Forum ciobanesc german
December 05, 2008, 10:05:46 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Anunturi: Euro Dog Show 2012 -Bucuresti, Romania

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8   Go Down
  Print  
Author Topic: alimentatia unui pui de c.g.  (Read 18237 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
gabi
Newbie
*

Ciobanesc German

« on: September 12, 2005, 12:29:04 AM »

Sunt un nou membru al clubului si de curind am un pui de c.g. care are doar 6 saptamini si as dori sa ma sfatuiti in ceea ce priveste alimentatia lui.
Am constatat ca ii place laptele (ceea ce cred ca este normal) si briza proaspata de vaci.
Am incercat sa ii dau si ceva mincare industriala sau orez fiert, insa nu le maninca.
Ce as putea sa ii mai dau sa manince in afara de lapte sau brinza?
In rest cred ca totul este OK cu ea. I-am facut si primul vaccin si sper sa fie totul OK si in continuare.
Va multumesc!
« Last Edit: September 12, 2005, 12:34:58 AM by gabi » Logged
sersoft
Administrator

Ciobanesc German

« Reply #1 on: September 12, 2005, 07:45:17 AM »

Incearca sa ii dai carne fiarta, orez fiert, morcov fiert, toate astea amestecate si pasate in supa. Lapte gol nu e bine sa ii dai pentru ca poate face viermi intestinali si se poate dernaja destul de rau la stomac. Citeste mai multe aici si aici, poate te ajuta.
« Last Edit: September 12, 2005, 07:47:03 AM by sersoft » Logged

German Shepherd : "the ideal dog, stamped with a look of quality and nobility , difficult to define, but unmistakable when present."

Ariana
Global Moderator

Nati von Klausenburg

« Reply #2 on: September 12, 2005, 08:44:33 AM »

Sersoft,esti tare cu viermii intestinali transmisi prin lapte!!!   Grin   Intradevar se pot transmite pe cale galactogena insa doar prin laptele matern si mai ales ascarizii(larvele de ascarizi patrund in lapte cu scopul de a contamina puiutii).Deci laptele de orice alta origine nu influenteaza cu nimic aparitia viermilor intestinali.Bineinteles atata timp cat laptele provine de la o vaca sanatoasa(tuberculoza se transmite prin lapte-si la om) nu exista nici un risc.Si daca tot ii dai lapte nu-l fierbe!Insa sunt de acord cu Sersoft si mai bine nu i-ai da lapte deoarece laptele de vaca nu se prea aseamana cu cel de caine si de cele mai multe ori catzelul va face diaree.Branza proaspata de vaci insa zic eu ca e foarte buna.Eu ii dau NATIEI aproape in fiecare zi branza de vaci si-i disperata dupa ea.
  In afara de produse lactate ai putea sa-i faci o supica de pui(fara condimente) dupa reteta lui Sersoft.Ar fi bine s-o obisnuiesti cu mancarea industriala(juniori) incet incet...amestecand-o de exemplu cu branza de vaca,un galbenus de ou..supa...
 Banuiesc ca incepi si cu administrarea calciului daca nu ai inceput deja si n-o scoate din casa decat dupa al treilea vaccin!
 In rest iti doresc sa fie sanatoasa,sa creasca mare si sa te bucuri din plin de ea!

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 Vet'
sersoft
Administrator

Ciobanesc German

« Reply #3 on: September 12, 2005, 09:34:00 AM »

Ref la lapte, eu spun doar ce am citit mai demult, cand era Lady mica in nu stiu ce revista ca trecerea busca de la laptele matern la laptele de vaca sau laptele praf favorizeaza aparitia viermilor intestinali. Eu am crescut cateii mei cu amestecul pe care l-am zis mai sus si am incercat sa limitez cat mai mult sa le dau lapte gol. Il puneam inclusiv in amestecul ala, dar simplu le dadeam foarte rar.

