Forum ciobanesc german
October 13, 2016, 08:58:54 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Istoria Ciobanescului German "modern" in Romania  (Read 8933 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
crb
Hero Member

« on: January 11, 2009, 01:33:21 PM »

Cred ca ar fi interesant, daca s-ar reconstitui fenomenul - Ciobanescul German "modern" in Romania...

Dupa stiinta mea (posibil sa ma insel), primii CG moderni (asa zisa linie noua) au aparut in Timisoara, in canisa "Paitimbega", a d-lui Paiusanu Ion, care pare a fi "leaganul" miscarii CG in RO, materializata prin infiintarea CNCG in 1998 la ....Bucuresti!

Altcineva..? ceva? alte informatii?...ar fi interesant, zic eu, sa stim care a fost primul CG cu pedigree adus in tara... Roll Eyes Roll Eyes

ce nu te omoara ,te intareste ?  ... aiurea !! doar te umple de nervi !!!
hans
Sr. Member

« Reply #1 on: January 11, 2009, 01:55:55 PM »

nu stiu daca era inainte sau dupa canisa d-lui Paiusanu, dar prin ,93 un prieten de-al meu isi luase un CG de la o canisa din Timisoara - von Konigsstein al domnului Szasz Roland.
Era cel putin o femela cu ascendenta Zamb von der Wienerau
Daca nu ma insel numele cainelui luat de prietenul meu era Fimo Von Konigsstein, facea nota aparte in competitiile de la acea vreme, multi privindu-l cu compasiune din cauza spatelui lasat. Proprietarul era Dan Bucur, nu mai stiu nimic de el de 13 ani.
crb
Hero Member

« Reply #2 on: January 11, 2009, 02:10:00 PM »

Cred ca ar fi interesant, daca s-ar reconstitui fenomenul - Ciobanescul German "modern" in Romania...

Dupa stiinta mea (posibil sa ma insel), primii CG moderni (asa zisa linie noua) au aparut in Timisoara, in canisa "Paitimbega", a d-lui Paiusanu Ion, care pare a fi "leaganul" miscarii CG in RO, materializata prin infiintarea CNCG in 1998 la ....Bucuresti!

Altcineva..? ceva? alte informatii?...ar fi interesant, zic eu, sa stim care a fost primul CG cu pedigree adus in tara... Roll Eyes Roll Eyes

..din ce stiu eu, ... canisa "Paitimbega" a fost infiintata prin anii '80 ('82 sau '83).... Roll Eyes ...si are si un caine inregistrat SV, Udo, ...

crb
Hero Member

« Reply #3 on: January 11, 2009, 02:16:25 PM »

nu stiu daca era inainte sau dupa canisa d-lui Paiusanu, dar prin ,93 un prieten de-al meu isi luase un CG de la o canisa din Timisoara - von Konigsstein al domnului Szasz Roland.
Era cel putin o femela cu ascendenta Zamb von der Wienerau
Daca nu ma insel numele cainelui luat de prietenul meu era Fimo Von Konigsstein, facea nota aparte in competitiile de la acea vreme, multi privindu-l cu compasiune din cauza spatelui lasat. Proprietarul era Dan Bucur, nu mai stiu nimic de el de 13 ani.

Canisa "von Konigsstein" a apartinut intr-adevar lui Szas Roland, dar a functionat in zona Tg Mures (din ce stiu eu),... cuibul "G" von Konigsstein a provenit din Zamb v. Wienerau, "via" Nero v. Hirschel

crb
Hero Member

« Reply #4 on: January 13, 2009, 07:07:48 PM »

...mamaaa, ce de dezvaluiri despre istoria CG in RO se arata... Sad

kike
Hero Member

Diana v Haus Mofli & Argus di Ca San Marco

« Reply #5 on: January 13, 2009, 07:13:49 PM »

Fimo Von Konigsstein, facea nota aparte in competitiile de la acea vreme, multi privindu-l cu compasiune din cauza spatelui lasat. Proprietarul era Dan Bucur, nu mai stiu nimic de el de 13 ani.
Fimo era din Dago v Wildstein si Fanta Wildstein....super caine. A fost unul dintre favoritii mei  Wink - stiu ca a murit si el pe la 8 ani

R.I.P Oscar...nu te vom uita niciodata
dux
Hero Member

« Reply #6 on: January 14, 2009, 12:15:27 AM »

Fimo vom Konigsstein apartinea lui Dan Bucur din Bacau.Cainele a fost omorat prin injunghiere intr-un bar din Bacau.
Canisa Paintimbega este destul de veche.Dar sa nu uitam si de canisa Romano.Si ea este tot de prin anii 80
hans
Sr. Member

« Reply #7 on: January 14, 2009, 03:14:49 AM »

Dan lucra uneori ca si bodyguard...iar Fimo ii era ca un frate.  Am fost "infractorul" pe care si-a facut muscatura, era senzational.
Imi pare rau sa aud in ce fel a sfarsit cainele, il stiu pe Dan si nu ar fi riscat viata lui Fimo. Cu siguranta ceva foarte grav s-a intamplat acolo... RIP Fimo, poate intr-o zi ne vom reintalni, Dane.
scuze de offtopic
crb
Hero Member

« Reply #8 on: January 14, 2009, 07:31:25 AM »

....
Canisa Paintimbega este destul de veche.Dar sa nu uitam si de canisa Romano.Si ea este tot de prin anii 80

..fara sa vreau sa starnesc polemeici, pe site-ul "Romano" e scris ca a inceput cu catele Paitimbega...

virgil
Sr. Member

« Reply #9 on: November 11, 2010, 02:16:59 PM »

Pe la mijlocul aniilor 80   poate 85-88 am avut o catelusa de la Dl.Paiusan ,nu mai tin minte numele din pedigree,nici al pariintiilor tot ce imi aduc aminte .....pe tatal ei il chema ,Jordan  iar pe mama ei parca Aida,dl.Dinu Oprescu cred care este medic veterinar a avut un exemplar superb cred tot din ciinii domnului Paiusan ,il chema Back parca daca nu ma insel.
Bogdan Nitescu
Hero Member

WCh. Romano Dominus ( Tano )

« Reply #10 on: November 11, 2010, 03:44:49 PM »

Pe la mijlocul aniilor 80   poate 85-88 am avut o catelusa de la Dl.Paiusan ,nu mai tin minte numele din pedigree,nici al pariintiilor tot ce imi aduc aminte .....pe tatal ei il chema ,Jordan  iar pe mama ei parca Aida,dl.Dinu Oprescu cred care este medic veterinar a avut un exemplar superb cred tot din ciinii domnului Paiusan ,il chema Back parca daca nu ma insel.

Lomniki Jordan
virgil
Sr. Member

« Reply #11 on: November 12, 2010, 06:51:31 AM »

Deci nu gresesc...unul dintre nume era jordan...celalalt nu lam retinut este mult timp de atunci.A fost un ciine superb.
Bogdan Nitescu
Hero Member

WCh. Romano Dominus ( Tano )

« Reply #12 on: November 12, 2010, 09:57:15 AM »

Da, pentru vremea respectiva a fost un caine foarte frumos.....si a avut multi pui frumosi.

Trebuie sa recunoastem ca pe vremea aceea, atat pretul cat si imensa greutate de a achizitiona un caine din strainatate (remember: discutam de anii 80....Ceausescu...securitate....pasapoarte!!!...."relatii cu strainii" ce trebuiau declarate....), facea din Ardeal, care totusi beneficia de "micul trafic de frontiera", singura zona din Romania unde mai puteai gasi caini "cu pedigree din strainatate".

Paiusan, Adam, Iliev, Zlahotka.....si mai ales Zingale.....erau pe vremea aceea "oamenii cu care trebuia sa discuti" ca sa poti achizitiona un ciobanesc german modern!
Avand in vedere ca in restul tarii majoritatea cainilor care erau denumiti generic "ciobanesc german".....erau "fara pedigree".....foarte probabil "achizitionati "pe sub mana" fie de la Militie, fie de la Armata, fie de la Securitate.

Imi amintesc ca la una dintre primele expozitii la care am participat (prin 78...79), arbitrul a oprit arbitrajul si a ridicat o foaie de hartie....si ne-a spus "Uitati....asa arata un pedigree!"

Ce vremuri!
virgil
Sr. Member

« Reply #13 on: December 12, 2010, 12:11:37 PM »

tot ce putem face sa ne aducem cu nostalgie aminte la vremurile de atunci....
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: