35:18 AM » |
|
am impresia ca cei care discuta pe acesta pagina, in afara de dragostea pentru animale, nu au un cunostinte suficiente despre cresterea cainilor de rasa, a celor pe care urmeaza sa-i prezinti intr-o expozitie.  Din respect fata de munca pe care o depui, nu o sa spun nimic despre cainii de show la acest topic.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|