German Shepherd : "the ideal dog, stamped with a look of quality and nobility , difficult to define, but unmistakable when present."
dsh
Administrator

« Reply #4 on: September 12, 2005, 12:49:02 PM »

asa cum am mai spus - hrana naturala este foarte buna, daca vine ca supliment; parerea mea este ca numai un nutritionist poate administra o hrana completa unui caine cum este cg; branza de vaci este excelenta, la fel si puiul si morcovii sau alte legume (nu toate!) si cerearele sunt bune... dar... insista cu hrana industrila si da-i cele de mai sus doar in parte, nu ca hrana principala; cat despre calciu... atentie si la el - daca primeste granule de calitate si suplimente naturale bogate in ca nu-i mai da si tablete cu o concentratie mare; succes!

Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
gabi
Newbie
*

Ciobanesc German

« Reply #5 on: September 12, 2005, 08:56:12 PM »

Va multumesc foarte mult tuturor celor ce ati raspuns intrebarilor mele. cu siguranta ne sunt de folos. M-am bucurat ca la foarte putin timp dupa ce am postat mesajul am si primit raspunsurile solicitate. Constat ca aici este un forum foarte activ si am incredere ca ori de cite ori voi avea o problema (si cu siguranta voi avea fiindca sunt un incepator), pot conta pe sprijinul vostru.
Va multumesc inca o data tuturor.
for_bia
Newbie
*

Ciobanesc German

« Reply #6 on: January 08, 2006, 08:51:17 PM »

Cred ca voi avea multe intrebari de acum incolo. Voi sunteti mai tineri si poate ati mai avut caini de rasa. Dick este primul meu catel si as dori sa invat mai multe despre aceasta rasa.Am cumparat PURINA FRISKIES , dar nu-i prea place.De cand il am i-am dat orez, legume si carne vita fierte toate si din cand in cand boabe.I-am ras - la sfatul medicului- si un morcov crud. Le mananca bucuros.Mananca si lapte cu fulgi.
1.Nu stiu ce mancare industriala sa-i dau .
2.Unde pot sa citesc mai multe despre caracteristicile rasei? Este un cg negru - frumos tare!!! O sa va arat o poza cat de curand.
Multumesc pt raspunsuri si ingaduinta. Bia
dsh
Administrator

« Reply #7 on: January 08, 2006, 09:58:13 PM »

friskies NU este o hrana de calitate! incearca hrana premium - royal canin, eukanuba, purina pro plan, hill's, etc - toate au o gama speciala pentru pui;
mie hrana naturala mi se pare ok, daca stii sa o dozezi - cred ca pentru caini carnea e mult mai buna cruda (vita si pui - si cu os); tine cont ca reteta 3 treimi - carne, legume, cereale e depasita; au nevoie in primul rand de proteina, deci carne; morcovul e si el foarte bun, dar NUMAI ras, asa cum te-a sfatuitul medicul; cainii mei au mai mancat in perioada de crestere, mai ales acum vreo 12 ani, cand mancarea industriala inca nu intrase pe piata, branza de vaci si galbenus de ou; acum imi hranesc cainii cu royal canin, miere (sursa sigura, fara zahar) si morcov ras, ca suplimente; am un cg de 11 ani tinut pe reteta asta si arata, zic eu, foarte bine (desi a suferit, la un moment dat, de o insuficienta hepatica - dupa tratament si ,,dieta" de mai sus i-am facut analizele: medicul a fost surprins de recuperarea remarcabila a ficatului); sfatul meu esta ca in perioada de crestere, daca mananca hrana premium si suplimente naturale, sa nu-l ,,bombardezi" cu vitamine si calciu, ci sa alegi comprimate cu o concentratie mai mica (surplusul poate cauza dereglari grave);
« Last Edit: October 22, 2007, 09:34:00 PM by dsh » Logged

Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
Blackangel
Newbie
*

« Reply #8 on: May 08, 2006, 02:04:22 PM »

Am citit cam tot ce este scris pe forum despre alimentatia unui cg...Am o catelusa de 2 luni care altceva in afara de pedigree junior si eventual putin,de fapt fff putin orez fiert nu vrea sa manance..Din cate stiu pedigree-ul este o mancare destul de proasta.Am incercat sa-i dau alte "n" feluri de mancare industriala dar degeaba+mancare gatita in casa...O am de o sapt si asa a fost invatata
dsh
Administrator

« Reply #9 on: May 08, 2006, 02:13:13 PM »

dezvat-o!
mai bine carne, orez, morcov, etc, decat pedigree!
da o cautare pe google pentru barf - ai sa gasesti multe informatii despre hrana naturala

ulck
Hero Member

« Reply #10 on: May 09, 2006, 08:33:06 AM »

BARF (bones and raw food) s-ar putea sa fie o solutie pentru alimentatia oricarui caine, desi problema este dezbatuta inca in contradictoriu. Un studiu suedez a ajuns la urmatoarele concluzii: tranzitul a 600 de grame  de hrana dureaza astfel:
1. barf - 4,5 ore
2. hrana gatita - 9 ore
3. hrana uscata - 16 ore.
problema este dozajul si costurile. Din cate stiu eu ar fi necesara cantitatea de minim 1,5 kg de carne cruda pe zi pentru un adult + alte ingrediente. Facand un calcul iesim infinit mai scump decat cu o hrana superpremium. In plus sunt necesare si o serie de cunostinte de nutritie.
crb
Hero Member

« Reply #11 on: May 13, 2006, 08:44:01 AM »

... ca sa nu mai punem la socoteala cantitatea si consistenta dejectiilor.... Smiley subiect cam aromatizat...Smiley

Bref, ca studiu comparativ randament, costuri, timp alocat, hranirea pe baza de super premium consider ca este varianta optima... e adevarat ca mai e nevoie de suplimente, mai mult sau mai putin, functie si de fiecare organism , in parte....parerea mea
ulck
Hero Member

« Reply #12 on: May 15, 2006, 08:45:25 AM »

Corect. E bine sa fim atenti totusi pe ce dam banii. A se vedea semnificatia etichetelor de pe sacii de hrana.
Lady
Full Member

« Reply #13 on: June 30, 2006, 09:53:10 AM »

e, legat de alimentatie, eu am urmatoarea problema: am o catelusa cg craihaus  , de aproape 3 luni, ii dau royal canin, cam 330 g pe zi(in 3 mese), iar seara iaurt si branza nesarata, de care ii place tare mult.in acest sens, as vrea sa spun ca de mancare nu se atinge daca nu-i ung bobitele cu pate de ficat si e tare mofturoasa.i-am facut 3 vaccinuri si-i dau Ca cate 2 pastile pe zi.m-am gandit ca poate nu are cateodata pofta de mancare din cauza caldurii (asta ne afecteaza si pe noi, nu?); in rest e tare vioaie si jucausa, tranzitul intestinal este bun.ce mai, esenta problemei este ca mi-e teama de displazia asta pacatoasa si ma intreb, ca alimentatie, ar fi bine sa-i dau o masa pe zi si hrana umeda ( eu stiu, ceva pedigree junior, poate)?.a, la ultima vizita la medic, sambata trecuta cand i s-a facut al treilea vaccin, a avut 8kg (si aprox.2 luni si 3 sapt.); vitamine nu i-am dat deloc...si niste prieteni mi-au zis ca e cam slabuta, dar medicul zicea ca e o frumoasa.

My sunshine does not come from the skies, it comes from the love in my dog eyes
razvan
German Shepherd
Administrator

German Shepherd

« Reply #14 on: June 30, 2006, 10:04:48 AM »

Pedigree mai bine nu.
Nu te lua dupa toti prietenii care spun ca e slaba!

darzenia, loialitatea si devotamentul pe care il arata fata de stapan, situeaza Ciobanescul German in fruntea elitei canine....
Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora